Fekvenyomásban baj az, ha nagyon szűken -vállszélességnél alig szélesebben- fogom a rudat? Erőemelő szemszögből nézve.
Figyelt kérdés
Sokkal szélesebben kéne fogni, de úgy egyáltalán nem megy. Kényelmetlen, instabil, fáj tőle a vállam, széles fogással még 60 kilóval is alig birok nyomni.2020. ápr. 28. 11:41
1/10 anonim válasza:
Több terhelést kap így a háromfejű izom (triceps).
Akár csak fekvőtámasznál, ha szükebben végzed el koncentráltabban dolgozik.
2/10 anonim válasza:
Egyszer már kiírtad ezt a kérdést, és választ is kaptál rá. Minek kiírni még1x?
3/10 anonim válasza:
4/10 A kérdező kommentje:
Hiába fogom szélesen, úgy még kiemelni sem birom a rudat. Szűk fogással 115 megy ki, szélesen a 70 se menne
2020. ápr. 28. 13:01
5/10 anonim válasza:
1. Vagyok. Ha nem bírja a vállad akkor ne eröltesd. Menj át gépre csak az nem olyan hatásos mivel nem szabadsúly. Nem erősödik olyan mértékbe az izomzat. Inkább ez mint egy vállsérülés hosszútávon.
6/10 A kérdező kommentje:
Én erőemelő akarok lenni, ahhoz nem jó a gép. És a gép még sokkal kényelmetlenebb, mert fel kell venni egy kötöttpályás mozgást
2020. ápr. 28. 13:56
7/10 anonim válasza:
Nyomhatsz így, de hosszútávon valószínűleg kilóktól fosztod meg magad, amiért ennyire ragaszkodsz ehhez a technikához. Jóval hosszabb a mozgáspálya, a munka nagyobb részét a tricepsz végzi.
8/10 A kérdező kommentje:
De most ha 60 kilót ki sem bírok emelni széles fogással, akkor fel tudom még hozni úgy, hogy jobban menjen mint a szűk fogás? Kezdjek el üres rúddal fekvenyomni és szoktassam magam a széles fogáshoz?
2020. ápr. 28. 18:47
9/10 anonim válasza:
Ha nem tudod kivenni sem, akkor túl magasan van a villatartó, illetve a rúd. Hogy nem tudsz szélesen eleget nyomni, mint írtam vagy technika oldali hiányosság (95% ig biztos vagyok ebben) vagy a szűk nyomás miatt lemaradt mell, vagy lemaradt váll rotátor, vagy mobilitási probléma.
10/10 anonim válasza:
Állj át, tanuld meg. Az elején kevesebbel fog menni, de a fejlődés gyorsabb lesz.
Valamint le van maradva a melléd, csinálj mell izolációs gyakorlatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!