Igaz, hogy az izomnövekedéshez nagy súlyok kellenek?
Szűcs Ildikó edzésmesternek hívja magát és állítja, ha egy súllyal meg tudsz csinálni 15 ismétlést akkor már nem lesz izomnövekedés.
Az edzéstervében javasolja olyan nagy súlyok használatát amivel csak 3 vagy 2 ismétlést lehet csinálni.
Mit gondoltok erről?
"nem tudja el dönteni az ember, hogy mi igaz"
Nem atomfizika ez, amin annyit kéne szorongani, mint te teszed évek óta. Ha az edzésre vagy a diétázásra összpontosítanál ennyi energiát, már kinéznél valahogy.
Edzd meg minden héten minden izomcsportod, próbálj erősödni időről időre, és figyelj a kalóriára/fehérjére. Ennyi! Amíg a nem létező hiper-szuper elméleti ökörségeken kattogsz, addig a gyakorlat nem fogja elvégezni magát, és maradsz kislány fiú létedre.
"Állítja, hogy edzés során mikro-izomszakadások történnek és, hogy ezek begyógyuljonak pihenni kell edzés után 1 napot. Pontosan heti 3 nap edzést javasul. Így van 1-2 nap a gyógyulásra mindig"
Legjobb indulattal is féligazság. A pihenés nagyon felosztásfüggő is. Teljes test; alsó-felső; push-pull-legs; bro split, mindegyik máshogy kezeli a regenerációt. Van, amelyiknél teljes passzív nap, van amelyiken másik izomcsoportot edzel, amíg az egyik pihen.
De, eltudja mindenki dönteni. Olvassatok tanulmányokat, ne ilyen kokszos hülyéknek higgyetek. Szteroiddal bármi működik.
5-8 ismétlés, bukásig/bukástól 1 ismétlésre megállva, heti 2x edz legalább mindent, heti 6-8 szett. Ennyi kellene minden embernek, de egyszerűbb a szomszédra hallgatni, akiben benne van a fél gyógyszertár.
"Olvassatok tanulmányokat"
Hány magyar gyúrós kvalifikált annyira, hogy képes értelmezni egy biofizikai/biokémiai tanulmányt angol nyelven? Nekem is csak pár éve megy, pedig diplomás ember vagyok 15 évnyi sportmúlttal.
Egy átlag naturál hobbigyúrós minek olvasson PubMed tanulmányt? Ez ugyanakkora bullshit, mint az ilyen Szűcs Ildikókon rugózni. Nézz meg egy-két DietGainz vagy Jeff Nippard videót, és minden információd meglesz a fejlődéshez. Sőt, ha elolvastad a 6. kommentet, már mindent tudsz az edzésről/kajálásról, amit egy hobbistának tudni kell.
Nem diploma kérdése, hogy ki mennyire képes értelmezni egy adott dolgot.. Én is átlag naturál hobbigyúrós gyerek vagyok, mégis képes vagyok venni a fáradtságot és utánajárni dolgoknak, mert ettől függetlenül legalább annyira komolyan veszem, mint egy profi testépítő.
Nincs azzal baj, hogy nem néz utána senki a dolgoknak, de akkor ne sírjunk, ha 10 év után is ugyanúgy nézünk ki és a genetikát okoljuk emiatt. Ez a sport egy maraton. Nekem édes mindegy ki mit csinál, csak rossz látni azt, hogy ennyire analfabéták az emberek, hogy nem képesek önállóan tanulni, de random információkat megfogadnak valakitől csak azért, mert szteroidos testépítő.
"ne sírjunk, ha 10 év után is ugyanúgy nézünk ki"
Egy naturál hobbigyúrós számára az edzés és a táplálkozás leírható néhány mondatban. Ezért felesleges a tanulmány fétis. Aki viszont ezzel a néhány mondattal sincs tisztában 10 év gyúrás után se, az valóban ne sírjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!