Mi ez az arrogancia a boxolók részéről?
Bármelyik kérdést nézem, mindenhol van 1-2 ember, aki benyögi h ,,box a legjobb, az a király, leveri az összeset". Már idegesítő. Sőt. Eléggé úgy tűnik, ez most valami felkapott divatküzdősport, amivel tudnak menőzni, és lenéznek mindenkit, aki mást csinál.
Főleg a harcművészeteknél igaz ez! Nem tudom elhinni, hogy egy boxos legyőzne egy karatést :D Ne nevettess. Csak kevesebben karatéznak és sok a kókler. De egy normális karatés vagy kung-fus simán elverné a boxolót, már csak azért is, mert a lábát is használhatja és vitálpontokra is támadhat. Éles helyzetben pedig ezerszer több biztonságot ad, mint egy küzdősport, mert a boxolók már megszokták, hogy kesztyűben és fogvédőben harcolnak, így lehet félnének ugyanúgy az utcán.
Miért kell mindenkit leszólnotok? Ha tényleg olyan rosszak a harcművészetek, és jóindulatúak lennétek, kedvesebben is tanácsolhatnátok másoknak, hogy ne dobják ki a pénzt rá. Ha tényleg ilyen rossz mind. (Olyan meg nincs, hogy mind rossz, max. a legtöbb). Úgyhogy kérlek, legyetek már kulturáltabbak csak egy kicsit, és ne írjátok mindenhez oda, hogy box meg MMA.
Nem rossz az ökölvívás sem. Viszont az ökölvívást akármilyen harcművészettel összevetni nagy balgaság. Ökölvívás sport. Harcművészet egészen más, amit az itt kommentelő ökölvívást istenítő, harcművészetet leszólók nem fognak soha megérteni, mert harcművészethez kell egy kis inteligenciai is, ökölvívásos csak szabadidő, hogy elmenjen edzésre.
aikiboxer írta, televan a boxedzés csalódott karatésokkal. Mondjon rá konkrét példát, bizonyítékkal. Számomra a tele van nem azt jelenti, hogy van valahol egy karatés eldugva.
- Az ökölvívás nem (csak) sport, hanem életforma. Akik komolyan csinálják, ugyanolyan átszellemültséggel csinálják, mint például a karatékák a karatét.
- Az ökölvívás az igazán intelligens sport, amelyet reflexekkel, távolsággal, finom mozdulatokkal játszanak (játszanak!), nem csak ütnek-vágnak mint például a kyóban... Hasonlíts már össze egy boxmérkőzést egy kyo meccsel, ahol ütik-verik egymást mint állat...
- Csalódott karatésok: nálunk egyből van kettő, egy fekete öves kyós és jómagam (zöld öves ex-shitós).
atya világ... nah, itt aztán annyi eget verő baromságot hordtatok össze, h nem bírok nem reflektálni... :oO
"Pont a bokszolók írnak itt mindig észérveket (illetve azt is, hogy a stílusuk nem mindenható, de ad egy jól használható alapot), és a nagy harcművészek részéről nincs semmi ellenérv"
...az komolyan érv, h a boxoló ellép? ...neeee... :D :D ...meg hogy használja a lábát? ...szted melyik harcművészet nem használja a lábát, alkalmaz súlyáthelyezéseket, ellépéseket?
...a boxolónak azért trágya a lába, mert a box szabályrendszer jellegű sport... se fájdalmat nem visel el, se nem tudja megvédeni... pláne az egyensúlyát megtartani alsó támadásokkal szemben... tekintve, hogy a ringben nem támadják...
"A bokszoló is használja a lábát (ellép vele a támadások elől) és élesben támadhat vitálpontokat is (pl. torok), amiket egy "harcművész" valószínűleg el sem találna, mert nem tud ütni. A bokszolók legalább sparringolnak és hozzászoknak az ütésekhez, a harcművészek meg a levegőt püfölik."
életpontokat támad... perszeee... maximum ököllel... ugyanis mást nem tanulnak... nem tanulnak könyök, kézhát, kézél, alkarcsont, alkar izom, váll és egyéb támadásokat... kizárólag ütni tanulnak, ugyanis minden más szabálytalan számukra...
míg a lenézett harcművészetek, amik nem szabályrendszerre vannak kitalálva elsők között csapnak torokra és ágyékra a legkülönbözőbb módokon... és nem csak ütni tudnak... (ez amúgy visszatérő WTF kérdés...) miért ne tudnának ütni? nem is értem a feltételezést... :D :D ...röhej... hogyne tudnának... csak épp sokkal többféle módon és helyzetből... olyan súlypontokból, ahonnan egy boxolónak kb az egész testét ütőhelyzetbe kéne raknia... miről beszélünk? :DDD
"A karate és a kungfu mikor bizonyított más stílusok ellen küzdősport-versenyeken?"
hangsúlyozom, ezek harcművészetek... nem szabályos küzdelemre vannak "kitalálva"... a szabályos harcokban nem lehet szemet, torkot, ágyékot, gerincet támadni... vagyis sok alap dolgot nem használhat a harcművész...
...sok helyen nem lehet sem feszíteni, nem hogy törni... (amit amúgy a boxolók szintén nem tanulnak...)
