Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek mit csinálok...

Szerintetek mit csinálok rosszul? (lent)

Figyelt kérdés
Próbálom röviden összefoglalni. Korábban nem sportoltam érdemben (max haverokkal néha foci, ilyesmi, de nem volt az életem része a sport), viszont egy éve (2023 júniusában) elkezdtem edzőterembe járni. Edzővel edzek, ez heti 2-4 alkalom (volt, hogy egy hét kimaradt betegség miatt vagy karácsonykor, de általában a 3 megvan, néha a 4 is). Iszom a proteinshaket (napi 2), a kreatint, a BCAA-t. Egy-két hónapja már a fehérjét is számolom applikációval,hogy meglegyen a szükséges mennyiség, de azt látom, hogy a teremben mellettem egyrészt mindenki sokkal izmosabb (magamon max annyit látok, hogy egy kicsit tónusosabb lettem, de láthatóan izmosabb nem... pl ha egy idegen ember meglát, nem mondaná meg, hogy edzeni járok), másrészt 2-3-4x akkora súlyokkal csinálják, én pedig alig bírok többet, mint egy évvel ezelőtt (kb 1 vagy 2 tárcsával többet mondjuk a triceps lenyomásnál). Tudom, hogy akiket látok a teremben, ők nem egy, hanem 5-10-15 éve edzenek, mégis kevésnek érzem a fejlődést. Igaz, a 20-as éveim végén járok, nem 13 évesen kezdtem el, de nem is IFBB világbajnok szeretnék lenni. A tanácsotokat szeretném kérni, hogy mit tudnék másképp/máshogy csinálni, mert már azon is elgondolkodtam, hogy egyszerűen genetikailag vagyok totálisan alkalmatlan erre a sportra.

jún. 7. 18:28
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Azért a laikusokat mondtam, mert szerintem az egy év az a távlat, amikor már egy laikusnak IS látnia kell. Ha nem, akkor valami nem stimmel.
jún. 7. 20:13
 22/38 A kérdező kommentje:
Milyen konkrétum hiányzik? Leírtam, hogy mióta mennyit edzek, edzővel. Leírtam, hogy figyelek a kajára, leírtam, hogy kb mennyi fehérjét viszek be, hogy iszom mellette a proteint, a kreatint, a bcaa-t...
jún. 7. 20:14
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

"egy év az a távlat, amikor már egy laikusnak IS látnia kell"

A laikusoknak fingja nincs a sportról, és szerintük Arnold Schwarzenegger naturál, úgyhogy ne legyél hülye, és ne ilyen ostobaságokon szorongj.

jún. 7. 20:15
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

küldj képet a legalább a mostani fizikumodrol

meg lehetőleg küldj olyat is ami egy vagy más fél évvel ezelötti

az mondjuk konkrétum lenne

leirtuk tízszer

jún. 7. 20:16
 25/38 A kérdező kommentje:
Nem értem az összefüggést... Pont azért, mert fingjuk nincs a sportról, az egy-két hónapos fejlődés nekik nem feltétlen tűnik fel, de egy egy év alatt kiépített esztétikus izomzat igen.
jún. 7. 20:16
 26/38 anonim ***** válasza:
56%

"egy év alatt kiépített esztétikus izomzat"

Miről beszélsz? Egy év alatt örülj, ha le tudsz guggolni szabályosan, meg ha tudsz kalóriát számolni. El vagy tévedve. Tényleg nem ez a te sportod, de nem feltétlenül a testi, hanem a mentális genetika miatt.

jún. 7. 20:17
 27/38 A kérdező kommentje:
Jó... hagyjuk. Egy évnek már látszania kellene. És ezt te is tudod.
jún. 7. 20:18
 28/38 anonim ***** válasza:
56%

Mivel még a mostani formádat se láttuk, nemhogy a kezdetit, ezért tényleg hagyjuk.

Fogsz tenni a változásért? Lecseréled az edzőt? Vagy csak sírdogálsz a gyakorikerdesek.hu-n? Lány vagy?

jún. 7. 20:20
 29/38 A kérdező kommentje:
Vagy ha abba nem is hagyom, folytatom edző nélkül, zabálok össze-vissza, emelgetem jobbra-balra a súlyokat, aztán kész. Így se, úgy se fejlődök, de akkor legalább nem is fogom várni, csak jól érzem magam.
jún. 7. 20:20
 30/38 anonim ***** válasza:
56%
Ennyi! Nyomjad, primadonna! Érezd jól magad, ennyi a lényeg.
jún. 7. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!