Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy szinten túl, nem jó...

Egy szinten túl, nem jó testepítő megközelítéssel alkalmazni a szabadsúlyos Guggolás? Lent kifejtem.

Figyelt kérdés

Mikor már 100+kilóval szériázgat az ember, és tegyük fel, 120 kilót kell elvinni rpe9-ig, amit a legtöbb ember, nem is bír, mert előbb feladja, esik szét a mozgás, vagy gátolja meg az állóképesség, tehát nem fog levegőt kapni. De ha sikerül, ez annyit kivesz az emberből, hogy utána erre megy el a regeneráció nagy része, mondhatni, aránytalanul sokat kivesz ahhoz képest az emberből, amit ad izomépítés szempontjából.

Van benne realitás?

nov. 6. 17:27
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Valóban nagy tehetségem volt fekvenyomáshoz. Bár ezt 177 centi magassággal, 106 kilósan nyomtam,viszonylag rövid karokkal. Aztán sérült a mellem, valószínűleg a kis mellizomban részleges szakadas, és azota, nem mertem 130 kilo fölé menni.
nov. 6. 19:09
 12/23 A kérdező kommentje:
Azota megy a testépítés, kevésbé zsirosan, és izmosabban, hiába vagyok gyengébb
nov. 6. 19:10
 13/23 anonim ***** válasza:

Értem.

Tehàt akkor mondhatni elég rövid volt a "rom" ( a teljes mozgástartomànya) a nyomásodnak?

nov. 6. 19:17
 14/23 A kérdező kommentje:
Nem. Teljesen kinyomtam és leengedtem, a hidalas pedig, nem volt túl nagy, csak, amennyi kell.
nov. 6. 19:19
 15/23 anonim ***** válasza:

Melyik szövetségnèl versenyeztél?

nov. 6. 19:34
 16/23 A kérdező kommentje:
Semmilyen. Guggolásban, Felhúzásban, átlagos voltam, és csak a Fekvenyomás, mint sportág, nekem unalmas.
nov. 6. 20:44
 17/23 anonim ***** válasza:

??

Akkor verseny sem volt??

nov. 6. 20:56
 18/23 anonim ***** válasza:

a guggolást ha nem keretben csinálod életveszély elvinni rpe9-10ig

illetve egy 10ismétléses bukásközeli szett úgy megba** hogy élni sincs kedved utána, én legalábbis így vagyok vele

ezért szoktam 5ismétléses szetteket csinálni rpe7 körül

de ha terembe járnék, tuti hackguggolnék inkább vagy valami hasonló gépes guggoló mozdulatot csinálnék a szabadsúlyos guggolás helyett

nov. 7. 10:51
 19/23 A kérdező kommentje:
Pontosan. Tuti sérülés lesz a vége, ha nagyon közelítgeti a bukást az ember a szabadsúlyos guggolással. Így nézve pedig, biztos, hogy jó lesz ez izomépítésre, hogy elég közel Se tudsz menni bukáshoz? Egyébként, aránytalanul sokat kivesz az emberből az az 5 ismétléses sorozat is rpe7-tel. Arrol nem is beszélve, hogy itt már, 5-ös ismétléseknél, olyan magas az intenzitás, tehát akkora súllyal edzel, hogy könnyen sérülhetsz. Persze cucc mellett, ezt sokan nem realizálják magukban, mert náluk más a regeneráció, és okoskodnak naturál embereknek, hogy mit hogy kéne.
nov. 7. 11:08
 20/23 anonim ***** válasza:

én itthon edzem, és ez a legjobb opció a combfeszítők megedzésére

a bolgár guggolást nem szeretem az egyensúlyozgatás miatt, a kitörésnek szerintem túl kicsi a mozgástartománya, így marad a guggolás.

igen, sokat kivesz az 5ismétlés rpe7-el is, de még tűrhető.

nem volt még sérülésem a gugitól szerencsére, de nem edzek giga súlyokkal.

2hete kezdtem újra az edzést pár hónap kihagyás után, és még csak 95kg-val guggolok... amikor nagyon nyomtam az edzést akkor is csak 130 volt a legnagyobb munkasúly szóval nem vagyok azért erőmű :D

150-160kilós guggolásnál már azért biztos parásabb a szitu

nov. 7. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!