Egy szinten túl, nem jó testepítő megközelítéssel alkalmazni a szabadsúlyos Guggolás? Lent kifejtem.
Mikor már 100+kilóval szériázgat az ember, és tegyük fel, 120 kilót kell elvinni rpe9-ig, amit a legtöbb ember, nem is bír, mert előbb feladja, esik szét a mozgás, vagy gátolja meg az állóképesség, tehát nem fog levegőt kapni. De ha sikerül, ez annyit kivesz az emberből, hogy utána erre megy el a regeneráció nagy része, mondhatni, aránytalanul sokat kivesz ahhoz képest az emberből, amit ad izomépítés szempontjából.
Van benne realitás?
Értem.
Tehàt akkor mondhatni elég rövid volt a "rom" ( a teljes mozgástartomànya) a nyomásodnak?
a guggolást ha nem keretben csinálod életveszély elvinni rpe9-10ig
illetve egy 10ismétléses bukásközeli szett úgy megba** hogy élni sincs kedved utána, én legalábbis így vagyok vele
ezért szoktam 5ismétléses szetteket csinálni rpe7 körül
de ha terembe járnék, tuti hackguggolnék inkább vagy valami hasonló gépes guggoló mozdulatot csinálnék a szabadsúlyos guggolás helyett
én itthon edzem, és ez a legjobb opció a combfeszítők megedzésére
a bolgár guggolást nem szeretem az egyensúlyozgatás miatt, a kitörésnek szerintem túl kicsi a mozgástartománya, így marad a guggolás.
igen, sokat kivesz az 5ismétlés rpe7-el is, de még tűrhető.
nem volt még sérülésem a gugitól szerencsére, de nem edzek giga súlyokkal.
2hete kezdtem újra az edzést pár hónap kihagyás után, és még csak 95kg-val guggolok... amikor nagyon nyomtam az edzést akkor is csak 130 volt a legnagyobb munkasúly szóval nem vagyok azért erőmű :D
150-160kilós guggolásnál már azért biztos parásabb a szitu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!