Egy szinten túl, nem jó testepítő megközelítéssel alkalmazni a szabadsúlyos Guggolás? Lent kifejtem.
Mikor már 100+kilóval szériázgat az ember, és tegyük fel, 120 kilót kell elvinni rpe9-ig, amit a legtöbb ember, nem is bír, mert előbb feladja, esik szét a mozgás, vagy gátolja meg az állóképesség, tehát nem fog levegőt kapni. De ha sikerül, ez annyit kivesz az emberből, hogy utána erre megy el a regeneráció nagy része, mondhatni, aránytalanul sokat kivesz ahhoz képest az emberből, amit ad izomépítés szempontjából.
Van benne realitás?
"120 kilót kell elvinni rpe9-ig"
Ez nem nagy teljesítmény. Értem, hogy a konditerembe járó 70%-a hónapokig/évekig azt se tudja, mit csinál, és hozzájuk viszonyítva nagy teljesítménynek számít, de testépítő szemmel nem.
"legtöbb ember, nem is bír, mert előbb feladja"
Ezek az emberek mást is feladnak RPE5-nél, nemcsak a guggolást.
"esik szét a mozgás"
Egy szabadsúlyos gyakorlatnál hamarabb lesz limitáló tényező a mozgás szétesése a bukáshoz közeledve, mint egy gépnél. A tankönyv szerint ezért nem olyan optimálisak izomépítésre, mint a gépek. A valóságban viszont rengeteg olyan gyúrós van, aki a szabadsúlyos összetett gyakorlatoknak köszönheti az izomtömegét, ami sokszor ötszöröse a gépen pumpálgató okosok izomtömegének.
"gátolja meg az állóképesség"
Ez gépes összetett gyakorlatra is igaz (főleg lábnál), nemcsak szabadsúlyos gyakorlatokra.
"erre megy el a regeneráció"
A regeneráció nem egy gyakorlatra megy el, hanem a napi/heti edzésteljesítményre. Lehet olyan alacsony intenzitással guggolni, hogy az nulla regenerációs költséggel bírjon, és lehet olyan magas intenzitással vádligépezni, hogy az rohadt nagy regenerációs költséggel járjon.
Nem egészen érthető, hogy mire is gondolsz.
Egy jól felépített progresszív terv kell és nincs ezzel gond.
Ha jó a technikád és nincs más egyèb(sérülés) akkor nincs igazán olyan ok ami miatt érdemes lenne kihagyni az edzéseidből a guggolást. Tökmindegy hogy 100 kilóval vagy 200al megy.
Kedves 1-es,számoljunk akkor.
120 kilóba 10 ismétlés, az 160 kilós 1 ismétléses max lesz. Na most, 160 kilóval a sarkadig legguggolni, terdgumi, de főleg bandázs nélkül naturálba, egy olyan teljesítmény, ami bőven haladó szint. Ez terdgumival, vízszintig Guggolva, ahogy a többség guggol, amugy bőven 190 kilós Guggolas. Ez mar egy magas szint, főleg ha nem vagy erőemelő.
Regeneráció... Egy rpe9 Guggolás szabadsúllyal 120 kiloval, mondjuk 4 sorozatban, sokkal tobbet fog kivenni az emberből, mint valami Gépes guggoló mozdulat. Aki ezt nem tapasztalta, egyszerűen nincs ezen a szinten, csak okoskosik.
Állóképesség... Gépes verzióhoz, közel se kell akkora állóképesség, mint szabadsúlyoshoz.
Feladás rpe előtt... Ugye viccelsz, hogy ugyanaz feladni rpe9 elott egy szabadsulyos Guggolásnal, mint mondjuk egy bicepszezésnél? 😄
Megint okos akartál lenni, de nem sikerült
Kérdező. Sajnos itt most az 1-es vàlaszolónak megint igaza volt! Bármennyire is bicskanyitogató és vàllalhatatlanul lekezelő sokszor a stílusa, ez van.
