Szumó vs Wudang kungfu?
A szerzetes. Körülugrálja a szumóst, aki a forgástól megszédül...
Komolyabban: Eltérő stílusok esetében az győz, aki a saját stílusát rá tudja kényszeríteni az ellenfelére. A szumósnak ehhez meg kéne ragadnia az ellenfelét, aki ebben a belharcban nem lesz partner. Viszont a szerzetes kívülről támadhat, térd, comb és fej- rúgásokkal. Ha a Wudangos óvatos és nem akar gyorsan győzni, övé lesz a pálma.
Én wudangozok. A szumó gyors és erős. Nagydarab emberek gyors és erős mozdulatokat csinálnak, a gyorsaság végett igen nagy erők is felszabadulnak. Össze tudnak törni egy embert, ahogyan egy amerikai focista is össze tud törni embereket.
Meg a wudangos is, az győz amelyik a kritikus pillanatban egyszerűen ügyesebb (azt hogy mi az ügyesség jelen esetben, hosszabban is lehet boncolgatni)
Ha nagy a hely akkor a Sumo-s helyében hazamennék.
Nem egy mérkőzést láttam már ahol a Sumo-s max akkor került nyerő helyzetbe ha a másiknak semmi helye sem volt. A Sumo akkor jó ha az ellenség sarokban van. De ha az ellenségnek nagy a hely, ha gyors és sovány, akkor elég párszor elszökkennie távolabbra és a Sumo-sról úgy fof ömleni a verejték mint a Niagara. Aztán önként feladja.
Én azt mondom, hogy az ember kétféle harcot tanuljon meg:
1. Állóharc
2. Földharc
De így a Sumo-t látva és hallva eszembe jut egy harmadik is:
3. Sarokharc :DD
Remélem nem laikusok beszélnek akkor, amikor a Szumós embereket lassúnak, tohonyának, meg szerencsétlennek gondolják. Európai szinten tényleg lehetnek hasonló gondolataik, meg még azt is mondanám, hogy Japánban az alsóbb osztályokban, de ha a legfelsőbb szumó osztályt nézzük, na oda tényleg minden fronton helyt kell állni.
Itt van minden idők talán legerősebb, leghírhedtebb szumo birkózója. Látszik rajta, hogy annyira izmos, hogy még a hájon át is kiüt... Ha le lenne fogyva, odavágnágna jópár testépítőt az alkatával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!