Fekvenyomásnál mi számit jó súlynak ami már jónak
mondható?
Figyelt kérdés
Itthon edzem kb fél éve egy pár szerelhető kézi súlyzóval, pad, húzódszkodó állvánnyal.
Na szóval egykezes fekvenyomásnal vízszintes padon a 39 kg az milyen 4x12 ism.
Még soha nem voltam teremben (nincs is a közelben) és az egyik szájkaratés kollégám kicikizett, hogy ő tizen évesen ennyivel kezdett. Jó kötésü az öreg az igaz, és súlyban 100 kg közel volt mindig is a 175 centijéhez elmondása szerint. Mondtam is neki, hogy nem egy kategóriák vagyunk már csak súlyban sem 😅.
azért az ritka hogy kezdőként ekkora súlyal dolgoznak, de nagy ritkán előfordul.
mondani meg bármit lehet.
2023. máj. 22. 20:22
2/14 anonim válasza:
Mármint két 40 kilóssal?
Amúgy [link] ez alapján ha a saját súlyod kimegy tízszer akkor erősebb vagy a kondisok kb 60%-ánál.
2023. máj. 22. 20:48
3/14 A kérdező kommentje:
Igen, amúgy menne picit nagyobb súly/kevesebb ismérlés is.
De amíg nem szerzek be valami gumis cuccot a padlóra addig nem igazán növelném a súlyt. Ezt is kicsit erősebben szoktam lerakni akaratlanul persze.
2023. máj. 22. 20:54
4/14 anonim válasza:
Az erős, bár itt nagyban függ a kivitelezéstől.
2023. máj. 22. 21:02
5/14 anonim válasza:
Szerintem rendben van.
2023. máj. 22. 23:01
6/14 Zizizabalo válasza:
Az átlag terembejáróknál valóban erősebb lehetsz, ha "szabályosan" nyomsz 2x40 egykezesekkel. A bácsi tuti kamuzik, van hogy kezdésből egy jó erőben lévő munkás ember kinyom 60 kilót mondjuk, de két 40-est tuti nem, mert az több mint 80kg rúddal.
2023. máj. 22. 23:57
7/14 anonim válasza:
Kamu
2023. máj. 23. 08:57
8/14 anonim válasza:
Ha 40 kg-val megy 12 ismétlés, akkor simán nyomhatnád 60 kg-val kevesebb ismétléssel, meglátod jobban fogsz fejlődni, hamarosan menni fog abból is a 10-12
2023. máj. 23. 09:14
9/14 anonim válasza:
Több éve testépítő emberek, akik tudják mit csinálnak nyomnak 40esekkel :D Minek kamuzgatsz? :D
2023. máj. 23. 10:58
10/14 anonim válasza:
Bármibe lefogadnám h helytelen a kivitelezés, úgy sokaknak megy 40-el h félig engedik le, ezt csinálhatod te is. Pár hónap edzes után naturálban ha neked menne szabályosan akkor egy erőemelő őstehetség lennél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!