Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testépítő napi 10 km futás...

Testépítő napi 10 km futás mellett hogy marad izmos?

Figyelt kérdés

Ez egy youtuber fickó, egyik videójában mutatta edzéstervét, heti hat napon fut napi 10 km-t, de közben elég izmos.

Pedig ennyi futást legtöbben túl soknak mondanának izomtömeg növelés mellett, nem?

Itt a fickó:

https://www.youtube.com/user/barelifenutrition

2020. aug. 15. 11:41
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
Van valamennyi katabolikus hatása, de nagyban étrend függő a dolog. Ha jó az étrend, akkor nincs gáz. Esetleg annyit el tudok képzelni, hogy visszavet a fejlődés üteméből egy minimálisat, és szinte észrevehetetlen módon. Az sem mind1, hogy milyen tempóval fut.
2020. aug. 15. 15:42
 12/55 anonim ***** válasza:
A futás szálkásít és jó kardió. Nem gondolnám, hogy nem lehetsz izmos azért mert futsz.
2020. aug. 15. 17:39
 13/55 anonim ***** válasza:
#12 mutass egy komoly fizikumú futót! Nem sprintert, hanem hosszútávú futót. Mivel a kérdés róluk szólt.
2020. aug. 15. 18:16
 14/55 anonim ***** válasza:
10km nem egy nagy tav. Igen, nagy tav egy edzetlen embernek, de meg egy "atlagos hobbi focista" is le tud futni 3km korul elsore, 10km nem egy tav tav. Foleg ha nem is fut gyorsan
2020. aug. 15. 20:09
 15/55 A kérdező kommentje:

# 14

Akkor így oké. Ha 10 km nem nagy táv akkor ezek szerint simán lehet edzőtermi izomtömegnövelő edzés mellet csinálni mint kardiót.

Én azt gondoltam ez már olyan mennyiségű futás hogy izomépítés ellen hat.

2020. aug. 15. 20:14
 16/55 anonim ***** válasza:
10km az már igencsak hosszútáv.
2020. aug. 15. 20:41
 17/55 anonim ***** válasza:
Nem hat vészesen ellene, ha a kaja rendben van, és a futás miatt kiesett tápanyagok pótolva vannak.
2020. aug. 15. 20:50
 18/55 anonim ***** válasza:

13:

A hosszútávfutók nem jó érv, mert más cél, más étrend, mint neki, aki kondizás mellett fut napi 10 km-t. Meg persze más futóedzés is, mert egy profi futó ennél többet fut, és az aerob lassú egyenletes futások mellett csinál intervallokat, tempó futásokat, dombozást, stb., stb. Szóval kiélezi a felépített erőnléti alapot. Egy testépítőnek is ad alapot az aerob edzés, ami lehet futás, csak neki kevesebb kell, de kiélezni neki nem kell, mert nála az erősítés a fő prioritás.

2020. aug. 15. 23:35
 19/55 anonim ***** válasza:
Egy profi testepito biztos nem fut heti tobb 10km-t. Egy hobbi testepito szerintem edzes mellet lehet hogy letud futni 10kmt, de az mar nem rossz. Tegyuk hozza hogy kozel10kmig meg enis eljutottam, azota nem futottam, mert utalok:D es nagyon nem vagyok jo benne szoval lehetseges szerintem.
2020. aug. 16. 01:18
 20/55 anonim ***** válasza:
73%
Ne keverd ide az agyonkoxolt testepitoket, akiken természetellenesen sok izom van, és már keptelenek funkcionalisan mozogni.
2020. aug. 16. 02:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!