Olyan harcművészet/küzdősport érdekelne amely hatásosabb mint a Savate?
A Box és a Savate ugyanolyan jó, ezt mindenki tudja.
Illetve hogy jól tanítják és hogy hatásos mindkettő.
Engem az érdekelne, hogy van itthon még valami hozzájuk hasonló, de náluk jobb rendszer?
Miért BJJ?
A Ju-Jutsu azt hiszem egy sok szükségtelen dologgal ellátott rendszer amit tovább fejlesztettek az évek során, ebből jött létre a Judo.
Szóval ha a Ju-Jutsu egy elég régi valami, ahol sok mindenen van a hangsúly a hatásosság mellett, akkor a brazil formája amit Jiu-Jitsu-nak hívnak az miért jobb?
Ráadásul múltkor néztem a Human Weapon-t ahol épp a Judo-ról volt szó és nagyon jó technikákat mutattak. Szóval igazság szerint ha már választanom kell a 3 közül akkor olyat választanék ahol sok a fojtó, leszorító, ájulást okozó technika is.
Ezeket mérlegelve melyik a legjobb a háromból?
Judo
Ju-Jutsu
Jiu-Jitsu
Illetve az alap nálam a Savate lenne.
Mellé társítanék földharcot.
2. Válaszoló:
Sokan ott cseszik el, hogy elkezdenek gondolkozni azon, hogy milyen technikát használjanak? Tudtommal a harcművészet úgy kezdődik, hogy sok technikát tanulsz, de amikor harcra kerül a sor akkor azt mondják: NE GONDOLKOZZ!
Harcművészet az is, ha 1 darab ütést gyakorolsz. Amivel mondjuk ki is ütsz 'bárkit'.
Brazil jitsu azért jó, mert gurulva ki tudod törni emberek végtagjait, a maga módján persze jó. A japán jitsu azért egészen más mozgást tanít.
Szerintem pl. wudang taichi edzés legalább ott van mint a box vagy a savate, ha nem jobb, csak kevés helyen tanítják - vagy tanítják jól.
Egyébként ami még jó lehet, az nem konkrét rendszer. Mert miért tanulnál egy rendszert? A világ a rendszer, hogy abban valaki táncol vagy thai boxol, ezek csak mozgások. Most a jó bunyóról beszélünk, de ez is csak mozgás (és a mögötte lévő taktika stb.)
Márpedig jól mozogni sokféleképpen meg lehet tanulni. Meg lehet tanulni ütni box edzésen, lehet rúgást tanulni savate-on vagy thai boxon. Akár taekwondón is.
Aztán hogy a mozgásodat mi határozza majd meg, elveidben mire fogsz törekedni.. hiszen ha bunyó, akkor lehetőség van ütni, rúgni de birkózók testharcát, földrevitelét is használni. Ami gondolkodás nélkül jön és a helyzetben megfelelő, azt kell csinálni, nem? Hogy azt ki hol tanulta, mindegy csak használni tudja.
"Szerintem pl. wudang taichi edzés legalább ott van mint a box vagy a savate, ha nem jobb, csak kevés helyen tanítják - vagy tanítják jól."
Nyilván ha a Wudang Taichi jobb mint a Box vagy a Savate akkor az érdekelne inkább.
Megnézést megérne, bár én 1 edzést ismerek, Pesten. Mondjuk elvileg van még hasonló, de azokról nem tudok mit mondani. Azért a taichisokat nem szokták a top bunyósokhoz sorolni, ebből tudnék következtetni az általános edzés színvonalra.
Ahova én járok, hehe, hát az szerintem meg fog szűnni :)
A Wudang nem arról híres, hogy úton-útfélen összevernek mindenkit. Főleg mert a Wudang az a testet öltött Taoizmus. Azt akarom mondani ezzel, hogy a bunyó nem a legfontosabb részét képezi az edzéseknek.
Így nyilván nem találhatóak meg a Wudang-osok a ringekben. Annyit tudok róla, hogy az embereket ott mindenre felkészítik. Arra is ha az ellenfél támadni akar, arra is ha nem támad, az ellenfél erejét visszafordítják ellene.
De ha a Taichi van olyan jó mint a Box vagy a Savate akkor nem kérdés hogy inkább azt választanám. De ha nem jó akkor marad a Savate.
Hogyhogy meg fog szűnni?
Nem értem én ezt a dolgot.
A jó dolgokat szüntetik be.
Például ott volt a Savate.
Régebben volt Savate Defense vagy mi ami at utcai Savate, a legbrutálisabb. Mivel kevesen mentek rá megszüntették és maradt a röhejes sport Savate, ahol ezt nem lehet azt nem lehet, jajj ez a fogás túl durva, ezt se lehet és a jó dolgokat kivették belőle. -.- Úgy tűnik az embereknek fontosabb a ringben való kakaskodás megtanulása mint az igazi és hatásos utcai harc megtanulása.
Azt mondod hogy a Taichi jó.
Akkor remélem van belőle normális edzés is és nem csak volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!