Ennek tényleg nincs értelme, nem lehet így izmot építeni?
Figyelt kérdés
Vékonyabb testalkatú vagyok, közel 40 éves, 70 kg. Régebben rendszeresen jártam terembe, nem lettem látványosan kigyúrt, de fejlődtem, izmosodtam, főleg a vállaim és a karom lett érezhetően nagyobb. Viszont kimaradt majdnem egy év, az edzés hiányzik, de anyagi okokból nem tudok most terembe járni. A tervem az, hogy otthoni állítható kézi súlyzóval (max 15 kg, de ha kevés lesz veszek hozzá súlyt) nagyjából leedzek, esetleg veszek majd mellé egy francia rudat és egy nagyobb 10-12 kg-os kettlebellt, illetve heti 1x lemegyek szabadtéri kondiparkba tolódzkodni, húzódzkodni. Emellett a kajára is figyelek, bár az a típus vagyok, akinek inkább tömegelni nehéz, nem nagyon tudok hízni. Tudom, hogy ezzel nagyon kigyúrt izomzatot nem lehet építeni. De ezzel szerintetek elérhető némi tömeg felszedése, szálkásodás, szélesebb vállak-karok, és ennek a szinten tartása? 1-2 hete kezdtem, és igazából a kondis edzéshez képest az egyetlen, amit úgy érzem nem tudok rendesen kiváltani, az a fekvenyomás, ahelyett fekvőzöm. Illetve amit szintén nem értek, hogy miközben gépen mondjuk 40-50 kg-al nyomtam vállból, és kb ennyivel tárogattam (tudom, ez sem sok), addig ha 2x 7-8 kg-os kézi súlyzóval csinálom ezeket a gyakorlatokat az érzetre sokkal jobban leterhel. De ezt a teremben is éreztem, szabad súllyal sokkal kisebb súlyokkal tudtam dolgozni. Tudom, sok a kérdés, de szerintetek ezt van értelme csinálni, és lehet vele eredményt elérni és szinten tartani vagy ez csak bohóckodás?ma 12:20
1/1 anonim 

válasza:

Mindennek több èrelme van mint hogy gyakorira írsz kérdéseket arról, hogy érdemes-e edzened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!