Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi ez az arrogancia a boxolók...

Mi ez az arrogancia a boxolók részéről?

Figyelt kérdés

Bármelyik kérdést nézem, mindenhol van 1-2 ember, aki benyögi h ,,box a legjobb, az a király, leveri az összeset". Már idegesítő. Sőt. Eléggé úgy tűnik, ez most valami felkapott divatküzdősport, amivel tudnak menőzni, és lenéznek mindenkit, aki mást csinál.

Főleg a harcművészeteknél igaz ez! Nem tudom elhinni, hogy egy boxos legyőzne egy karatést :D Ne nevettess. Csak kevesebben karatéznak és sok a kókler. De egy normális karatés vagy kung-fus simán elverné a boxolót, már csak azért is, mert a lábát is használhatja és vitálpontokra is támadhat. Éles helyzetben pedig ezerszer több biztonságot ad, mint egy küzdősport, mert a boxolók már megszokták, hogy kesztyűben és fogvédőben harcolnak, így lehet félnének ugyanúgy az utcán.

Miért kell mindenkit leszólnotok? Ha tényleg olyan rosszak a harcművészetek, és jóindulatúak lennétek, kedvesebben is tanácsolhatnátok másoknak, hogy ne dobják ki a pénzt rá. Ha tényleg ilyen rossz mind. (Olyan meg nincs, hogy mind rossz, max. a legtöbb). Úgyhogy kérlek, legyetek már kulturáltabbak csak egy kicsit, és ne írjátok mindenhez oda, hogy box meg MMA.

2015. aug. 29. 12:44
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
66%

Még mindig azt mondom, nem szabad a kettő közé párhuzamot vonni. Teljesen más.

Akik egymásnak akarnak esni ketrecben vagy akárhol, azok nem klasszikus box vagy karate technikákat fonak alkalmazni.

Viszont ha azt mondanák, engedjük össze egy boxolot és egy karatest, és mindegyik használhatja azt amit tanultak, akkor sokan meglepődnének az eredményen.

Viszont azt is el kell mondani, egy 10-15 éve boxoló és karatezó ember, nem fog egymásnak esni, hanem ha vitájuk lenne, símán megbeszélnék. Szóval marha felesleges mindig, állandóan, megírni olyan kérdéseket, hogy ki győzne!

Box az box, karate az karate.

2015. szept. 16. 06:47
 42/46 anonim ***** válasza:
48%
Az ilyen begyöpesedett agyú harcművészek miatt jó, hogy léteznek a kancigók, majd ott próbáljátok a halálos teknikáitokat, de úgyis ottmaradtok, hát ha még bokszos kancigó . . Mindegy, a Kurucinfóban azért kaptok majd egy cikket . .
2015. szept. 18. 22:30
 43/46 anonim ***** válasza:
33%
Jólvan, a kérdező meg 1-2 hülye lepontoz mindenkit, örüljetek harcművészek, nyertetek EGY TOPIKBAN! mennyetek, a pénzéhes szenszej kéri lassan a 4. tagdíjat e hónapban, 10-20 ezer tuti elég lesz, hogy aztán a szőnyegen püföljétek a levegőt! Hány millió köbméter van még hátra, mire megvannak a halálos teknikák ? :D
2015. szept. 19. 08:57
 44/46 anonim ***** válasza:
41%
Mindegy, a boksz úgyis csak egy szabályok közé szorított buta ringsport, a bokszolók kesztyű nélkül még s*gget törölni sem tudnak, nincsenek benne rúgások és ősi, halálos láthatatlanná válós-gerinckitépős, gégeösszeroppantós, méregkeverős technikák. Nem véletlen, hogy a harcművészetek királyának számító nindzsák sem ezt használták!!4!!! A Miyagi-féle darurúgás pedig védhetetlen!444!!
2015. szept. 19. 17:27
 45/46 anonim ***** válasza:
34%
Mekkora gyilkos kungfu mester itt mindenki...:D Arról a shaolinról aki K1- ben mutogatta hogy mennyit bír az álla, annyit hogy egyszer egy rendes bokszoló ellen is letette a kezeit aztán ment aludni. Egy bokszoló sokkal jobban és hatékonyabban tud ütni mint akármelyik más harcművész vagy küzdősportoló, ezt a normális harcművész mesterek is elismerik. Kínában a shaolinok ugyan olyan földönkívülinek tartják Muhammad Alit mint mi őket. Az alaptechnikák arra épülnek hogy hogyan vidd át az erőd a lehető leghatékonyabban az ütésben, és ezek a technikák mentén aki normálisan űzi, még gyorsat és erőset is fog ütni, utcán ezeknek a vége általában álltörés és ájulás. Nekem magyarázhatjátok aztán hogy nem igaz, de láttam már nem egyszer. A karate egy darabos, elavult, ütem és tempóérzék fogalmát sem ismerő, fejet semennyire nem védő, ütést deréktól indító "harcművészet". Voltam már kungfu edzésen ahol szimuláltuk az éles helyzetet árnyékbokszal, és a 8 éve kungfuzó, edzőnek tanuló embert szarrávertem, bekapott kb 13 ütést 5 másodperc alatt, és azt sem tudta ilyenkor mit kezdjen. A kungfu max akkor hatékony ha kínában tanulod, az ilyen magyar kamuedzéseken cseszheted amit tanulsz. A kínai nagymestereket meg akkor vessük össze egy WBC világbajnokkal, ne a hobbibokszolókkal ahogy az szokás.
2015. szept. 25. 18:49
 46/46 anonim ***** válasza:
29%
Manapság minden hülye ezzel a lábhasználattal jön, engem rohadtul nem érdekel, ha megrúgnak lábon megse érzem, de ő viszont olyankor a felsőtestére nem figyel, így ki lehet ütni, attól viszont ott marad! Ha viszont egy küzdősportoló rúg meg, az könnyen amortizálja a lábakat, de a kéz jobban számít!
2015. szept. 25. 21:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!