Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Korrekt a nők részéről az, hogy sokan közülük közösen szeretné vezetni a háztartást egy párkapcsolatban, ahol megtörtént az összeköltözés? Hol lehet olyat találni, aki nem ilyen?
Nos, ugye a feminizmus vívmánya az, hogy a nők is dolgozhatnak. Ők harcolták ki, mert nem volt jó nekik a hagyományos szerepük. De azzal, hogy összejött nekik, és tanulhatnak, dolgozhatnak, miért kell áthárítani egyéb kötelességeket a férfiakra (pl. főzés, takarítás etc.)? Nem a férfiak akarták, hogy dolgozzanak, és ezáltal kevesebb idejük legyen ezekre a dolgokra, hanem ők akarták saját maguknak ezt az életet. Szerintem meg kellene enniük, amit "főztek". Odáig fajult a dolog, hogy lassan nemcsak megosztani akarják a feladataikat, hanem el sem képesek látni, nem tudnak nőként viselkedni. A mai lányok nagy része képtelen még egy rántottát is megcsinálni, nem tud takarítani, sokaknak még nincs is igénye a tisztaságra, csak a kencék, ruhák terén, a környezetükre nem ügyelnek, sőt, egyre kevesebben akarnak gyereket szülni is. Mitől érzik magukat így nőknek egyáltalán?
Van még olyan nő, aki nem erőltetné a párjára a házimunkát, főzést?
Sokan nem erőltetik, én pl nem tettem de a férjem szívesen segít, mert ugyanannyit dolgozunk.
Ilyen fizetések mellett ez sajnos nem kívánságműsor, egy fizuból csak akkor lehet megélni, ha tényleg nagyon jó állása van egy férfinak. Így ez szerintem nem igaz ebben a formában, nem unalomból dolgozunk.
Igen, én is azt mondtam volna pont, hogy nehéz manapság egy fizetésből egy teljes családot eltartani, sőt, gyakran a kettő is csak alig hozza össze a szükséges dolgokat- ha gyerekről (netalán gyerekekről) van szó, akkor főleg.
Én személy szerint nem erőltetem a páromra a házimunkát, szeretek főzni-sütni (tudok is, nem csak rántottát), a takarítást is megoldom egyedül, nem arról van szó, hogy lusta lennék. Na jó, valahol igen, de ketten, munkamegosztással sokkal hamarabb is végzünk, mintha ő csak hazajönne a munkából, és a lábát az asztalra téve nézne valami filmet, amíg én próbálom összekapni a lakást, mert esetenként még akár később is értem haza, mint ő (és korábban indultam). Mire végzek, addigra már fáradt is vagyok, morcos is, hogy miért csak a tökeit vakargatja, míg én izzadok mellette, és elegem is van az egészből, én is pihennék, de már csak arra van erőm, hogy bedőljek az ágyba. Ezt elkerülendő kényelmesebb, hogy beosztjuk, felosztjuk a házimunkát is, több időnk jut egymásra és több időnk jut magunkra.
Megjegyzem, jó dolog ez a feminizmus, de azért hozzátenném, hogy ahogy te, mint férfi, a korábbi férfiak (és nők) leszármazottja, úgy én, mint kemény 22 éves lány sem nagyon voltam befolyással az akkori eseményekre, így én sem mondhatom azt, hogy "akartam" az egyenjogúságot, ugyanúgy ebbe születtem bele, mint te. Annyi, hogy én örülök is neki, hogy egyenrangú felek vagyunk és nem háztartási gépek, akik még pénzt is hoznak néha :)
Én igenis elvárom, hogy hajlandó legyen megfelezni, hiába vagyok nő, 12-14 órát dolgozom, van, hogy többet. Volt olyan párom, aki nem dolgozott ennyit, volt, aki hasonlóan hozzám, sokat dolgozott, olyan viszont még nem volt, aki ennél többet. Ha olyan párom lesz a közeljövőben, aki lenyomja a napi 17-18 órát, mint édesapám, természetesen nem várom majd el.
Ettől függetlenül nem vagyok igénytelen a környezetemre, van olyan része a takarításnak, amit szeretek is. Tudok főzni, vasalni is. Nem tudom, mire jó ez az általánosítás, és hogy miért zárná ki az, hogy szeretném, ha a párom is kivenné a részét a házimunkában azt, hogy képes lennék megoldani egyedül is. Egyszerűen sem időm, sem energiám arra, hogy mindent én csináljak, kell aludnom is, szabadidőt is szeretnék magamnak is és kettőnknek is.
21l
Tévedés. A feministák a JOGÉRT harcoltak, azért, hogy egy nőnek is legyen JOGA tanulni, dolgozni, ha akar. Azt álmukban sem gondolták, hogy ez azzal fog járni, hogy egy nőnek kötelessége lesz dolgozni, majd munka után kötelessége lesz gondoskodni a uráról és parancsolójáról.
Természetesen ha egy férfi annyit keres, hogy abból el tudja tartani a családját, onnantól kezdve képezheti megbeszélés tárgyát, hogy a nő otthon marad, és a háztartással foglalkozik csak, vagy szintén állást vállal, és esetleg háztartási alkalmazottal oldják meg a házimunkát. A kétkeresős családmodell esetén nincs miről beszélni.
Valamint azt sem gondolom, hogy egy nő attól lesz nő, hogy főz és takarít.
"Mitől érzik magukat így nőknek egyáltalán?"
Hátkérlek, aki semmilyen feladatkörének nem hajlandó megfelelni, az szerintem egyfelől egy tök szabad ember.
Másfelől viszont egy evolúciós zsákutca.
1. Ahogy az utolsó írta, a feministák a jogért harcoltak.
2. Biztos meglepő, de nem voltam ott, tehát személy szerint nem én harcoltam érte. Ez kb. olyan, mintha az összes most élő németet bíróságra küldenél, hogy "egyék, amit főztek"...
3. Manapság egy fizetésből nem igazán lehet normálisan megélni. Tehát a nők nem csak azért dolgoznak, mert "kiharcolták", hogy megtehessék, hanem azért, mert muszáj nekik.
Akkor várhatnád el, hogy egy nő vezesse a háztartást, ha te férfiként eltartod őt, te dolgoznál, ő meg élvezné a pénzed és vinné a háztartást. De gondolom ez már nem tetszene, mi?
Soha nem lennék együtt olyannal, aki úgy gondolkodik, mint te.
Állítólag a világ legjobb szakácsai között szép számmal vannak férfiak.
Egyébként figyelj, ha megosztjátok a teendőket, hamarabb végezhettek, és több idő jut másra, egymásra is. Egy nap mindenkinek 24 órából áll a Föld bolygón. Időt lehet spórolni azzal, ha nem egy ember csinál mindent. Pl. a szüleim sokszor csinálják azt, hogy apám bevásárol, elintézi a csekkeket, gyógyszertárba megy, tehát amik lakáson kívül teendők (nincs kert, panel lakásról beszélünk), közben anyám megfőz, takarít, elmosogat, elintézi a mosást, teregetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!