Hátsó vállra milyen gyakorlatot érdemes csinálni ?
nem tudom kitől hallottad, de ez óriási bullshit
a hátsó váll funkciója a karok távolítása és a karok hátrahúzása
fekvenyomásnál a karjaidat közelíted egymáshoz + a könyöködet kinyújtod.
mégis hogy befolyásolná a nyomásodat a hátsóvállad?
Az erőemelők általában szakaszokban edzik a fekvenyomást. Ha középen akad el a súly, akkor azoknak az izmoknak a fejlesztésére kell koncentrálni, amik a középső szakaszban dolgoznak.
A legtöbb embernek középen vagy a felső szakaszban akad el, azért marad rajtuk a súly
"erőemelők általában szakaszokban edzik a fekvenyomást"
Hosszú évek óta együtt dolgozok Magyarország legnagyobb erőemelő egyesületeivel, de ezt a bro science ömlengésedet még senki szájából nem hallottam.
Mindig tanul valami újat az ember. 10+ éve edzek, de ilyenről én még nem hallottam, hogy a hátsó váll fejlesztése segítene a fekvenyomásban. Eddig úgy tudtam, hogy a mellizmon kívül az elülső delta, és tricepsz kap még terhelést fekvenyomásnál, a hátsó vállnak tök más a funkciója is, szóval nem értem...
Amúgy lehet a hát "felső izmaira" is edzeni, hacsak nem vagy egy koxos veresenyző, aki színpadra készül, hótziher hogy az is kellően meg fogja edzeni a hátsó válladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!