Engem a tudományos háttere érdekel, hogy mi köze van a megindításnak a háthoz és miért mondják, hogy felső hátra kell többet edzenem, ha nagyobbat akarok nyomni. Mert én szkeptikus vagyok ebben, hogy a hát olyan sokat segítene a fekvenyomásban.
Beleolvastam az 5-ös cikkébe, már kezdem érteni
Ha téged a tudományos háttér érdekel, akkor nézz utána 6000 oldalas enciklopédiákban, és még véletlenül se azokra hallgass, akik pár mondattal próbálnak rávezetni, hogy buta elképzeléseid vannak!
Az alsó szakaszban meg van nyúlva a mellizom. Megjegyzem a mellizomra fogozottan igaz, hogy megnyújtott pozícióban tudja a legnagyobb erőt kifejteni. Tehát, ha itt már problémáid vannak, akkor gyenge vagy. Ahogy tolod ki a súlyt a mozdulatba bekapcsolódik még a tricepsz és némi szerepet kap az elülső delta. Tökmindegy, hogy megindítás, vagy a mozdulat középső szakasza, az egész gyakorlat során ugyanazok az izmok dolgoznak. De ahogy látom kérdező, te már eldöntötted, hogy a hátat kell edzeni az erősebb fekvenyomásért. Akkor nyomozz tovább a válaszért, ne is foglalkozz vele, hogy a mellizom, tricepsz, elülső delta dolgozik a gyakorlat során!
Az a baj, hogy a problémát nem értitek.
Annyira vagyunk erősek, amennyire a leggyengébb izomcsoportunk.
Meg kell találni a gyenge pontot és azt felhozni.
Hiába nyomunk ki nagy súlyt a felső szakaszon, ha az alsó szakasz nem megy.
Hiába jó a megindítás, ha nincs meg a lockout.
Régebben a felső szakasz ment nehezebben. Megfogadtam a Westside tanácsait és többet tricepszeztem. A nyomásom 10kg-val erősödött. A tricepszem erős lett. Most már az alsó szakaszon van a gyenge pontom.
A hátnak stabilizáló szerepe van.Tkpen összezárt a lapckád.Ezt a feszességet kell tartani végig.
Ez pedig a hátnak kb a nagy semmi és az éppen valami közötti munka.
Tehát nyugodt lehetsz nem az lesz a leggyengébb láncszem.Be is baszna ha a hátad előbb fáradna el mint a tricepszed vagy a vállaid.
Anatómiai nonszensz.Hacsak nem vagy egy torz Ephialtész,akinek a hátizmai helyett valami púp meredezik.
"ha a megindításom gyenge, melyik izomcsoportra fókuszáljak?"
Mindegyikre, mert gyenge vagy. Az ilyen technikai okosságokkal az első hónapokban lehet érdemi hatást tenni az alapgyakorlatokra. Középhaladó szinten ha szar vagy adott alapgyakorlatban, akkor a programozással, az edzéstervvel van a baj, nem azzal, hogy melyik izomcsoportodat mikor aktvitálod fejben (mintha a valóságban így működne az anatómia és a biomechanika).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!