Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek mit csinálok...

Szerintetek mit csinálok rosszul? (lent)

Figyelt kérdés
Próbálom röviden összefoglalni. Korábban nem sportoltam érdemben (max haverokkal néha foci, ilyesmi, de nem volt az életem része a sport), viszont egy éve (2023 júniusában) elkezdtem edzőterembe járni. Edzővel edzek, ez heti 2-4 alkalom (volt, hogy egy hét kimaradt betegség miatt vagy karácsonykor, de általában a 3 megvan, néha a 4 is). Iszom a proteinshaket (napi 2), a kreatint, a BCAA-t. Egy-két hónapja már a fehérjét is számolom applikációval,hogy meglegyen a szükséges mennyiség, de azt látom, hogy a teremben mellettem egyrészt mindenki sokkal izmosabb (magamon max annyit látok, hogy egy kicsit tónusosabb lettem, de láthatóan izmosabb nem... pl ha egy idegen ember meglát, nem mondaná meg, hogy edzeni járok), másrészt 2-3-4x akkora súlyokkal csinálják, én pedig alig bírok többet, mint egy évvel ezelőtt (kb 1 vagy 2 tárcsával többet mondjuk a triceps lenyomásnál). Tudom, hogy akiket látok a teremben, ők nem egy, hanem 5-10-15 éve edzenek, mégis kevésnek érzem a fejlődést. Igaz, a 20-as éveim végén járok, nem 13 évesen kezdtem el, de nem is IFBB világbajnok szeretnék lenni. A tanácsotokat szeretném kérni, hogy mit tudnék másképp/máshogy csinálni, mert már azon is elgondolkodtam, hogy egyszerűen genetikailag vagyok totálisan alkalmatlan erre a sportra.

2024. jún. 7. 18:28
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Vált edzőt! Ezeket a kérdéseket nem névtelen kommentelőknek kéne feltenned a gyakorikerdesek.hu-n, hanem az edződnednek, akinek gondolom nem kevés pénzt fizetsz (vagy a szüleid). Az edzőnek többek között az a dolga, hogy ha szenvedsz, kételyeid vannak, megingasz, nem érzed a fejlődést, akkor választ és segítséget nyújtson.

Egyébként folyamatosan írjuk neked a szempontokat és a kérdéseket, de nem reagálsz rájuk, úgyhogy nincs értelme neked kommentet írni.

2024. jún. 7. 19:29
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
ha 1 év után ott tartassz h bcaa akkor nem kell csodálkozni 😂
2024. jún. 7. 19:30
 13/38 A kérdező kommentje:
Ismétlem, nem hozzájuk mérem magam. Nyilván egy év alatt nem fogom azt elérni, amit X vagy Y 5 és 15 év alatt. Egyszerűen csak azt látom, hogy egy év után is én vagyok a legkevésbé izmos, a leggyengébb a teremben. Alig bírok több súllyal edzeni, mint egy éve, minimálisan vagyok izmosabb, inkább csak tónusosabb. Leírtam, hogy mit-hogyan csinálok, hogy igyekszem a kalória és fehérje bevitelre is figyelni, a kreatinra is. Ezért kértem segít, mert szerintem 12 hónap alatt többet kellett volna fejlődnöm. Nem kell leugatni, segítséget kértem, mert nem fotelből okoskodom, hanem egy évig mindent igyekeztem megtenni és nem látok eredményt.
2024. jún. 7. 19:31
 14/38 A kérdező kommentje:
Beszéltem vele is, de nyilván ő látja a fejlődést, mert fizetek neki, nem fog mást mondani. Egyek több húst. Ez volt a nagy tanács.
2024. jún. 7. 19:32
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

"Alig bírok több súllyal edzeni, mint egy éve"

Ha egy teljes év után alig bírsz nagyobb súlyokat használni, mint a konditerembe tévedésed első napjain, akkor tényleg az a nulladik lépés, hogy edzőt váltasz. Miért fizeted ezt az edzőt, ha körülötted mindenki edző nélkül is izmosabb és erősebb?

2024. jún. 7. 19:34
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

remek edző

adj még neki jó sok pénzt sokáig 🤣

2024. jún. 7. 19:35
 17/38 A kérdező kommentje:
A BCAA-t egyébként nem azért írtam, mert attól várnék valami csodát, hanem hogy átjöjjön így íráson keresztül is, hogy tényleg igyekeztem mindent megtenni az elmúlt egy évben a fejlődésért. Szerintem -de javítsatok ki, ha tévedek- egy év alatt nyilván senki nem lesz Schwarzenegger (vagy más testépítő), de ennyi idő alatt egy random embernek, egy vadidegennek is látnia kell, hogy na, igen... ő jár edzeni. Ezért gondolom, hogy valamit, vagy több dolgot rosszul csinálok.
2024. jún. 7. 20:05
 18/38 A kérdező kommentje:
Komolyan azon gondolkodom, hogy egy évet, rengeteg energiát beleöltem, de az eredményt nem látom. Nem érzem, hogy lenne értelme, és inkább abba kellene hagynom, csinálni mást, ami még lehet, hogy menne is. Úgy érzem, hogy ez egyszerűen nem nekem való, nem vagyok benne jó és kész. Szerintem (de megint javítsatok ki, ha tévedek) egy évnyi (átlag heti 3-4) edzésnek mindenképpen látszania kellene... Főleg megnövelt fehérjebevitel, kreatin stb mellett...
2024. jún. 7. 20:08
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Trikóban, feszülős cuccokban, félmeztelenül egy év után is látszódni kell, hogy edzel, de egy pulcsiban még akár egy profi kártyás testépítő is tűnhet edzetlennek, hisz nem látod az izmait. Ráadásul mivel egy ember környezetének a 99%-a laikusokból áll, ezért nem az alapján határoznám meg a fejlődés mértékét, hogy mit mondd a környezetedben Janika és Pannika.

Tényleg nincs előtte-utána fotó? Magaddal szúrtál ki, ha nincs. Legalább a mostani formádról lehetne.

2024. jún. 7. 20:10
 20/38 anonim ***** válasza:
56%

Kezdesz kicsit sok lenni. Arra jó ez az egész, hogy ki tudd nyavajogni magad, de konkrétumok nélkül nincs miről beszélni, úgyhogy rekesszük be a csevegést. Ha kisírtad magad, akkor állj fel, növessz tököt, cseréld le az edződ, told az edzést és a diétát kőkeményen, egy év múlva pedig írj ki egy újabb kérdést, amiben kineveted ezt a kérdést.

Hajrá! Jó fejlődést!

2024. jún. 7. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!