Az alapgyakorlatokban vannak úgynevezett "sticking point"-ok. Ez az a pont, ahol a súly elakad. A gyenge láncszem izomcsoporton múlik, hogy hol van ez a sticking pont.
A súly pl. elakadhat megindításnál, középen vagy a felső szakaszban a lockoutnál.
A Westside módszerek egyik kulcseleme, hogy elemezni kell a gyakorlatot és megtalálni a sticking point-ot. A sticking point határozza meg, hogy melyek a gyengébb izomcsoportok és úgy kell összeállítani az edzéstervet, hogy ezeket a gyenge izomcsoportokat felhozzuk.
Ha a felső szakasz megy nehezen, az gyenge tricepszre utal, ilyenkor érdemes jobban fókuszálni a tricepszre, tricepsz fókuszú nyomásokat (pl. szűknyomás, padlóról nyomás) és kiegészítő tricepsz gyakorlatokat berakni az edzéstervbe.
Én Westside módszer alapján edzek. Szerintük ha alul van a gyenge pontom, az a felső hát gyengesége. De én szkeptikus vagyok ebben, mert nem hiszem, hogy a hát olyan sokat dolgozna a nyomásban. Ezért írtam ki a kérdést.
Ma nyomtam egy új maxot. A súly félúttól felfelé vált nehézzé.
Úgy néz ki sikerült korrigálni az alsó szakaszt. A probléma megoldódott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!