Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez mi lehet ? El fog múlni?

Ez mi lehet ? El fog múlni?

Figyelt kérdés
Felhúztam, és az utolsó ismétlésnél roppant egy picit kb. a hátam közepének bal részén. Csak ott a jobbon nem. Azóta fáj, ha valamit felemelek, vagy lehajolok meg úgy állás közbe is egy kicsit folyamat. De csak azon a ponton. Arra tippelek, hogy komolyabb húzódás nem pedig sérv, mert annyira nem durva. Ti mit gondoltok, nagyon súllyos ? Nem akarok lesérülni egy életre még fiatal vagyok, ha tehetném most visszamennék és csak sokkal könnyebb súllyal húznék fel :(
2021. szept. 13. 14:44
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
A bemelegítés kielégítő volt előtte?
2021. szept. 13. 14:48
 2/36 A kérdező kommentje:
Igen vagy 10-15 perc. Hengereztem, meg dinamikus nyújtás.
2021. szept. 13. 14:51
 3/36 anonim ***** válasza:
100%

a.) Húzódás

b.) Kezdődő kitüremkedés

Ha folyamatosan fáj, nem beszúrkál, akkor valószínűleg előbbi.

2-3 hét pihi, ha nem múlik, akkor doki.

2021. szept. 13. 14:51
 4/36 A kérdező kommentje:
Csak nem rég történt, de nagyon kétségbe estem :( Guggolni megprópáltam, de ott amikor lementem erősen "belenyilalt". A többi gyakorlatnál nincs gond, furcsa módon evezni is tudok nem fáj.
2021. szept. 13. 15:04
 5/36 anonim ***** válasza:
100%
Akkor húzódás/becsípődés lesz az... Az olyan mozdulatok fognak fájni, ahol a csigolyák fordulnak valamilyen irányban. Amíg a gyulladás, és a duzzanat nem megy le, addig mindenképpen pihentesd, ha nem akarsz egy gerincsérvet összeszedni...
2021. szept. 13. 15:09
 6/36 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a melegítésnek meg legyen része pár alacsonyabb súlyú sorozat, és a súlyt folyamatosan emelve érd el a munkasúlyodat. Ez a guggolásra és a felhúzásra hatványozottan igaz.
2021. szept. 13. 15:11
 7/36 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor ezeken kívűl ugye végezhetem azokat a gyakorlatokat ahol nem is érzem ?
2021. szept. 13. 15:19
 8/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom. Ebben nem szívesen adnék tanácsot, nagyon sok múlik rajta, ha pl. a gerinced is érintett. Én inkább most egy-két hétig szögre akasztanám a súlyzós edzést, jobb a béke. Két hét alatt úgysem fog semmifajta "izomleépülés" történni. Ha a probléma továbbra sem múlik el, akkor tényleg irány egy orvos vagy egy gyógytornász, de ebben az esetben inkább orvos!
2021. szept. 13. 15:23
 9/36 A kérdező kommentje:

Igazad van, inkább nem erőltetem. Ha fáj nem edzek.

Esetleg nyújtsak vagy mivel enyhíthetném?

2021. szept. 13. 15:36
 10/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudni, hogy mi sérült meg. Nagyon nem mindegy, hogy porc, csigolya, izület, izom, ín. A nyújtás, hengerezés, mobilizáció a leghasznosabb dolgok egy sportoló számára, de mivel nem tudni mi a pontos probléma, ezért nem lehet tudni, egy adott nyújtásgyakorlat nem rontana-e a helyzeten. Pihenj, kerüld a fájó mozdulatokat, kíméld az érintett területet, és menj orvoshoz, ha nem múlik el a dolog.
2021. szept. 13. 15:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!