Mennyi futás fér bele kondi (súlyzós edzés) mellett?
Ezt az edzéstervet kezdtem el kb. 1 hónapja és még 1-2 hónapig folytatom szerintem, utána leváltom valami haladóra. Ez heti 3 napos súlyzós edzés.
Az lenne a kérdésem, hogy mivel zsírt is szeretnék égetni, hetente 2 vagy 3 futás (futópadon) belefér-e, és még nem hátráltatja nagyon az izomnövekedést és fejlődést? Egyik nap kondi, másik nap futás és heti 1 vagy 2 sportmentes nap hétvégén. Azon is gondolkoztam, hogy a sima monton kardio jellegű futást intervallos futásra váltanám, mert az hatékonyabban égeti a zsírt és kevesebb ideig is tart, de ez nem vesz el még többet a sulyzós edzések hatásából? Nem vagyok ektomorf testalkatú, ezért gondolom, hogy talán még így megoldható. És amúgysem versenyszerűen szeretnék testépíteni, csak életvitel szerűen, és, hogy izmosabb is legyek. De gondoltam, hogy megkérdezném szakértők/tapasztaltak véleményét.
Köszönöm
kezdetben lehetséges az izmosodás és a zsirégetés, de hamar eljön az az idő mikor egyszerre csak az egyik megy, az a futás lassú tempóval menjen tehát aerob legyen és ne kardio
ez az edzésterv amúgy (szerintem) orbitális baromság, izomcsoportonként 1gyakorlat elég(kivéve váll) meg nemcsak hogy elég,hanem úgy jó, kezdetben jó a kicsit magasabb ismétlésszám is, aztán 5-8ismétlés
inkább icf5x5 tervet csináld mint ezt, vagy keress másik teljes testes programot ahol nincs háromezerféle gyakorlat
én az icf5x5-öt csináltam, az első évben az elég
aztán váltottam 4napos kettébontott tervre, ez úgy néz ki a,b,pihi,a,b,hétvégepihi
a-mell,hát,váll
b-láb,kar
de van sok kétfelé bontott, alsó-felső test, toló-húzó izom, de először 3napos teljes testest csinálj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!