Mi ez az arrogancia a boxolók részéről?
Bármelyik kérdést nézem, mindenhol van 1-2 ember, aki benyögi h ,,box a legjobb, az a király, leveri az összeset". Már idegesítő. Sőt. Eléggé úgy tűnik, ez most valami felkapott divatküzdősport, amivel tudnak menőzni, és lenéznek mindenkit, aki mást csinál.
Főleg a harcművészeteknél igaz ez! Nem tudom elhinni, hogy egy boxos legyőzne egy karatést :D Ne nevettess. Csak kevesebben karatéznak és sok a kókler. De egy normális karatés vagy kung-fus simán elverné a boxolót, már csak azért is, mert a lábát is használhatja és vitálpontokra is támadhat. Éles helyzetben pedig ezerszer több biztonságot ad, mint egy küzdősport, mert a boxolók már megszokták, hogy kesztyűben és fogvédőben harcolnak, így lehet félnének ugyanúgy az utcán.
Miért kell mindenkit leszólnotok? Ha tényleg olyan rosszak a harcművészetek, és jóindulatúak lennétek, kedvesebben is tanácsolhatnátok másoknak, hogy ne dobják ki a pénzt rá. Ha tényleg ilyen rossz mind. (Olyan meg nincs, hogy mind rossz, max. a legtöbb). Úgyhogy kérlek, legyetek már kulturáltabbak csak egy kicsit, és ne írjátok mindenhez oda, hogy box meg MMA.
"Érdekes ez a karate meg kung fu meg ki tudja még minek a propagálása a küzdősportok rovására. A valóság valahogy mindig az ellenkezőjét mutatja. Aztán, amikor a 30 éve karatéző egyén leterít egy 2 hete boxolót, akkor megy a na ugye megmondtam. Persze aztán a végén kiderül, hogy mellette heti 3-szor jár thai box-ra, savatéra vagy valamire és egy combos + jobb egyenes kombinációval ütötte ki és nem a csutka törő keresztelő jános mutatvánnyal.
Egyébként jól szórakozom a vitán, remélem valaki bedobja, hogy a CIA ügynökök is kung fuz-nak. :D"
...lefordítom: "blablabla, szar a kungfu és karate... blablabla... a box akkor is jobb... blablablabla"
...szerintem egyértelműen kértem, hogy a tényekre szorítkozzunk... és azzal próbálj vitatkozni, mert ízlésről... pláne szarkasztikus pöffeszkedéssel nem jutunk semmire sem...
...szóval egész pontosan, melyik mondat az szerinted a fentiekből, ami nem állja meg a helyét... és miért?
...amúgy... ha már itt tartunk... két Mesterem - két stílusból is tart rendvédelmi - katonai képzéseket Magyarországon és a környező országokban is... de ha a nemzetközi katonai és rendvédelmi szerveket nézed... azok sem boxot tanulnak... vajon miért? ...azért mert az egy sport...
"lefordítom: "blablabla, szar a kungfu és karate... blablabla... a box akkor is jobb... blablablabla" "
Én nem mondtam, hogy szar, csak hülyék vagytok és bekajáljátok a reklámokat. Méregfőzés, herbalizmus, tiltott technikák, katonai szervek kungfuznak. Erre komolyan érveket kell hozni?
Ilyen alapon a jedi a legkeményebb. Az erővel megfojt. Sőt villámokat is tud küldeni, ha elég gonosz!
látom nem érted... megint "blablabla... akkor is! ...blablabla"
...mondasz valamit a felvetett kérdésekre vonatkozóan is? ...tényszerűen? ...nem ilyen jedi szinten? ...hanem komolyan is?
amúgy meg nem propagálunk semmit... minden ellenfelet tisztelni kell... még azt is, aki soha nem tanult semmit... mert bárki, bármikor meglephet.
...tisztelem a boxolókat is, mert egészen elképesztő teljesítmény és akaraterő kell oda is... de kezeljük helyén és ne hasonlítgassuk a forma1-et a rallyval... pláne ne akarjuk rangsorolni őket, h melyik a jobb...
...engem csupán ez frusztrál... hogy valami érthetetlen bizonyítási vágyból fakadóan... vagy valami underground neo-sznobizmus miatt a boxot tanulók itt úgy érzik, hogy a "küzdősport-evolúció csúcsára" kell magukat helyezni... :D ...és ezt olyan érvekkel teszik, h a hajam kettéáll... :D
...miért lennék hülye? ...milyen reklámról beszélsz? ...én ezt csinálom... heti x nap, hétvégén is...
...amúgy meg te hoztad fel a CIA-t... én csupán tájékoztattalak, hogy bizony marhára mellényúltál, mert történetesen igen... a katonák is lebutított kungfut kapnak (többek között) pusztakezes képzésnek...
...attól még, h valamit nem tudsz elképzelni, nem biztos, h lehetetlen... ;)) :pp
"...tisztelem a boxolókat is, mert egészen elképesztő teljesítmény és akaraterő kell oda is... de kezeljük helyén és ne hasonlítgassuk a forma1-et a rallyval... pláne ne akarjuk rangsorolni őket, h melyik a jobb... "
Nem tisztelsz te senkit ezzel az undorító bla bla szövegeddel. Mondtok valami vudut oldalakkal ezelőtt, amire nem lehet érvet hozni, mert önmagában értelmetlen.
"..amúgy meg te hoztad fel a CIA-t... én csupán tájékoztattalak, hogy bizony marhára mellényúltál, mert történetesen igen... a katonák is lebutított kungfut kapnak (többek között) pusztakezes képzésnek... "
Annyira lebutítottat, hogy általában marad az egyszerű, hatásos ütések, rúgások, földrevitelek, szorítások, stb. Gondolom kitalálod, hogy nem a kung fu-ból vannak azok. Egyébként azért hoztam fel, mert rendszerint bedobja valami kung fus gyerek.
