Ez "skinny fat" testalkat?
Jelenleg 71 kg vagyok, 172 cm-hez. Mennyi lehet kb. a testzsírszázalékom? Képek alapján.
A hasi zsírpárnákat szeretném eltüntetni. Idén január második hetében kezdtem a diétát, akkor 80 kiló voltam (előtte 4 hónap alatt jött fel 12 "tömegelés" alatt). Makrókat kiszámoltam, és amennyire csak tudom, próbálom tartani az étrendet.

Atom?
Mi atom benne?
Szerintem az lenne a lényeg hogy ha valaki kérdéseket tesz fel ebben a témában akkor megírjuk neki a frankót. A 71 kg-hoz képest oldalról nézve kifejezetten zsírosnak tűnik ez a forma, ahogy a kérdező is írja löttyedt. Nem véletlenül írtam hogy a tömegeléskor nagyrészt zsír jött fel, meg egy rakás víz raktározódott.
Nincs egyébként azzal baj, hogy löttyedt, hiszne most kezdte az egészet. Valahol el kell indulni.

Szerintem pedig viszonylag alacsony 16 százalék körül lehet a testzsírod...
Budapesten sok gyógyszertárban meg lehet mérni géppel.
Az biztos, hogy még van hóba fejlődnöd!
Viszont én speciel magasabb vagyok kicsit és a súlyom pedig kisebb, a pocakom mégis nagyobb és és vékonyabbak a karjaim...
Mivel magasabb a test-zsír indexem.
#11.
“ Nem véletlenül írtam hogy a tömegeléskor nagyrészt zsír jött fel, meg egy rakás víz raktározódott. “
Az butaság, ezt akkor mondhatnám maximum ha látnák képeket arról, hogy milyen volt tömegelés előtt.

Az butaság, ezt akkor mondhatnám maximum ha látnák képeket arról, hogy milyen volt tömegelés előtt.
Akarom mondani:
* Ez butaság, ezt akkor mondhatnád ha láttál volna képeket arról, hogy milyen volt tömegelés előtt.
(Na ezért utálok én is telóról írni)

Majd mérd meg valahol.
Én biztos vagyok benne, hogy nem több mint 16.
Én legutóbb akkor mértem amikor kicsit vékonyabb voltam mint Te és akkor 14.4% volt.

7# még 77 kilós súlyomhoz csináltam meg az étrendet, abban a makrók nagyjából így néztek ki: fehérje: 191 g, ch: 160 g, zsír 50g.
Sajnos nem minden nap tudom tartani, be-becsúszik csaló kaja, de olyankor valamelyik tervezett étkezésem kihagyom, hogy kcal deficitbe maradjak.
Heti háromszor próbálok edzeni. Nem mindig esik ugyan arra a napra az minden héten az edzésem, mert 4 műszakban dolgozok, ami annyit tesz 3 nap munka 12 órában, majd 3 nap pihenés, viszont beszoktam menni túlórázni is. Munkában elég sokat gyaloglok, kb 15 km megvan egy nap.
Osztott az edzéstervem:
A nap:
3x20 fekvőtámasz
3x10 fekvenyomás 1 kezes súlyzóval: 10 kilósak a súlyzók
3x10 tárogatás 1 kezes súlyzóval
3x10 még egy gyakorlat amit egy youtube-s videóban láttam, de sajna nem találom már
3x8 koncentrált bicepsz, 12kg
3x10 kalapács bicepsz, 8 kg
3x8 csak simán egyszerre bicepszezés a két kézisúlyzóval, 10kg
4x25 hasprés
B nap:
3x8 guggolás, 2 db 10 kg súlyzó
3x15 kitörés
4x25 vádlizás, 2 db 10 kg súlyzó
3x12 római felhúzás, 2 db 10 kg súlyzó
3x10 oldalemelés, 6 kg
3x10 fejfölé nyomás, 6 kg
3x8 előre emelés, 4 kg
3x20 lábemelés
C nap:
4x10 Döntött törzsű evezés, 2 db 10 kg súlyzó
3x10 egykezes evezés, 12 kg
3x20 homorítás
4x12 tricepsz nyújtás hátra, 12 kg
3x8 lórugás, 6 kg
3x15 tolódzkodás
4x25 hasrpés
Itthon edzek, így elég limitáltak a lehetőségeim. Csak két egykezes kézisúlyzóm van, összesen 20 kg súllyal. Plusz tárcsákat szeretnék még venni, illetve konditerembe is szívesen eljárnék, csak nem vagyok beoltva.
Heti 1 alkalommal még 15 perces HIIT edzést, illetve 40-50 perc szobabiciklizés akarok csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!