Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha naponta fél órát szobabicik...

Ha naponta fél órát szobabiciklizem, mennyi idő alatt adhatok le 8-10 kilót?

Figyelt kérdés

Nem hízom, mert az étrendem teljesen jó, csak van rajtam kb. 10 kiló felesleg, mert nem mozgok eleget. De karácsonyra lesz szobabiciklim :)

Heti 3-szor fél óra és 2-szer 45 perc/egy óra - így terveztem.

Hány hónap kell ehhez?

Köszönöm a válaszokat :)

2011. nov. 30. 18:16
1 2 3
 11/22 sZamu válasza:
0%
Szerinted ki hízik többet? Aki rengeteget eszik, vagy aki nagyon keveset szobabiciklizik? Elárulom hízni a kajától lehet, nem szobabiciklizés hiányától. Szóval ha nem akarsz feleslegesen szenvedni, egyél kevesebbet. Én személy szerint koplalok, de ez max 2 hónapig nehéz, utána természetessé válik.
2011. dec. 1. 16:07
 12/22 anonim ***** válasza:

Az egészséges táplálkozás alapvető! De ha valaki elhízott, súlyfeleslege van, akkor be kell iktatni egy diétás ciklust. Ebben semmi kampányszerűség nincs.

Válaszolva:

-A gyümölcsöket nem tartom ellenségnek. De könyörgöm, ha valaki fogyni szeretne, akkor miért zabáljon cukrot?!

-"Éppen azért nem lehet meghízni tőle, mert nagyon gyorsan felszívódik."

Ez a mondat egy az egyben hülyeség. Pont, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátok alkalmasak igazán a hízásra. Gyorsan megemelik az inzulint, és ha nincs hova a szervezetnek tennie, (nincs üres glikogénraktár a májban, vagy izmokban) akkor szépen a zsírdepóba vándorol.

-laktózérzékenység kérdésével kapcsolatban:

"Becslések szerint világszerte a felnőtt népesség 75%-a nem képes teljes egészében lebontani a tejcukrot. "

-szerinted a tejben nincs telített zsírsav. Ember, nézd már meg a tápanyagtáblázatát! A legtöbb tejben több a zsír, mint a fehérje!

-"A kérdezőnek semmi szüksége nagy mennyiségű fehérjére!"

Miért is nincs? Vagy talán nem akarja megtartani az izmait? (amúgy 2-3 tskg-okról beszélünk)

-Igen, testépítő oldalról közelítem meg, mivel jómagam ezt a sportot űzöm. De könyörgöm, egy testépítő mióta csak súlyokat emel? A kardióedzés ugyanúgy része a testépítésnek!

-a kerékpáros táplálkozást meg ne hozzuk már fel. Napi fél óra szobabicikli heti 3x rohadtul nem kerékpáros életmód. A másik, hogy a kérdező le akar fogyni, nem pedig Tour de France-on akar indulni. A kerékpár neki csak egy eszköz, nem a cél!

2011. dec. 1. 16:44
 13/22 anonim ***** válasza:

Én éppen azt mondtam, hogy hosszabb edzésekkel lehet jól fogyni. Ennek megfelelően adtam táplálkozási tanácsokat. 2-3 órás edzéseket már nem lehet szénhidrát nélkül teljesíteni.

Táplálkozás tekintetében a szobabiciklizésnek talán több köze van a kerékpározáshoz, mint a testépítéshez.

"Becslések szerint világszerte a felnőtt népesség 75%-a nem képes teljes egészében lebontani a tejcukrot."

Én EU-s statisztikát néztem. Az alkoholt meg a távol keletiek nem bírják... (Csak hogy értsd: vannak eltérések)

"Éppen azért nem lehet meghízni tőle, mert nagyon gyorsan felszívódik."

"Ez a mondat egy az egyben hülyeség."

Azt hiszem csak akkor tudnálak meggyőzni arról, hogy lövésed sincs arról a témáról, amiben tanácsot próbálunk adni, ha elmennénk egyszer tekerni. Garantálom, hogy egy laza 100 km-es tekerés után (vagy már közben) lefordulnál a bringáról.