Egyébként továbbra sem mondtam, hogy a box jobb, ha annyira fejlettek vagytok intellektuálisan, akkor rájöhettél volna magadtól is.
"Nem tisztelsz te senkit ezzel az undorító bla bla szövegeddel. Mondtok valami vudut oldalakkal ezelőtt, amire nem lehet érvet hozni, mert önmagában értelmetlen. "
ezer bocsánat, a legkevésbé sem szerettem volna bántó lenni, minden iróniától mentesen tényleg sajnálom, ha mégis úgy érezted. (úgy gondoltam, h itt a gyakori kérdéseken nem fog senkit feszélyezni a szabadosabb fogalmazás) ...ugyanakkor nézzünk szembe a valósággal, tényleg nem tartalmazott tényszerű elemeket a hozzászólás.
...emellett szeretném felhívni figyelmedet, hogy rengeteg ténykérdés is elhangzott az előző oldalakon, amelyeken nagyon kegyesen átsiklottatok...
-nem tanulnak csak ököltechnikákat (hol a könyök, könyékhát, alkar, váll... stb)
-a lábat megvédeni mitől tudná egy boxoló, ha a ringben nem támadják soha
-a harcművészetek több életpontot támadnak és nincsenek szabályok közé szorítva, ez pl. iszonyat "hátránya" a boxnak... nem utcai küzdelemre lett kitalálva. a ringben előny, de ne akarjuk már az utcán is összemérni.
"Annyira lebutítottat, hogy általában marad az egyszerű, hatásos ütések, rúgások, földrevitelek, szorítások, stb. Gondolom kitalálod, hogy nem a kung fu-ból vannak azok. Egyébként azért hoztam fel, mert rendszerint bedobja valami kung fus gyerek."
...nem, nyilván azért van szükség a mesterekre, mert boxból tanítanak feszíteni és földre vinni... :))
"Egyébként továbbra sem mondtam, hogy a box jobb, ha annyira fejlettek vagytok intellektuálisan, akkor rájöhettél volna magadtól is."
elnézést, nyilván nem vagyok túlfejlett intellektuálisan, de ez a legkevésbé sem tűnt fel... de segíts kérlek... név nélkül melyik hozzászólásod melyik sorából kellett volna kiolvasnom mindezt?
Kamylin mester, az régen rossz, ha egy karatéka 5 év, heti 5 edzés + hazai és külföldi edzőtáborok után csak "éppen kezdő". Ez azt jelenti, hogy az edzésmódszertan nem hatékony.
Boxban 5 év alatt nagyon messzire lehet jutni.
Azért azt tisztázzuk, hogy senki nem mondta azt, hogy a box "jobb". Nem "jobb", csak hatékonyabb, ahogyan például a teniszben is csak 4-féle ütés van, mégis atom hatékony.
Sok minden más miatt csinálhat valaki harcművészetet. Életformának, vagy tánc gyanánt, mert tetszik neki stb. Én sem azért járok aikidózni 10+ éve, hogy tökéletes gyilkológéppé fejlesszem a testem; hanem azért, mert szép.
"-nem tanulnak csak ököltechnikákat (hol a könyök, könyékhát, alkar, váll... stb) "
Nem tanulnak. Tanulnak 3 ütést, amiben jók is lesznek. Illetve védekezni, elmozogni. Ellenben a harcművészetek tele van pakolva 30 millió technikával, amit bonyolult kivitelezni, nem természetes mozgás, ezért nem tudod reflexből alkalmazni. Ráadásul idő sincs kigyakorolni. De a legnagyobb hiba, hogy a legtöbb helyen nincs valós küzdelem. A nem tudjuk gyakorolni, mert halálos technika pedig nem érv. Amit nem próbáltál ki, azt nem tudod alkalmazni. Mint a minden férfi eltervezi az első szex előtt, hogy 30 perc alatt nem megy el, közben a valóságban 5 perc múlva már otthon van.
"-a lábat megvédeni mitől tudná egy boxoló, ha a ringben nem támadják soha"
Elmozogni eltud, de ettől függetlenül bekaphat egy combost. Ez még jogos is lehet.
"-a harcművészetek több életpontot támadnak és nincsenek szabályok közé szorítva, ez pl. iszonyat "hátránya" a boxnak... nem utcai küzdelemre lett kitalálva. a ringben előny, de ne akarjuk már az utcán is összemérni."
Az ilyen pontok nagy része védve van a fedezék miatt. Aki pedig megpróbál ütőtávon belül nyúlkálni, annak hamar repül az egyenes. Ráadásul a lép,máj, halánték, szív, tüdő, torok, állcsúcs mind ugyanúgy támadható és támadni is fogja egy boxoló, ha nincsenek szabályok.
Utcán a rúgások nagy része és a földrevitel sem alkalmazható. Az előbbi az öltözék, az utóbbi pedig a beton miatt.
Ettől függetlenül továbbra sem az mondom, hogy rosszak a harcművészetek vagy a box a jobb. Egyszerűen más.
egész pontosan te mondtad és itt:
"aikiboxer nevű felhasználó válasza:
A box edzőtermek tele vannak csalódott karatésokkal.
A karate dojókban egy csalódott boxolót sem találsz.
A box a küzdősport-evolúció magasabb állomása, nincs ebben arrogancia csak egy kis sporttörténelem meg józan belátás."
Na-na-na!
Aiki engem ne keverj ide! Figyelj a százalékra! Na meg én sosem írok ide az "aláírásom" nélkül.
!Kamlyn - 53/F!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!