Olyan harcművészet/küzdősport érdekelne amely hatásosabb mint a Savate?
A Box és a Savate ugyanolyan jó, ezt mindenki tudja.
Illetve hogy jól tanítják és hogy hatásos mindkettő.
Engem az érdekelne, hogy van itthon még valami hozzájuk hasonló, de náluk jobb rendszer?
"Csak ha 2-3-an támadnak meg akkor szerintem az ütök-rúgok 3-4et technika egy emberre nem nagyon fog beválni, főleg ha oldalt is van támadó. "
A fenéket nem. A barátom kick-boxolt, aztán volt olyan amikor nem egy genyó támadt rá. Csak annyit lehetett látni, hogy ő üt meg rúg, a csávók meg dőltek el. Sajnos viszont hátulról belevágtak egy kést. Sajna hátul nem volt szeme, de szerintem, akkor is megszúrhatnak hátulról ha saolin pap vagy.
"A fenéket nem. A barátom kick-boxolt, aztán volt olyan amikor nem egy genyó támadt rá. Csak annyit lehetett látni, hogy ő üt meg rúg, a csávók meg dőltek el."
Hogyne... persze. Véletlenül nem 10-en voltak, mindegyik 140 kg-os kigyúrt izomállat vascsövekkel? Barátod pedig a 720 fokos tornádó rúgással egyszerre fektette ki őket?
Utolsó válaszolóval ezúttal én nem értek egyet.
A bunyó nem állóképesség. Max. lábonmaradás képesség, a hosszútávfutás szólhat állóképességről, a biciklizés is, de egy bunyós képességei közül ne az állóképesség domináljon már.. Ja, nekem sincs, elfáradok. És ha tényleg elfáradok akkor valószínűleg egy kevésbé fáradt zumbás is leverhet, jah.
De egy bunyót megnyerni kell, ha két hasonló képességű ember felőrli egymást, és a végén már levegőért kapkodva 'küzdenek' az már tényleg csak a sport miatti küzdelem.. nyilván ezt is lehet élvezni, csak sok értelme nincsen - a szórakozáson vagy szórakoztatáson kívül.
Amúgy aki beszólt annak sok volt a Dragon Ball, úgy gondolom. A harc miatti izgalom, hogy kiismerd ellenfeled, hogy harc közben a lelketek ádáz csatát vívjon, hogy lélektárssá váljatok, hogy bár sose érne véget a küzdelem mert olyan jó ezek mint olyan Dragon Ball-os nézet. Ahol a végén az ellenfélből barát lesz és döntetlennel zárják le a harcot, mert nem akarnak már végezni egymással. :D
És végül nem félek.
Egész egyszerűen az a típusú ember vagyok aki nem szereti elhúzni a dolgokat, főleg akkor nem érdemes elhúzni ha többen vannak. Jobb a harcokat rövid idő alatt letudni, most írtam a Savate-soknak... hátha van mód arra hogy megtanítsák az utcai központú Defense Savate-ot. Hiszen ha régen tanították akkor csak tudja valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!