Ha naponta fél órát szobabiciklizem, mennyi idő alatt adhatok le 8-10 kilót?
Nem hízom, mert az étrendem teljesen jó, csak van rajtam kb. 10 kiló felesleg, mert nem mozgok eleget. De karácsonyra lesz szobabiciklim :)
Heti 3-szor fél óra és 2-szer 45 perc/egy óra - így terveztem.
Hány hónap kell ehhez?
Köszönöm a válaszokat :)
A kalóriadeficit nem koplalás. Csak annyi, hogy kevesebb kalóriát viszel be egy nap, mint amennyit elégetsz.
"Nem hízom, mert az étrendem teljesen jó"
"Így is túl keveset eszem, mert alig van időm napközben bekapni valamit, este, meg amikor már lenne időm nem kívánom a kaját."
Szóval nem jó az étrend.
Kész, feladom. :D
SEMMIT nem tudsz a diétáról. Egy fogyásban elsődleges a negatív kalóriamérleg. Enélkül kb. semmi sincs.
Kezdjük is:
-Egy normális diétás étrend 5-6-7 étkezésből áll. Nincs olyan, hogy este nincs kedvem enni.
-Egy normális diétában nem esznek gyümölcsöt. Alap. A gyümölcs tömény cukor, vitamintartalma csekély. Nem egészségtelen, de a diétát csak hátráltatja. A vitaminbevitelt amúgy is érdemes étrendkiegészítőkből pótolni.
-Egy normális diétában esznek HÚST! A vegetarianizmus nagyon szép eszme, csak éppenséggel k.rvára káros. Az ember mindenevő. Hallottál már az esszenciális aminosavakról? Na ezek azok az anyagok, amik a zöldségekben nincsenek! Nagy szakértelemmel, és persze türelemmel össze lehet válogatni olyan növényi étrendet, ami teljes értékű (mármint fehérjebevitel szempontjából), de ezt kétlem, hogy csinálnád. Ezen alig javít, hogy néhanapján eszel sajtot (tömény zsír), tojást (a sárgája tömény zsír), tejet (tömény zsír). Ja, és ezek a zsírok nem azok a zsírok, ami egy embernek kellenek. Mert hogy igen, vannak ilyen zsírok is, ezek a telítetlen zsírsavak. Van ilyen az étrendedben? Diétában alap!
Diétában alap a magas fehérjebevitel is. A legtöbb nő csak a kilókat nézi, ám tudatlanságában azt rohadtul elfelejti, hogy nem a mérleg a legjobb tanácsadó! A mérleg nem mutatja, hogy miből fogysz. A tükör igen. Nem a mindenáron való fogyás kell, hogy legyen a cél, hanem a zsírból történő! Ez a nagy különbség. Ezért nem működik hosszútávon egyetlen gyökér nlcafé-s diéta sem. A mínusz öt kiló izom valóban fogyás, csak épp annyira jó, mint ablakos tótnak a pofáraesés. Egy nagyobb izomtömegvesztés az alapanyagcsere lecsökkenését okozza, ezért a diétának csúfolt fogyókúrák után teljesen természetes a hízás.
Még rengeteg mindent le lehetne írni, de inkább linkelem. Jó olvasást!
"A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad."
Hallottál te már a táplálék-piramisról? Gyümölcsből és összetett fehérjéből kell enni a legtöbbet! A gyümölcsök nem csak cukrot tartalmaznak. Nagyon jó vitaminforrásnak számítanak és a rostok az emésztésben játszanak szerepet.
A tej minden ismert vitamint tartalmaz különböző koncentrációban. Egészséges csontozathoz a szervezetnek szüksége van kálciumra. Ennek jelentős részét a tejtermékekből lehet "beszerezni".
"Diétában alap a magas fehérjebevitel is."
A megfelelő időben történő fehérjebevitel a fontos. Persze, mivel a diéta étrendet és nem fogyókúrát jelent, egy izomtömegnövelő diétában fontos a magas fehérjebevitel.
A tükör leolvasási pontossága nem a legjobb. :-)
Van olyan mérleg, amelyik méri a testzsír-százalékot. (A TF-en pontosabb a cucc, de otthonra bőven megteszi egy ilyen boltban kapható.)
