Hasra elég csak a plank?
Mármint, milyen értelemben?
Semmi sem kötelező. Ha úgy érzed, hogy valamilyen oknál fogva hasazni szeretnél, mert mondjuk a törzs izmaid gyengék (remélem nem hiszed azt, hogy kockás hasad lesz a planktől. A kockahas elsősorban étrend függvénye) akkor miért ne csinálhatnád?
Én azt ajánlom, hogy ha van lehetőséged rá, akkor súllyal edzd meg a hasadat is. Ez az izom sem működik máshogy, mint az összes többi. Valóban a konyhában készül a kockahas, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne fejleszteni a has izmait. A plankkel hasat edzeni olyan, mint mellet fekvőtámasszal. Egy ideig elég, de később kell a nagyobb ellenállás.
pl. milyen gyakorlattal?
A felülést és hasprést nem bírom.
hagyjuk már ezt a kockahas a konyhában készül bullshitet
valóban a testzsírtól függ hogy látszik-e, csak senki nem olyan hasfalat akar amilyen a 15éves 50kilós gyerekeknek van.
ha jól fejlett kockákat akar látni az ember akkor arra bizony edzeni kell.
harangozás csigán, hasgépek, lábemelés súlyzóval a lábaid között, stb
"hagyjuk már ezt a kockahas a konyhában készül bullshitet"
Épp azért írtam, hogy habár étrend függvénye a kockahas, ugyanúgy működik, mint bármely másik izom, lehet ezt is növeszteni.. Nyilván, ha valaki normálisan látható hasizmokat szeretne, ahol nem 60kg vasággyal együtt az egyén, akkor kell hasazni súllyal. (bár vannak kivételes esetek, az elit genetikának még ilyenkor sem kell..)
"hasizom megedzéséhez elég-e plankot csinálni?"
Akkor bemásolom még egyszer a 3. kommentet, mert ezek szerint nem ment a szövegértés: ha kiemelten szeretnéd erősíteni a törzsizmaidat (melynek rész az egyenes hasizom is), akkor igen, elég lehet csak a plank.
szerintem nem elég.
a plank egy izometrikus gyakorlat és bár ennek is van valamilyen szintű hipertrófikus hatása, de sokkal könnyebben építhető izomszövet ha az izom összehúzódása és megnyúlása is megtörténik.
ettől még a plank egy jó gyakorlat, de én inkább a törzs fejlesztése miatt nem pedig az egyenes hasizom fejlesztése miatt csinálom.
Pedig a 8-asnak igaza van, még ha le is pontoztátok.
Én meg a "konyhában készül" helyett jobban szeretem azt a mondást, hogy a "konyhában válik láthatóvá", mert igen, edzeni kell rá, kivéve talán, ha valakinek rendszeresek a programjában az alapgyakorlatok. de még akkor sem haszontalan.
Van egy rakat hasgyakorlat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!