A 160 kilóba 1et guggolni sarokig térdgumi,öv és bandázs nèlkül sem egy egetrengető szint, közèphaladó inkább. De ha már mindenképpen ragaszkodunk a megnevezésekhez és a kategorizáláshoz, akkor ha mondjuk 90 kiló alatt vagy és csak egy hobbigyúrós, akkor tényleg átlag feletti. De erőemelő versenyen azért még nem indulnèk vele.
"Fele ekkora izomtömeggel"??? "Erősebb"?!
Ezt hogy kell elképzelni?
Ilyet még nem igazan láttam, hogy valaki!jelentősen! kisebb izomtömeggel legyen erősebb...
"Guggolás szabadsúllyal 120 kiloval, mondjuk 4 sorozatban, sokkal tobbet fog kivenni az emberből, mint valami Gépes guggoló"
Nem feltétlenül, de ezért írtam, hogy a tankönyv szerint nem mondasz akkora hülyeségeket, csak a valóság milliószor felülírja a tankönyvet.
"Aki ezt nem tapasztalta, egyszerűen nincs ezen a szinten"
240 kiló a guggolás maxom, lábtolón pedig szériáztam már 300 kilóval a lelkemig beengedve. Ez elfogadható szint? Te milyen szinten vagy, professzor?
"Gépes verzióhoz, közel se kell akkora állóképesség, mint szabadsúlyoshoz"
Senki nem írta, hogy ugyanakkora kell, csak hogy a gépes összetett gyakorlatoknál is limitáló tényező lehet az állóképesség, pláne lábnál.
"ugyanaz feladni rpe9 elott egy szabadsulyos Guggolásnal, mint mondjuk egy bicepszezésnél"
Ezt ki írta? Én azt írtam, hogy a konditerembe járók legnagyobb része minden gyakorlatot felad RPE5-nél, nemcsak a guggolást.
"Voltam erőemelő, fele ekkora izomtomeggel, és erősebb voltam"
Sikeres erőemelő voltál? Volt rajtad izom akkoriban, ha most sincs?
Tehát mindenben egyet értesz, de mégsem, hogy legyen min vitatkozni 🤣
Egyetértesz abban, hogy többet vesz ki az emberből, azzal, hogy nagyobb állóképesség kell, azzal, hogy nagyobb kitartás eljutni rpe9-ig, de mégsincs igazam. 😄
Egyébként, a valóság pont az a regeneracios resznel, hogy millió dolog van az eletben, ami korlatozza a regeneracionkat, és emellett programozni a guggolast magas szinten, Kész tudomany. Mi szüksége erre egy gyúrósnak? Semmi.
Egyébként, te mire fel kerdezel fel mindenkit, ha 300 kilos guggolasokat irsz ide be, de bizonyítani, semmit nem akarsz 😄neked vannak itt a legnagyobb allitasaid, jelenleg a semmire. Majd ha biuonyitasz, felkerdezhetsz engem, vagy masokat arrol, hogy neznek ki, vagy mennyire erősek.
Senkit sem ismerek akiröl biztosan tudom hogy lifetime natural és 190 kilót nyomna fekve. Itt 5 kg is rengeteget szàmít! A legtöbben mèg csak a közelében sincsenek a 190 kilónak. Már a 180 kilós fekvenyomást is hihetetlennek tartjàk és azt is csak relatív nagy testsúllyal tudjàk elérni. Persze elvétve akad(hat)nak genetika csodák, de a plafon az nagyon max 200-220 kg körül van valahol naturalom és ahhoz már bitang tehetség "genetika"kell és ezek általában versenyeznek és nem pehely súlyban és nem is állnak meg a natural limitnél.
Szóval te vagy nagyot mondasz, vagy egy istenadta tehetség vagy! Viszont írtad hogy versenyeztél is. Akkor ezekszerint vannak publikus hiteles eredmèmyeid? Utánna is lehet nézni ezeknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!