Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Olyan harcművészet/küzdősport...

Olyan harcművészet/küzdősport érdekelne amely hatásosabb mint a Savate?

Figyelt kérdés

A Box és a Savate ugyanolyan jó, ezt mindenki tudja.

Illetve hogy jól tanítják és hogy hatásos mindkettő.

Engem az érdekelne, hogy van itthon még valami hozzájuk hasonló, de náluk jobb rendszer?

2015. jún. 10. 11:22
1 2 3 4
 21/38 aikiboxer ***** válasza:
A BJJ (BRAZIL jiu jitsu) teljesen más, mint a JAPÁN ju jutsu. A BJJ a koshen judóból kialakult, földharcra optimalizált modern küzdősport, nagyon jó kiegészítése az ökölharcoknak.
2015. jún. 10. 21:00
 22/38 anonim ***** válasza:
Az ökölvívás az édes tudomány, nem "mönnyé oszt üssed". Rengeteg edzés van ahol nem szerepel az említett népcsoport. De nem tudom mi a baj velük. Az edzésen általában viselkednek, ha olyan az edző, akkor nem engedi, hogy durvuljanak. Én is szeretem egyébként a kungfut csak az a baj vele, hogy 100 edzésből 99 inkább fitnesz, mint harc.
2015. jún. 10. 21:01
 23/38 anonim ***** válasza:

"Csak ha 2-3-an támadnak meg akkor szerintem az ütök-rúgok 3-4et technika egy emberre nem nagyon fog beválni, főleg ha oldalt is van támadó. "

A fenéket nem. A barátom kick-boxolt, aztán volt olyan amikor nem egy genyó támadt rá. Csak annyit lehetett látni, hogy ő üt meg rúg, a csávók meg dőltek el. Sajnos viszont hátulról belevágtak egy kést. Sajna hátul nem volt szeme, de szerintem, akkor is megszúrhatnak hátulról ha saolin pap vagy.

2015. jún. 10. 21:08
 24/38 anonim ***** válasza:

"A fenéket nem. A barátom kick-boxolt, aztán volt olyan amikor nem egy genyó támadt rá. Csak annyit lehetett látni, hogy ő üt meg rúg, a csávók meg dőltek el."

Hogyne... persze. Véletlenül nem 10-en voltak, mindegyik 140 kg-os kigyúrt izomállat vascsövekkel? Barátod pedig a 720 fokos tornádó rúgással egyszerre fektette ki őket?

2015. jún. 10. 21:25
 25/38 anonim ***** válasza:
Nem, képzeld el, hogy illegális bevándorlók voltak, akik felmásztak a kamionjára, mivelhogy sofőr. Állandóan szökdösnek át Angliába. Tudod bemásznak a ponyva alá, utána meg kimásznak. Ha nem jó helyre mész, mármint nekik nem kedvez, akkor kopog, hogy állj meg, mert leakar szállni. Az angolok nem csinálnak velük semmit, csak visszaküldik őket.
2015. jún. 10. 21:50
 26/38 anonim ***** válasza:
És mi a bajod a ringbéli kakaskodással hogy ennyire leszólod?A küzdősportban nem feltétlen az a lényeg hogy legyaluld harminc másodperc alatt a másikat hanem hogy a veled egy szinten lévő ellenfeledet felőröld elfáraszd és túljárj az eszén mindezt küzdelem közben.A válaszaid bűzlenek a félelemtől és a valódi kihívás elkerülésétől mert te nem élvezni akarod a verekedést a küzdelmet a kihívást ahogy egy küzdősportoló hanem minél előbb minél gyorsabban túl akarsz lenni rajta mert majrés vagy.A majrédat meg a sport savatera vetíted itt ki de átlátszó.Álld meg a helyed a ringben és az utcán is meg fogod ha már tudod élvezni is a dolgot a majré és a pánik helyett.
2015. jún. 11. 00:18
 27/38 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolóval ezúttal én nem értek egyet.

A bunyó nem állóképesség. Max. lábonmaradás képesség, a hosszútávfutás szólhat állóképességről, a biciklizés is, de egy bunyós képességei közül ne az állóképesség domináljon már.. Ja, nekem sincs, elfáradok. És ha tényleg elfáradok akkor valószínűleg egy kevésbé fáradt zumbás is leverhet, jah.

De egy bunyót megnyerni kell, ha két hasonló képességű ember felőrli egymást, és a végén már levegőért kapkodva 'küzdenek' az már tényleg csak a sport miatti küzdelem.. nyilván ezt is lehet élvezni, csak sok értelme nincsen - a szórakozáson vagy szórakoztatáson kívül.

2015. jún. 11. 07:17
 28/38 A kérdező kommentje:
Nem nagyon izgat, hogy mások szerint miről árulkodik az írásom. Nekem nem az a lényeg, hogy szórakozzak egyetlen emberrel egy ringgel a jó és hatásos technikát meg nem tanulva csak kakaskodva, hogy ki a keményebb csávó. Ez engem nem érdekel. Engem az érdekel, hogy a lehető legrövidebb alatt tudjak végezni az ellenféllel.
2015. jún. 11. 07:40
 29/38 A kérdező kommentje:

Amúgy aki beszólt annak sok volt a Dragon Ball, úgy gondolom. A harc miatti izgalom, hogy kiismerd ellenfeled, hogy harc közben a lelketek ádáz csatát vívjon, hogy lélektárssá váljatok, hogy bár sose érne véget a küzdelem mert olyan jó ezek mint olyan Dragon Ball-os nézet. Ahol a végén az ellenfélből barát lesz és döntetlennel zárják le a harcot, mert nem akarnak már végezni egymással. :D

És végül nem félek.

Egész egyszerűen az a típusú ember vagyok aki nem szereti elhúzni a dolgokat, főleg akkor nem érdemes elhúzni ha többen vannak. Jobb a harcokat rövid idő alatt letudni, most írtam a Savate-soknak... hátha van mód arra hogy megtanítsák az utcai központú Defense Savate-ot. Hiszen ha régen tanították akkor csak tudja valaki.

2015. jún. 11. 07:44
 30/38 aikiboxer ***** válasza:
Kicsit elbeszéltek egymás feje mellett, de neki van igaza: "álld meg a helyed a ringben és az utcán is meg fogod". Persze az utcán egy jó bunyós nem húzza el a dolgokat, hanem egy sorozattal aszfaltra küldi a támadót, de erre csak és kizárólag a ringben lehet felkészülni.
2015. jún. 11. 08:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!