Egészen már egy testépítő edzésének intenzitása és időtartama, mint egy kerékpárosé. Ezt nem látod be.

Az igazi hülyeség, amit itt fentebb írt valaki, hogy ne szenvedjen, hanem koplaljon. Nekem nem szenvedés a bringázás (A komoly pulzusmérő edzés már közel van ehhez.) és korlátlanul ehetek.

15 éve tekerek. 100 km-es maratonokon és 24 órás versenyeken. Ezek a versenyek kőkeményen a táplálkozásról (is) szólnak. Nézd meg a Powerbar Gel összetételét! Biztos hülyék, hogy szinte csak szinhidrátot tartalmaz.

Abból a téves teóriából indulsz ki, hogy ha eszik sok húst, akkor el fogja veszítni az izomzatát. Minimális hússal is lehet egészséges mértékben növelni az izomtömeget. Évekkel ezelőtt szóltak már be nekem után, hogy "most jöttem a konditeremből", pedig akkor is főleg tésztás voltam. (Nekem felesleges izomzatra nincs szükségem.)

Bringán 2-3 óra nem idő. 4 fal között halál.

Az lenne az érdekes, ha akadna még egy jelentkező és egyikük a te tanácsaidat követné, másikuk az enyémet. Aztán március végén összehasonlítanánk az eredményeket.

2011. dec. 1. 17:39
 14/22 A kérdező kommentje:
Akkor most mennyi idő alatt adhatok le 8-10 kilót? Ha lenne más lehetőségem a szobabiciklin kívül, azt választanám. De nincs.
2011. dec. 1. 20:53
 15/22 anonim ***** válasza:

Árnyalhatom a képet annyival, hogy nekem is van egy országúti bringám, amivel jobb időben suliba járok, és túrázni? 100 km-et még nem tekertem, de hidd el, az sem kis táv, amikor a 14kerből kimész majdnem Vecsésre, onnan haverral fel a Citadellához, majd a Margitszigetet útbaejtve haza. Ez max 50 kilométer, de hidd el, azért tudom, milyen kemény dolog tud lenni a bringa. :D

Nem tudom, amúgy hol olvastad, hogy azt tanácsolnám, hogy ne egyen szénhidrátot. A helyes szénhidrátbevitel a kulcsa az egésznek. A lassan felszívódó szénhidrátok hosszútávon energiát szolgáltatnak egész napra, nem okoznak nagy inzulinreakciót.

Namost az alapvető oka az egyet nem értésemnek a következő: napi 30 perces szobabiciklizést te "biciklis verseny" szintjére emelsz. Nyilvánvaló, hogy egy maratoni távon nem érdekelnek senkit a szénhidrát jellemzői, ilyenkor jól jönnek a gyors ch-k. De könyörgöm, itt nem több órás VERSENYEKRŐL beszélünk. A csaj fogyni akar. Nem csúcsot dönteni, nem több órás versenyeken indul, csak mozog valami keveset. 30 perc alatt NINCS SZÜKSÉG szénhidrátpótlásra, mert közel nem használ fel annyi energiát. Egy testépítő egy kardióedzés után nem is visz be egyből szénhidrátot. Egész egyszerűen nincs értelme, mert nem történt ch ürülés. Egy fehérjeturmix, BCAA, glutamin bőven elintézi a dolgot.

Hús nélkül alapvetően nem veszítene húst. Fehérjebevitel nélkül viszont nem vélemény, hanem biológiai tény kérdése. És amíg a hús a legegyszerűbb fehérjeforrás...

2011. dec. 1. 21:20
 16/22 A kérdező kommentje:
Nemrég csináltattam teljes vérképet, és teljesen jó lett :) A fehérjéim is rendben voltak meg minden. És tényleg csak egy kicsit akarok fogyni, versenyeken eszemben sincs indulni.
2011. dec. 1. 21:24
 17/22 anonim ***** válasza:

"Csatolj fel egy jeladót és nézd vissza, hogy milyen zónákban jártál! Az aerob aljában leszel. Ezzel szemben kerékpározás közben szinte az a kihívás, hogy ilyen alacsony pulzuson maradjon az ember."