...de ha nagyon kíváncsi vagy... keress rá yi long meccseire... sztem elég látványosan mutatja be a shaolin spiritet... (shaolin - sanda)
"A box a küzdősport-evolúció magasabb állomása, nincs ebben arrogancia csak egy kis sporttörténelem meg józan belátás"
küzdősport-evolúció... és magasabb állomás... :D :D :D :D
...ehheh... ez aztán azért a nagy röhej... kell hozzá pofa, h ilyet írjon valaki... ráadásul komoly arccal... bár ha úgy nézzük küzdősportnak tényleg elmegy... még ha olyan kis egyszerű is... :D
"- Az ökölvívás az igazán intelligens sport"
...nah jó, ezen már visítozok... :D :D
...igen... igazán intelligens sport... bár... az intelligencia mérése is lehet szubjektív... ;)) :))
"Nem tudod miről beszélsz, mert soha életedben nem voltál boxedzésen, így szemmel láthatóan fogalmad sincs arról, mi az a lábmunka, hogyan lehet eltalálni egy mozgó embert stb. Fekete öves karatésok szoktak szembesülni az első boxedzésükön azzal, hogy a boxolókat még leengedett kesztyűvel se találják el, csak a levegőt püfölik... És egy kezdő elveri őket. Na de lehet álmodozni az elefántcsonttoronyban, az nem fáj."
tökéletesen értem, h miről beszélsz... csak épp elenyészően tartom relevánsnak... ...hovatovább felteszem újra a kérdést, melyik harcművészet nem használja a lábát? ...nincs saját lábtechnikája, lábmunkája?
...teljesen világos, h hogyan használjátok és hogy mire... csakhogy én azt próbáltam kifejteni, h ez nem minden és ebből kiindulva még nem mondanám, h a box jobb minden másnál...
...úgy beszélsz, mintha a többi harcművészet nem milliméterre pontosan kellene, h egy mozdulatot végrehajtson... több százszor, ezerszer... úgy beszélsz, mintha a boxolókon kívül mindenki más egy helyben állna és várná, hogy leüssék... látszik, hogy nem voltál még egy kungfu edzésen sem...
...én ismerem a boxot, de Te ismered a kungfut? ...rákerestél pl. "yi long"-ra :oO
...nem voltam box edzésen és nem is óhajtok menni, mert számomra "bugyuta"... az amit ott tanultok, töredéke annak, amit egy harcművész tanul... néz meg a ninjutsu... már eleve az hogy fegyveres edzés... de ezen túl van herbalizmus és méregkeverés is egy szinten túl...
...szóval nem én zárom magamra az elefántcsonttornyomat... el vagytok teljesen tájolva... ennyi...
...és lehet ezzel vitatkozni, lehet ízlésekről beszélgetni... nekem szimplán túl egyszerű a box... roppant együgyű... letisztult natúr adok-kapok... kizárólag kézzel... egy behatárolt területen, behatárolt szabályokkal... behatárolt körülményekkel... és egy emberkével - akinek az a dolga, h behatároljon...
...kértétek az ész érveket... leírtam, h mennyi mindent nem tanultok és amit tanultok a szabályok miatt miért is használhatatlan a harcművészetekkel szemben... kérném szépen, h erre reagáljatok.
köszönöm
Aiki! Ha te csak zöld öves voltál, akkor még nem karateztál, csak tanultad az alapokat. Jól leírták itt elöttem, ". pláne az egyensúlyát megtartani alsó támadásokkal szemben... tekintve, hogy a ringben nem támadják... " Szóval van a fejütés. De ezer más pont van az emebri testen aminek a támadása akár kis erővel is, már az ellenfélnek vert helyzetet jelent. Szoktak itt olyan fals információkat hangoztatni, hogy a kyosok nem ütnek fejre. Kiábrándítalak, szoktunk, még páros gyakorlatban is. Csak nálunk a kivédése a lényeg, nem az, mennyire tud fejre valaki. Néha becsúszik, ilyenkor az elszenvedő csak annyit mond, benne van a pakliba. Mi védünk, ráfogunk, feszítünk. De a más helyre való támadást és annak védését is nagyon gyakoroljuk. Ha züld öves voltál, akkor tudod mi az a gedan barai. Te mint zöld öves biztos ugy tanultad, az EGY védés. Pedig az KETTŐ azaz 2 db ütés ágyékra. Jodan uke sem védés, támadás torokra. Soto uke meg karfeszítés. Hol van ez a boxba? Boxba tilos megfogni a másikat, harművészetnél meg alap, ráadásul a boxban tiltott kétkezes technika megint csak alap.
Fekete öves miért jár le boxolni? Talán azért, mint én thay boxra. Karate edzésen a technikák csiszolása a cél, nagyritkán van szabad küzdelem. Néha csak egy picit izzadok ki, de techikailag sokkal jobb leszek. Thay box edzésen meg felszedek egy kis kondit, hisz karate edzésen az időt nem pazaroljuk erőnlétre, azt önszorgalomból is lehet csinálni otthon.
Kyo versenyek a szememben nem karate. Karate egészen más.Fogjad már fel, box az csak egy sport!
Érdekes ez a karate meg kung fu meg ki tudja még minek a propagálása a küzdősportok rovására. A valóság valahogy mindig az ellenkezőjét mutatja. Aztán, amikor a 30 éve karatéző egyén leterít egy 2 hete boxolót, akkor megy a na ugye megmondtam. Persze aztán a végén kiderül, hogy mellette heti 3-szor jár thai box-ra, savatéra vagy valamire és egy combos + jobb egyenes kombinációval ütötte ki és nem a csutka törő keresztelő jános mutatvánnyal.
Egyébként jól szórakozom a vitán, remélem valaki bedobja, hogy a CIA ügynökök is kung fuz-nak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!