Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy érdemes végezni a push/to...

Hogy érdemes végezni a push/tolónapi edzést?

Figyelt kérdés

Ugye mell, váll és tricepsz edzéséről van szó. Heti 2-3 alkalomról lenne szó.

Eddig fekvenyomtam smith gépen(5 sorozat), tárogattam(4-5), vállból nyomtam gépen(4), oldalemeltem(4), tricepszre fej fölött nyújtottam csigán(4) és letoltam kötéllel(3-4). Szerintem arányaiban a mellgyakorlatokból keveset végeztem, vagy a többiből túl sokat a mellhez képest. Azért a 2 gyakorlat kell a kisebb izomcsoportokra is még heti 2-3 edzés esetén is, nem?

Fekvenyomást érdemesebb lehet inkább egykezesekkel végezni? Vállkímélőbb is, meg nagyobb is a mozgástartomány. Izomépítés, illetve erő- és tesztoszteronszint-növelés szempontjából jobban előrelendíthet?

Emellé mellre chest-press gép és tárogatás elég? Áthúzást egyszer próbáltam, de vagy a könyökömnek, vagy a felkaromnak fájt, így inkább annyiban hagytam.

Érdemes variálgatni a gyakorlatokat, vagy jó, ha mindig ugyanazokat végzem? (pl. tricepszre néha lórúgást betenni valamelyik helyett)

Elülső vállra nagyon szükséges külön edzeni? Mellgyakorlatoknál kap eleget, így eddig én nem végeztem rá semmit. Meg amúgy sem szeretném nagyon elnyújtani az edzésemet.

A hátsó vállat sem edzem külön, azt a pull edzésnapon éri elég másodlagos terhelés, tehát ugyanabból az okból kiindulva nem foglalkozok vele külön.

Az elülső és hátulsó vállra később szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni, még kezdőnek mondanám magam, előbb szeretnék izomtömeget felszedni, aztán a lemaradottabb részekre jobban ráfeküdni. Vagy ez rossz gondolat?

2021. jan. 3. 19:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Altalaba 1x. De volt 6 napot edzettem. 2 vall volt meg 2 mell. Volt h lab maniam volt akkor abbol volt heti 2. Nagyonregen meg 3 naposat csinaltam. Probaltam mindent 2x kiveve labat. Csinaltam en mar mindenhogy 😀

Ruddal nagyobb sulyt tudsz hasznalni. Jobban vastagodik. Altalaba ruddal kezdek aztan egykezes beforgatva meg szuken scottpad.

2021. jan. 3. 22:09
 12/21 anonim ***** válasza:

#1 Nem értem,miért kéne pull napra tenni az oldalemelést?Én push napon csinálom,oda illik mivel a vállat akkor dolgozod és maga a mozdulat is oda tartozik.Én még nem hallottam ilyenről.

Azzal egyetértek hogy inkább szabad súlyokkal csináld,sokkal jobb mert nem a gép által beállított pályán kell csinálnod hanem mehet szabadon ahogy neked jó és így meg fogod tanulni irányítani is a súlyokat a levegőben.

Én vállra a gép helyett inkább súlyzós vagy inkább rudas vállnyomást(overhead press/shoulder press,magyarul nem tudom a nevét) csinálnék de ugye kezdő vagy,ha nehéznek érzed mehet géppel is.

Amúgy meg nem hiszem hogy muszály ennyi sorozatot csinálnod,a fekvenyomásnál belefér de oldalemelésből,tricepszre pl elég lehet a 3 is,de ha van időd és bírod akkor mindegy.

2021. jan. 3. 22:10
 13/21 anonim ***** válasza:

Csak az elso vall nyomo. A hatso meg az oldalso az huzo mozgas...

Heti 3 sorozat? Inkabb heti 2x5. Az oldalemeles a legfontosabb vallgyakorlat. Adtol lesz kerek meg szeles. A tricepsz meg 3 feju izom. 3 reszbol all. Es nagyobb reszet teszi ki a felkarnak mint a bicepsz.

2021. jan. 3. 22:31
 14/21 A kérdező kommentje:

Ja igen, arra nem figyeltem, hogy oldalsó vállra nem csak oldalemelést végeznék, hanem vállból nyomást is.

A vállból nyomás viszont elülsőt is dolgoztatja valamennyire nem? Akkor az oldalsó vállat mégis push napra?

Na most az a kérdés, hogy vállból nyomásnál dolgozik többet az elülső váll vagy oldalemelésnél dolgozik többet a csuklya? Toló vagy húzó izmokat veszek igénybe jobban oldalsó váll edzéskor mindent egybevetve?

2021. jan. 3. 23:17
 15/21 anonim ***** válasza:
Vallbol nyomas jobban megy elso vallra mint oldalsora. Oldalso az egyertelmuen huzo mozgas. De teheted pushoz is ha az konyebb nap. Nincs tul nagy jelentosege
2021. jan. 3. 23:24
 16/21 anonim ***** válasza:
De am a csukjad hat edzesen is kap. Azert is jo odatenni az oldalemelest a tobbi pullhoz. Ha mar e szerint edzel..
2021. jan. 3. 23:27
 17/21 A kérdező kommentje:

A legjobb lesz, ha kipróbálom kétféleképpen is majd.

Vállból nyomásnál is felejtős a keret, ugye? És akkor rúddal vagy kétkezessel érdemesebb? Ha rúddal, akkor egyenessel, nem a nagy felhúzóssal (nemtom mi a neve :D )?

2021. jan. 3. 23:29
 18/21 anonim ***** válasza:
En egykezessel szeretem ulve 90fokos hattamlaval.
2021. jan. 3. 23:38
 19/21 A kérdező kommentje:
Itt nem igaz, hogy jobban fejlődsz, ha rúddal edzel, mert nagyobb súlyt nyomsz ki? Vagy csak így szereted és a többi mindegy?
2021. jan. 3. 23:55
 20/21 A kérdező kommentje:
Jaaa meg úgy emlékszem, hogy ha gépen nyomok vállból, akkor nem mindegy a fogás sem. Kétféleképpen lehet fogni, de párhuzamosak a kézfejek, akkor megy oldalsó mellre, ha szembenéznek, akkor meg elsőre.
2021. jan. 3. 23:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!