Melyik "sportot" válasszam önvédelmi szempontból?
Ökölvívás + thai box, esetleg (ha nagyon türelmes vagy, akkor) aikido.
Kyokushin, krav maga, de főleg a wing tsun az nagyon felejtős!
Szerintem menj le azokra az edzésekre amelyek neked szimpatikusak és hasonlítsd össze őket, esetleg beszélgess edzővel/mesterrel ha lehetséges, ha komolyan érdekel és sokáig űzni akarod a dolgokat akkor ezt érdemes megtenni, mintsem csak úgy lemenni egyikre és csinálni.
Egy kick és thai box is jó önvédelem szempontjából, már ha pusztakézről van szó ( az más, hogy milyen szinten tanulsz meg kés, bot stb. ellen védekezni harcművészeti edzéseken)
De egyébként ha kimondottan önvédelemre szeretnéd, ajánlanám, hogy elsőként menj le krav magára megnézni milyen az edzés aztán Wt, vagy Kyo ra ha egyik sem tűnik hatékonynak akkor kick-thai. Nyílván a hatékony alatt az edzés színvonalát és a mester színvonalát értem. Amennyiben jó érdemes ezek egyikénél maradni.
De egyébként egy kyo-box- kick elég jó párosítás szerintem. Kyon a tested beedződik illetve keménységed, akaraterőd-erőd, kicken meg verik a fejed is legalább, + rugdosnak is, de kyon megtanulsz olyan keménynek lenni, hogy kickes nem biztos, hogy a test/láb rugásokkal sokat produkál, de viszont fejed megtanulod védeni, mert különben szétveri. Földharc, igazából 1-2 fogás elég. Nem sok esélye van egy földharcnak éles helyzetben főleg nem betonon az utca közepén, addig üsd le míg áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!