Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy készítsek edzéstervet?

Daniii15 kérdése:

Hogy készítsek edzéstervet?

Figyelt kérdés
16 éves srác vagyok, 81 kg, 172 cm. Fogyás és erősítés lenne a cél, de nem tudom, hogy hogy állítsam össze az edzéstervet. Mellben vagyok a leggyengébb, hasban és lábban egész elfogadható. Egy héten milyen gyakran kell edzenem, s mennyit, naponta hány gyakorlat legyen, teljes testedzés vagy testrészekre lebontott, milyen gyakorlatok legyenek benne, hol találok gyakorlatokat? Vagy egyáltalán, hogy kell megírni egy edzéstervet?

2021. ápr. 26. 14:28
 1/10 A kérdező kommentje:
És saját testsúlyos edzéstervet szeretnék készíteni
2021. ápr. 26. 14:31
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Te sehogy. Keress egyet az interneten és töltsd le.
2021. ápr. 26. 16:04
 3/10 anonim ***** válasza:
3%
Engedd el
2021. ápr. 26. 17:58
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Húúú milyen bíztatóak vagytok. Remélem tisztában vagytok vele, hogy azon kívül hogy a válaszait ők semmit sem érnek, elég erősen mutatják a szociális képességeiteket, és az intelligenciát is.

Kérdező, minden edzés alapja a jó étkezés, amelyet az adott cél határoz meg.

Saját testsúllyal edzéseket találsz az interneten, kérhetsz személyi edzőtől, illetve a fegyenc edzés ami konkrétan össze van rakva és fél van építve. DE ott van a Street workout is, már amennyiben az adott településen van ilyen pálya. A Biotech USA ingyen adott edzéstervet, legalábbis volt ilyen akciójuk. Szerintem már lejárt. De ott is tudsz haverkodni, és segítséget kérni, később akár másokkal együtt edzeni.

2021. ápr. 26. 18:53
 5/10 anonim ***** válasza:
18%
Mert te aztán segítettél, ja nem te is csak azt mondtad töltsön le egyet.
2021. ápr. 26. 18:59
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Akkor javaslom olvasd újra mert 3 opció szerepel benne. :)
2021. ápr. 26. 19:16
 7/10 anonim ***** válasza:
95%

Kereshetsz az interneten kész edzéstervet, aztán ahogy csinálod, úgy ki fogod tapasztalni, hogy neked mi jó, mi nem jó, mit kéne máshogy, mit kéne ugyanúgy, aztán egyénre szabod a hetek-hónapok alatt. A legtöbben így kezdik.

Ettől függetlenül én is támogatom egy megbízható személyi edző felkeresését, aki specializáltan összeállít egy edzéstervet számodra.

Amit kezdőknek mindenképpen ajánlok, hogy főleg az összetett gyakorlatokra fektesd a hangsúlyt, és másodlagosak legyenek az izolációs gyakorlatok, hiszen amíg még "nincs mit" izolálni, addig ezt a részét kár erőltetni, ugyanis nem ezektől leszel erős és nagy, mint ahogy azt sok zöldfülű gondolja. Ha te főleg a saját testsúlyos edzés irányába mozdulnál, akkor az első hónapokban pörögjön a húzódzkodás (különböző fogással és szélességgel), tolódzkodás, fekvőtámasz, guggolás, és felülés. Az első hónapokban ezen "alapgyakorlatok" kombinálásával remekül lehet fejlődni. Aztán ez a fejlődés értelemszerűen lassulni fog, aztán stagnálni, de én anno az első egy évemben csak ezeket a gyakorlatokat variáltam heti négyszer, és nagyon szépen fejlődtem. Mellette iktass be egy kis kardiót, mert a kardió kell, ugyanis fontos, ennyi! Futás, gyaloglás, biciklizés, ugrókötelezés, lépcsőzés, úszás, aerobic, pilates, bármi, ami aerob-anaerob.

Ja és a legfontosabb, a 4-es kommentelő megemlített: a fejlődés alapja a jó étrend, csak ezután jön az edzésterv a fontossági sorrendben. Fontos, hogy ne vásárolj össze mindenféle Biotech/Scitec/GymBeam és egyéb tápláélékkiegészítőket, mert a legnagyobb részük vagy pénzlehúzás, vagy csak szimplán nem kell neked. Legyen egy kiegyensúlyozott, egyénre szabott diétád, aztán hatékony edzésterved, aztán ha szükséges, csak akkor jöjjenek a táplálékkiegészítők.

2021. ápr. 27. 00:08
 8/10 anonim válasza:
Szia. Androidra a Fitify egy remek program ami sokat segíthet ha saját súllyal edzenél (gyakorlatlisták, edzések, stb). Heti három teljes testes edzés ha még az elején jársz, vagy ha már haladó vagy akkor inkább minden edzésnap más területet vegyél célba (pl hétfő: felsőtest, szerda: has, péntek:láb), ha kevésnek érzed, szerintem saját súllyal egy héten akár kétszer is megdolgozhatsz mindent a túledzés veszélye nélkül (a, b és c napok követik egymást kétszer, hat napon át).
2021. máj. 8. 20:43
 9/10 anonim válasza:
De nehéz ezt így megmondani, hogy neked mi válik majd be azt ki kell tapasztalni, ahhoz pedig idő kell. Próbálkozz, és csináld következetesen. Kaja/pihenés/edzés, mindegyik 100%-ban felelős az eredményekért (igen, tudom, hogy ez így már 300% ;) ).
2021. máj. 8. 20:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Fegyencedzés. Kezdésnek egész jó.

Ja és ne ugrálj benne. AZ ELEJÉTŐL! ÉS LÉGY TÜRELEMMEL!

Ezt azért írom, mert tudom milyenek a kezdők és én milyen voltam.

Fontos, hogy tényleg a lépéseken rendesen végighaladj. Páran lehet azt fogják mondani, hogy az ismétlésszámok túl nagyok, amivel részben egyet is értek, de nem baj, mert addig is hozzászoknak az inaid, ízületeid és nem fogod abbahagyni, mert nincs elég motivációd.

Plusz amiket írt pl a 7-es: figyelj táplálkozásra, elég ez. Fölösleges egyenlőre fehérjeport meg egyéb kiegészítőket venni. Sőt, szerintem később is. Mindent betudsz vinni kajából.

Meg ami még fontos, az alvás. Nagyon fontos!

Meg ahogy írták, cardió/HIIT.

2021. máj. 15. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!