Gyere el egyszer felhúzni meg guggolni, 2 sor után a tüdődet kiköpve fogsz feküdni a földön iditóta, ki a f@szt érdekel hogy te 6 órát edzel barom? Fél órát akar szobabiciklizni te meg nyomod a baromságaidat a versenykerékpáros verseny közbeni étkezéséről. A táplálékkiegészítő egészségesebb, minta gyümölcs. A powerbar-t napközben is nyomjad, hogy cukorbeteg legyél és megdögölj, sokat segítenél a társadalomnak.

Kérdező, állj neki és meglátod mennyi idő, de ha az étrendeden változtatsz akkor biztos sokkal kevesebb. Tavaszra elérheted a célod, ha nagyon ragaszkodsz az időhöz. A vérképet meg hagyd meg a nyugdíjasoknak egymás közötti panaszkodásra, annyit ér.

2011. dec. 2. 06:20
 18/22 anonim ***** válasza:

G'sback +1

a biciklis válaszoló tényleg írt figyelmetlenségből pár hülyeséget, de ezek alapvető hibák voltak! ha TF-en van, akkor sok sikert, jó irányba halad de még hagyjon időt hogy leülepedjen a tudása!

a testépítő válaszolóval egyetértenék, sporttól függetlenül írt nagyon fontos dolgokat. ha fogyni akar, akkor Kedves Kérdezőnek igen is oda kell figyelnie, hogy elég fehérjét vigyen be. és erre a legjobb első sorban a sovány hús, nincs mese. kegyetlen világ van, ahol örüljön az ember hogy kaphat húst a boltban, és használja ezt ki. nem mindég volt így. és fogyás alatt, tehát abban a pár hónapban, igenis lehet mellőzni a gyümölcsöket, de legalábbis csökkenteni a bevitelt. sokkal fontosabb lenne pl. helyette enni húst, vagy ha vegánok vagyunk.. akkor a tojást.. amúgy ha újabb tanulmányokba belenézünk, akkor a zsírral jobban meg lehet barátkozni, mert még a tojás zsírjától sem lesz szívbeteg az ember. nincs egyenes arányosság a vér LDL szintje és a bevitt koleszterol között!

a gyors felszívódású ch nem zsírként raktározódik.. ezen én is fennakadtam.. persze, egy 3-6 órás edzés alatt semmi sem raktározódik zsírként, de ez egészen más téma!

Kérdező! a fél órát minél keményebben tekerd le, mellette végezz erősítéseket: fekvőtámasz, hasprés, hátizom erősítő gyakorlatok.. a legjobb pedig, asszem kérdezted, egy küzdősport lenne. ott alapból segítenek edzésen erősítésnél, és segítenek hogy teljes erőbedobással eddz. egy ilyen edzés után sokkal több energiát használ el a szervezeted, ez pedig segít a testsúlykontrollodban. de írtam: ha tekersz, akkor azt tedd intenzíven, magas nehézségi fokon. kajára meg figyelj..

2011. dec. 2. 12:03
 19/22 anonim ***** válasza:
tök jó, hogy ennyire nagyra becsülsz minket kedves kérdező, de ki kell, h ábrándítsalak. SENKI nem lát a jövőbe. még az az alternatíva lehetséges, hogy ha majd okosabb leszek mint amilyen most vagyok , feltalálok 1 időgépet, visszajövök mára, és megmondom neked, h mennyi idő alatt fogsz lefogyni. nyolc-tíz kilót.
2011. dec. 2. 13:55
 20/22 anonim ***** válasza:

mark86

Itt nincs semmi összehasonlítási alap,megnézel egy testépítőt offszezonban,aztán megnézed színpadon és rájössz,hogy náluk jobban senki sem tudja formálni a saját testét. Ennyi! (tehát érdemes megfogadni a tanácsot tőlük)

2011. dec. 2. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!