Régen mértem a görgőn, de nekem
11-15 perc átlagos (25-30 km/h) bringázás: 140 kcal
Vagy inkább úgy mondom, hogy
laza edzés: 400-600 kcal/h
hegymenet: 600-1000 kcal/h
A rossz hírem az, hogy nem szabad keményen neki ugrani az edzésnek. Érdemes legalább 1 hónapig alapozni, s ez alatt valószínűbb, hogy csak hízni fogsz.
Két dolgot tudok tanácsolni:
1. Alapozz márciusig és utána lehet 3-6 órás keményebb edzéseket tartani. Ezt a kalóriamennyiséget nem lehet visszaenni.
2. Ha bp-i vagy, akkor tudok ajánlani jó spinning oktatót.
Kedves válaszoló!
A táplálékpiramisról hallottam. Ettől függetlenül diéta alatt a gyümölscök kerülendők. A cukor, az cukor. És a gyorsan felszívódó ch-k nem jók!
A gyümölcsök vitamintartalmát amúgy nézd majd meg egy táblázatban. Ha találsz olyan gyümölcsöket, amik ésszerű mennyiségben megfelelő mennyiségű vitamint tartalmaznak, akkor leszopom magam.
Az összetett fehérjédet nem tudom értelmezni, gondolom szénhidrátra gondoltál. Ez esetben természetesen igazad van, az összetett szénhidrát alapvető. De ez mind benne van a linkben amit küldtem...
A tejjel kapcsolatban pedig hihetetlenül figyelmetlen/demagóg vagy. A tej tartalmazhat vitaminokat, ha közben
-az emberek jó része képtelen emészteni a laktózt
-tele van egészségtelen telített zsírsavval
-fehérjetartalma elenyésző.
A 3-6 órás edzésekről, és az izom katabolizmusának kapcsolatáról pedig megvan a véleményem...
Kedves válaszoló!
Ha valaki kampányszerűen diétázik, akkor hibát követ el. Éppen egy egészséges táplálkozásra kellene ráállnia. Ennek pedig része a gyümölcs.
Azt ne akarja senki se bemagyarázni nekem, hogy a táplálékkiegészítő egészségesebb a gyümölcsnél. (Versenyeken és időnként edzéseken ill. edzések után fogyasztok táplálékkiegészítőket.)
Mivel a gyümölcsöket ellenségnek tekinted, nem tudok neked ésszerű mennyiséget ajánlani.
Te sem éheztél még el! Nagyon jól tud jönni egy kis gyorsan felszívódó szénhidrát. Éppen azért nem lehet meghízni tőle, mert nagyon gyorsan felszívódik.
Az összetett fehérje tényleg hülyeség, mást írtam, mint amire gondoltam.
"-az emberek jó része képtelen emészteni a laktózt"
Ez lakosság 2-10%-át jelenti. Én úgy mondanám, hogy elenyésző része.
"-tele van egészségtelen telített zsírsavval"
Ez is egy tévhit.
-fehérjetartalma elenyésző.
A kérdezőnek semmi szüksége nagy mennyiségű fehérjére!
Nekem tapasztalatom is van a 3-6 órás edzésekről.
A linked és az írásod alapján úgy vélem, hogy testépítő oldalról közelíted meg a kérdést. Epic fail!
Csatolj fel egy jeladót és nézd vissza, hogy milyen zónákban jártál! Az aerob aljában leszel. Ezzel szemben kerékpározás közben szinte az a kihívás, hogy ilyen alacsony pulzuson maradjon az ember.
Azért javaslod a sok fehéjét, mert a nagy izomtömeg fenntartása energiát igényel és ezáltal lehet fogyni. Viszont bringázás közben 2 óra alatt egy átlagember átlagos napi energiaigényének felét el lehet égetni. Egészen már jellegű a két sport.
Ha elolvasod az Armstrong féle könyvet, akkor ahhoz hasonló dolgokat fogsz benne találni, mint ami én írtam. Talán egy 7x Tour de France győztes többet tud a kerékpáros táplálkozásról.
Mikor rendszeresen edzek, akkor ehetek bármit, mindig le szoktam fogyni a versenysúlyomra.
Kérdező!
A szobabiciklizés nagyon ingerszegény dolog! Lehet, hogy 20 perc után lefordulsz róla, mert unalmas. Nagyon nem szeretem a spinninget, de neked mégis ezt ajánlom. És egy igazi biciklit. + a gyalogos teljesítménytúrákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!