Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lábfájdalom fekvenyomás...

Lábfájdalom fekvenyomás közben, ez mitől lehet?

Figyelt kérdés

11 éve kezdtem kondizni, de szépen fokozatosan abbahagytam, mert fociztam is mellette és az került előtérbe. Most a járvány miatt elkezdtem edzeni először itthon, majd mentem terembe is, és szerintem valami gáz lehet velem. Régen 70 kilót tudtam kinyomni akkor az 50 csak bemelegítés volt. Most ennél a súlynál a következő dolog lépett fel: a mellkasom, karom bírta, viszont az erőkifejtés közben fájdalmat éreztem a bal csípőmtől lefelé a csontban és/ vagy az izületben.

Kicsit meg vagyok ijedve, mert nem hiszem hogy izomzatbeli gond lehet hanem valami komolyabb. Fekvőtámaszból megtudok csinálni 50-et is egyszerre.

Sajnos deréktól lefele nem vagyok jó állapotban (térd, csípő). De miért jön ez ki fekvenyomás közben??? és hogyan lehet orvosolni? Nagyon bosszant, mert simán tudnék feljebb menni, ugye nem a súly marad rajtam hanem rohadt nagy nyilaló fájdalom a lábamba és 5. nyomás után leteszem inkább.

27 F

2020. máj. 2. 22:23
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom próbálod lenyomni a talajt a lábaddal és ez a nem túl jó állapotban levő lábaidnak fáj. Egyébként helyes így a mozdulat, alapvetően jól csinálod, csak a sérülések miatt szar.
2020. máj. 2. 22:33
 2/2 anonim ***** válasza:
hátrafeszíted a csípőd, ami valamilyen oknál fogva fájdalmat okoz. Lehet egy régebbi húzódás, vagy az izmaid nyújthatósága, esetleg valóban ízületi probléma. Nem tudom mi baja a csípődnek, de próbál meg magasabbra tenni a lábad, akár a pad végébe is felrakhatod, bár ez elég instabil helyzet, és próbáld minél messzebb lerakni a lábod a fejedtől, ne húzd be a térded annyira, ez is okozhat feszülést. Vagy próbáld lazán tartani. Ha nem változtat a dolgon, akkor lehet hogy a homorítás okozza a gerincszakaszon, mint kisugárzó fájdalom. Ha ez a helyzet, próbáld meg homorítás nélkül, ha rúddal nem megy válts kézisúlyokra. Ezeket tudom ötletként javasolni, próbáld ki, de nem tudom mi lehet a gond. Megijedni felesleges, szinte biztosan kezelhető konzervatívan a dolog, szakemberi segítséggel, ha nem sikerül túljutni rajta trükközéssel.
2020. máj. 2. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!