Hogyan kezdjek neki az edzésnek?
Az lenne a végcélom, hogy 75-80 kg-ot fel bírjak emelni, hordozni, valamint szeretném, hogy a karizmom minél erősebb legyen. Ehhez mit lenne célszerű venni? Egykezes súlyokat, vagy kétkezes súlyzót, esetleg valami mást?
Jelenlegi BMI-em 22.5, mezomorf testalkat.
"Az lenne a végcélom, hogy 75-80 kg-ot fel bírjak emelni, hordozni"
Elég fura cél, mert testépítésben pl egy 75-80kg-os felhúzás az semmi és bárki megtudja csinálni akár 0 edzésmúlttal is.
"valamint szeretném, hogy a karizmom minél erősebb legyen. Ehhez mit lenne célszerű venni? Egykezes súlyokat, vagy kétkezes súlyzót, esetleg valami mást?"
Miért csak a karizom? Mi lesz a válladdal, hátaddal, melleddel és a lábaddal? Ja, hogy a lábad nem látszik ki a kocsiból.. Értem.
Egykezes súlyzó vagy kétkezes súlyzó, tökmindegy, a lényeg, hogy fejlődj és meglegyen a progresszió.
Tanulj még egy keveset erről, olvass cikkeket (persze ne magyar oldalon, mert az összes egy trágya) mert ahogy olvasom 0 háttérismerettel rendelkezel az edzésről.
Úgy értem, hogy fel bírjak emelni egy 75 kg-os személyt.
"Miért csak a karizom?"
Mert általában a karjait használja az ember, hogy lefogjon valakit.
"karjait használja az ember, hogy lefogjon valakit"
Meg még úgy ezer más izmot/izomcsoportot.
"mit lenne célszerű venni?"
Otthonra. Annyi súlyt, amennyi a hosszútávú progresszióhoz szükséges. Ez hatszámjegyű összeg. Ha erős akarsz lenni, akkor miért nem mész konditerembe, mint mindenki más?
"Gondoltam előbb veszek itthonra súlyzókat kezdetnek"
Minek? Vagy rendezz be magadnak otthon egy olyan home gymet, ahol biztosítani tudod a hosszútávú progressziódat (én ezt csináltam), ez azonban tényleg bőven hatszámjegyű összeg, plusz kell hozzá a hely/tér, vagy sétálj el a konditerembe. Utóbbit javaslom. Amíg nem töltöttél el éveket a súlyok között, és nem vagy benne biztos, hogy ez a te sportágad, ami életed végéig elkísér, addig semmiképp ne költs százezreket felszerelésre.
Vegyél egykezes és kétkezes súlyzókat is meg fekpadot, a súlyzónak pedig állványt. A táplálkozás is fontos, mert az edzéshez kalória is kell bőven.
Ha csak a 75-80 kg felemelése a célod, azt rendszeres edzéssel hamar elérheted.
Sok sikert kívánok! :)
Te most ápoló vagy, birkózó vagy sorozatgyilkos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!