Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy érdemes végezni a push/to...

Hogy érdemes végezni a push/tolónapi edzést?

Figyelt kérdés

Ugye mell, váll és tricepsz edzéséről van szó. Heti 2-3 alkalomról lenne szó.

Eddig fekvenyomtam smith gépen(5 sorozat), tárogattam(4-5), vállból nyomtam gépen(4), oldalemeltem(4), tricepszre fej fölött nyújtottam csigán(4) és letoltam kötéllel(3-4). Szerintem arányaiban a mellgyakorlatokból keveset végeztem, vagy a többiből túl sokat a mellhez képest. Azért a 2 gyakorlat kell a kisebb izomcsoportokra is még heti 2-3 edzés esetén is, nem?

Fekvenyomást érdemesebb lehet inkább egykezesekkel végezni? Vállkímélőbb is, meg nagyobb is a mozgástartomány. Izomépítés, illetve erő- és tesztoszteronszint-növelés szempontjából jobban előrelendíthet?

Emellé mellre chest-press gép és tárogatás elég? Áthúzást egyszer próbáltam, de vagy a könyökömnek, vagy a felkaromnak fájt, így inkább annyiban hagytam.

Érdemes variálgatni a gyakorlatokat, vagy jó, ha mindig ugyanazokat végzem? (pl. tricepszre néha lórúgást betenni valamelyik helyett)

Elülső vállra nagyon szükséges külön edzeni? Mellgyakorlatoknál kap eleget, így eddig én nem végeztem rá semmit. Meg amúgy sem szeretném nagyon elnyújtani az edzésemet.

A hátsó vállat sem edzem külön, azt a pull edzésnapon éri elég másodlagos terhelés, tehát ugyanabból az okból kiindulva nem foglalkozok vele külön.

Az elülső és hátulsó vállra később szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni, még kezdőnek mondanám magam, előbb szeretnék izomtömeget felszedni, aztán a lemaradottabb részekre jobban ráfeküdni. Vagy ez rossz gondolat?

2021. jan. 3. 19:05
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Nagy a vallam es nem tul mobilis. Foleg azert nyomom egykezessel mert ugy kenyelmes. Am kb ugyanolyan sullyal megy egykezessel is. Ugy a fejed melett van a suly nem mellrol vagy tarkorol nyomsz. Jobb a vallnak is. Parhuzamosan meg sose nyomok.
2021. jan. 4. 08:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!