Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik a legjobb harcművészet/...

Melyik a legjobb harcművészet/küzdősport egy 14 éves fiúnak? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Olyan harcművészetet vagy küzdősportot keresek, amiben vannak ütések, rúgások, feszítések, fegyverelhárítások és egyéb ilyen önvédelmi de egyben harci mozdulatok. Utcán és általában a suliban lenne a legalkalmasabb, mert be szoktak támadni a tesiöltözőben nem egyszer. Ha szólnék egy tanárnak, akkor gyáva és szánalmas lennék, hogy nem tudom megvédeni magam egyedül. Aki tud ilyet, írjon. Előre is köszönöm

2015. júl. 13. 00:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Még a birkózást ajánlaná. A boksznak annyi a hibája, hogy nem dulakodásra lett kitalálva. A birkózás meg eleve másfajta izomzatot igényel, a birkózók erősebbek mint a bokszolók, más a kondijuk. Menj el birkózni, ha akarsz, egy birkózó is tud nagyot ütni. Az erőt megszerzed hozzá legalábbis. A fegyverelhárításhoz meg inkább reflex kell, hogy pont jókor kapd el a kezét, el tudj hajolni, ilyenek. Bokszon megtanulhatsz elhajolni, kézitusában védekezni. Az egyetlen hibája, hogy lábra nem rúgnak. A súlycsoportoknak meg semmi köze az utcai bunyóhoz. Egy erős állastól a 150 kilós kondis is le fog feküdni. Egyébként meg nem kell beszarni, nem gyilkológéppé képeznek. Nem leszel terminátor. Sajnos elég nehéz annak lenni. De kerülni kell a verekedést. Jobb a békesség. Abban igaza van itt a 46%-os srácnak, hogy az erőszak erőszakot szül. De van amikor nem lehet meghátrálni. Azonban mindent egybevetve jobb kerülni az ilyesmit.
2015. júl. 13. 13:07
 12/22 aikiboxer ***** válasza:
90%

Mindenkinek igaza van.

Suliban, dulakodásra legjobb a birkózás és a judo. Ha találsz a közelben judo klubot ahol fogadnak, akkor kezdj el járni és tanulj meg judózni. Ennyi idősen még van esélyed elkezdeni.

A box is nagyon jó és ezt is van még esélyed elkezdeni, és 2-3 év box után már senki nem fog veled szívózni. A lányom kb veled egyidős, 5 éve boxol és a fiúk is f0snak tőle. :))

2015. júl. 13. 18:06
 13/22 anonim ***** válasza:
44%

Birkózás? Öreg,ott még ütni sem tudnak!

A judo is súlycsoportos, azaz nem jó az semmire (esni tanít meg, de azt se rögtön, ahhoz is kell legalább 1 év).

Suliban NEM verekszünk. Iskolában TANULUNK.

A boxolót pedig ismétlem: egyszer rúgom tökön, többet nem kérkedik.

2015. júl. 13. 18:55
 14/22 aikiboxer ***** válasza:
100%

Utolsó te

- boxolót soha az életben nem fogsz tökön rúgni

- birkózót, judóst még annyira sem

- valószínűleg senkit sem.

:)

2015. júl. 13. 19:13
 15/22 anonim ***** válasza:

"A boxolót pedig ismétlem: egyszer rúgom tökön, többet nem kérkedik."

Egyébként valaki látott már kérkedő bokszolót? Mert én nem nagyon. Bokszolni, birkózni lemehetsz egy atlétában, gagyi edzőcipőben, agyonmosott rövidnadrágban és senki se fog lenézni. Míg egy varázslatos kung-fu edzésen ferde szemmel fognak rá nézni ha nem vagy ott a szemináriumokon, nem veszed meg a felszerelést és nem fizetsz be a fizetős vizsgákra. Erről ennyit.

2015. júl. 13. 21:08
 16/22 anonim ***** válasza:
Amúgy a Judot meg pontosan az esések megtanulásával kezdik. Kicsiknek eltarthat egy évig az alap dolgok elsajátítása, de egy 14-15 éves srác kb. fél év alatt meg tudja tanulni az eséseket.
2015. júl. 13. 21:10
 17/22 kovpet ***** válasza:

"Ha szólnék egy tanárnak, akkor gyáva és szánalmas lennék, hogy nem tudom megvédeni magam egyedül."

Nagyon gyerek vagy még, ami 14 évesen nem meglepő. De ez nem a Vadnyugat, vannak szabályok meg törvények. Mondjuk a "be szoktak támadni a tesiöltözőben" nem tudom, hogy mit jelent, de ha bántanak és nem kérsz segítséget, akkor nem bátor vagy, hanem ostoba. Az, hogy mondjuk két év múlva megvédd magad, szuper, de addigra nem oda fogsz járni, illetve megjön a "támadóid" esze. Jó esetben.

A sport meg jó, a küzdősport is jó, ettől még kezdj el valami, ha érdekel, de itt nem ez a megoldás. A megoldás az osztályfőnök vagy az igazgató vagy a rendőrség, az eset súlyától függően. Meg a szüleid.

2015. júl. 14. 11:12
 18/22 A kérdező kommentje:

10-es. Elmosolyodtam azon, amit középtől a végéig írtál:D Ezen az elven élek én is. Gondoltam arra is, hogy most 8.-tól megyek boxolni, és ezzel kezdem a kondiit is. Box -> Thai Box -> Mondjuk Krav maga, vagy valamilyen önvédelem.

A krav maga az szerintem meg nem csak 1v1-es. Láttam videót, éles nem megrendezett támadás volt, egy lány vert el 7 fiút. Tudom, hogy ez M.O meg minden, de jobb mint a semmi.

A sulis betámadás meg annyi volt, hogy a táskám kidobták a folyosóra, én alsógatyában kimentem érte (xd), hátbavágott, én meg elkezdtem rúgdosni, pedig karatézik. Semmire nem jártam még, de 2x volt ilyen, és 2x "nyertem". Nemrég rendeztem le a suliban egy oszt társamat, merz csesztetett és nekivágtam a falhoz, azóta meg nem mer kötekedni. (Bocs ha elírtam valamit, telóról írok) Köszi a válaszokat, várom a többit is.

2015. júl. 15. 00:25
 19/22 kovpet ***** válasza:

"éles nem megrendezett támadás volt, egy lány vert el 7 fiút"

Én Krav magáztam, tényleg mindig elmondják, hogy szinte sosem egyedül támad a támadó és sok taktikát is tanítanak a több támadó elleni küzdelemre. Az első taktika mindig a menekülés...

Egy lány 7 fiút még egy akciófilmben sem tud legyőzni. A való életben még lőfegyverrel sem sikerülne neki, ha tényleg komoly a támadás és nem 7 óvódásról van szó.

Ezek a támadások, amit leírsz, nem igazi támadások. A csoporton belüli hierarchiában keresitek a helyeteket, csak kicsit nyers módon :) Ez az állatvilágban is így van, biztos láttál már olyat, hogy a hímek harcolnak a nőstényért és szinte soha nincs súlyos eredménye a harcnak, mert az a csapat kárára lenne. Ez is ilyesmi, nem valószínű, hogy a fent leírtaknál súlyosabb dolog fog történni.

Azért persze nem árt a harci tudás. Ha nincs is rá szükség, akkor is jó a mozgás.

2015. júl. 15. 08:37
 20/22 qwertzoo ***** válasza:
100%
Azért jó a harci tudás, mert ha megvan, akkor nem kell használni.
2015. júl. 17. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!