Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Olyan harcművészet/küzdősport...

Olyan harcművészet/küzdősport érdekelne amely hatásosabb mint a Savate?

Figyelt kérdés

A Box és a Savate ugyanolyan jó, ezt mindenki tudja.

Illetve hogy jól tanítják és hogy hatásos mindkettő.

Engem az érdekelne, hogy van itthon még valami hozzájuk hasonló, de náluk jobb rendszer?

2015. jún. 10. 11:22
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
nem fogsz találni, adott szabályrendszerre specializálódott stílusnál sosem lesz jobb egy olyan ami csak érinti azt. pl: ha le mész thaibox-ra értelemszerűen sosem fogsz olyan jól szerepelni egy box mérkőzésen mint ha boxolnál és ugyan ez fordítva. előbb döntsd el mibe szeretnél jó lenni.
2015. jún. 10. 11:43
 2/38 anonim ***** válasza:
Mindig az a hatásos, amit tökéletesen osmersz, aminek rögzültek a mozdulatsorai és azokat gondolkodás nélkül tudod alkalmazni a megfelelő pillanatokban... Én 13 éven át judo-ztam, volt lehetőségem kiállni sokféle küzdősportoló, harcművészetet tanuló ellen, sokan ott cseszik el, hogy gondolkodniuk kell, hogy ki találják mit akarnak csigálni és onnantól kezdve arra törekszenek, ha ő összekerül egy olyan emberrel, aki a saját sportjában már ösztönösen reagál, annak szoktak nagy pofáraesések lenni a végük... Abból lesz az, hogy a thai boxos átjön hozzánk judo-zni, tőlünk meg tovább megy boxolni, semmi nem rögzül neki ösztönösen és nem is viszi semmire egyik spprtban sem...
2015. jún. 10. 12:32
 3/38 aikiboxer ***** válasza:
Kezdj el mellette BJJ-zni.
2015. jún. 10. 13:03
 4/38 A kérdező kommentje:

Miért BJJ?

A Ju-Jutsu azt hiszem egy sok szükségtelen dologgal ellátott rendszer amit tovább fejlesztettek az évek során, ebből jött létre a Judo.

Szóval ha a Ju-Jutsu egy elég régi valami, ahol sok mindenen van a hangsúly a hatásosság mellett, akkor a brazil formája amit Jiu-Jitsu-nak hívnak az miért jobb?

Ráadásul múltkor néztem a Human Weapon-t ahol épp a Judo-ról volt szó és nagyon jó technikákat mutattak. Szóval igazság szerint ha már választanom kell a 3 közül akkor olyat választanék ahol sok a fojtó, leszorító, ájulást okozó technika is.

Ezeket mérlegelve melyik a legjobb a háromból?

Judo

Ju-Jutsu

Jiu-Jitsu

Illetve az alap nálam a Savate lenne.

Mellé társítanék földharcot.

2015. jún. 10. 14:12
 5/38 A kérdező kommentje:

2. Válaszoló:

Sokan ott cseszik el, hogy elkezdenek gondolkozni azon, hogy milyen technikát használjanak? Tudtommal a harcművészet úgy kezdődik, hogy sok technikát tanulsz, de amikor harcra kerül a sor akkor azt mondják: NE GONDOLKOZZ!

2015. jún. 10. 14:14
 6/38 anonim ***** válasza:

Harcművészet az is, ha 1 darab ütést gyakorolsz. Amivel mondjuk ki is ütsz 'bárkit'.

Brazil jitsu azért jó, mert gurulva ki tudod törni emberek végtagjait, a maga módján persze jó. A japán jitsu azért egészen más mozgást tanít.

Szerintem pl. wudang taichi edzés legalább ott van mint a box vagy a savate, ha nem jobb, csak kevés helyen tanítják - vagy tanítják jól.

Egyébként ami még jó lehet, az nem konkrét rendszer. Mert miért tanulnál egy rendszert? A világ a rendszer, hogy abban valaki táncol vagy thai boxol, ezek csak mozgások. Most a jó bunyóról beszélünk, de ez is csak mozgás (és a mögötte lévő taktika stb.)

Márpedig jól mozogni sokféleképpen meg lehet tanulni. Meg lehet tanulni ütni box edzésen, lehet rúgást tanulni savate-on vagy thai boxon. Akár taekwondón is.

Aztán hogy a mozgásodat mi határozza majd meg, elveidben mire fogsz törekedni.. hiszen ha bunyó, akkor lehetőség van ütni, rúgni de birkózók testharcát, földrevitelét is használni. Ami gondolkodás nélkül jön és a helyzetben megfelelő, azt kell csinálni, nem? Hogy azt ki hol tanulta, mindegy csak használni tudja.

2015. jún. 10. 14:48
 7/38 A kérdező kommentje:

"Szerintem pl. wudang taichi edzés legalább ott van mint a box vagy a savate, ha nem jobb, csak kevés helyen tanítják - vagy tanítják jól."

Nyilván ha a Wudang Taichi jobb mint a Box vagy a Savate akkor az érdekelne inkább.

2015. jún. 10. 14:53
 8/38 anonim ***** válasza:

Megnézést megérne, bár én 1 edzést ismerek, Pesten. Mondjuk elvileg van még hasonló, de azokról nem tudok mit mondani. Azért a taichisokat nem szokták a top bunyósokhoz sorolni, ebből tudnék következtetni az általános edzés színvonalra.

Ahova én járok, hehe, hát az szerintem meg fog szűnni :)

2015. jún. 10. 15:15
 9/38 A kérdező kommentje:

A Wudang nem arról híres, hogy úton-útfélen összevernek mindenkit. Főleg mert a Wudang az a testet öltött Taoizmus. Azt akarom mondani ezzel, hogy a bunyó nem a legfontosabb részét képezi az edzéseknek.

Így nyilván nem találhatóak meg a Wudang-osok a ringekben. Annyit tudok róla, hogy az embereket ott mindenre felkészítik. Arra is ha az ellenfél támadni akar, arra is ha nem támad, az ellenfél erejét visszafordítják ellene.

De ha a Taichi van olyan jó mint a Box vagy a Savate akkor nem kérdés hogy inkább azt választanám. De ha nem jó akkor marad a Savate.

2015. jún. 10. 15:24
 10/38 A kérdező kommentje:

Hogyhogy meg fog szűnni?

Nem értem én ezt a dolgot.

A jó dolgokat szüntetik be.

Például ott volt a Savate.

Régebben volt Savate Defense vagy mi ami at utcai Savate, a legbrutálisabb. Mivel kevesen mentek rá megszüntették és maradt a röhejes sport Savate, ahol ezt nem lehet azt nem lehet, jajj ez a fogás túl durva, ezt se lehet és a jó dolgokat kivették belőle. -.- Úgy tűnik az embereknek fontosabb a ringben való kakaskodás megtanulása mint az igazi és hatásos utcai harc megtanulása.

Azt mondod hogy a Taichi jó.

Akkor remélem van belőle normális edzés is és nem csak volt.

2015. jún. 10. 15:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!