Tolódzkodást tricepsz vagy mell gyakorlatként vennétek fel a gyakorlatok közé ?
Figyelt kérdés
Melyiket dolgoztatja meg jobban ?2022. jan. 10. 20:27
A kérdező szavazást indított:
Mell
Tricepsz
19 szavazat
1/15 anonim válasza:
40kg lánccal és plussz súllyal tolódzkodom.
Akárhogy csinálom, másnap a tricepszem mint amin egy úthenger ment át, még az ágyból se tudom magam kinyomni.
2/15 anonim válasza:
Ez nem így működik. Ha lenne minimális anatómiai ismereted, akkor ezer éve nem különálló izmokban gondolkodnál, hanem mozgásmintákban. Nem létezik olyan összetett alapgyakorlat, ami konkrétan erre vagy arra az adott izomra összpontosul. Meg miért is fontos, hogy inkább tricepsz vagy mell? Gondolom ugyanazon a napod edzed a két izmot, ergo mindegy, hogy te hova sorolod a gyakorlatot, hiszen ugyanazon edzés része. Ha viszont különálló napon edzed a tricepszedet, mint a melled, akkor vannak bajok.
3/15 anonim válasza:
Nem vagyok egy nagy gyuros de szerintem mellre nem dolgozol ha tolozkodsz.
Még akkor sem ha mellre vennédfel.
4/15 anonim válasza:
Alapvetően igénybe veszi mindkét izmot rendesen, szóval ha a szériákat számolod, akkor mellhez és tricepszhez is hozzáveheted nyugodtan. De attól is függ, hogy hogyan csinálod. A rúdon végzett tolódzkodás, amit az emberek nagy része végez, az inkább tricepsz, ha mindenképpen választani kell. Tornászoknál van egy olyan gyakorlat, hogy bolgár tolódzkodás (bulgarian dip/bulgarian ring dip), az inkább mell.
5/15 anonim válasza:
Külön napon edzed a mellet meg a trinyót??
6/15 A kérdező kommentje:
Csak nem tudtam hova vegyem, mert igen nyílván mindkét izom dolgozik. Volt hogy felcseréltem szűknyomással, akkor sokkal jobban éreztem utána a mellem. Tolódzkodásnál is érzem, de inkább tricepszben. Szóval most nem tudom, hogy váltsak vissza szűknyomásra vagy adjak a tolódzkodás mellé valami könnyű kiegészítőt mellre pl. kábeles tárogatást. Szerintetek ?
2022. jan. 10. 21:38
7/15 A kérdező kommentje:
#5 nem. Push
2022. jan. 10. 21:38
8/15 anonim válasza:
Attol is fugg milyen szogben csinalod. Ha elore hajolsz, inkabb a mellet terheled, ha inkabb fuggolegesen, akkor a tricepszet.
9/15 anonim válasza:
Push napon miért nem elég neked egy nagy súlyos fekvenyomás, egy plusz súlyos tolódzkodás és egy levezető fekvőtámasz (akár súlymellényben, ha nagyon nem bírsz magaddal). Rengeteg profinak ez elegendő. Neked miért nem? Szerinted az előbb említett három összetett alapgyakorlat után mennyi jelentősége lesz egy kis kábeles tárogatásnak. A fejlődést amúgy sem "érzésben" mérik.
10/15 anonim válasza:
Akinek tolódzkodásnál igénybe van véve a melle, az nem tolódzkodik, hanem valami szabálytalan idióta elbaxott mozdulatot nyomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!