Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik a legjobb harcművészet/...

Melyik a legjobb harcművészet/küzdősport egy 14 éves fiúnak? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Olyan harcművészetet vagy küzdősportot keresek, amiben vannak ütések, rúgások, feszítések, fegyverelhárítások és egyéb ilyen önvédelmi de egyben harci mozdulatok. Utcán és általában a suliban lenne a legalkalmasabb, mert be szoktak támadni a tesiöltözőben nem egyszer. Ha szólnék egy tanárnak, akkor gyáva és szánalmas lennék, hogy nem tudom megvédeni magam egyedül. Aki tud ilyet, írjon. Előre is köszönöm

2015. júl. 13. 00:26
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Ja és budapesten lakok a 20. kerületben. Nem gond ha más kerületben lenne, ha egyszerűen oda lehet jutni.
2015. júl. 13. 00:30
 2/22 anonim ***** válasza:
54%

Krav maga amiről beszélsz, de ez magyarországon nagyon gyerekcípőben jár , és a legjobbak is csak gyenge kezdőnek számítanak egy izraeli kiképzőhöz akik ezt tanítják.

Önvédelemre a legjöbb az utcán a box , aztán thai-box , majd ketrecharc ( mma ).

2015. júl. 13. 00:34
 3/22 anonim válasza:
54%
Muay thai, MMA
2015. júl. 13. 00:41
 4/22 A kérdező kommentje:
Közben én is keresgéltem, és gondolkodtam az MMA-n most. Hol lehet a 20. kerület körül a legjobb edzés? University Box Club?
2015. júl. 13. 00:44
 5/22 anonim ***** válasza:
90%
Neked nem küzdősport kell, hanem hogy SZÓLJ A KIBEB***TT TANÁRNAK.
2015. júl. 13. 00:52
 6/22 A kérdező kommentje:
De mondom, nem leszek gyáva..
2015. júl. 13. 00:53
 7/22 anonim ***** válasza:
90%
Nem gyáva leszel, hanem felnőtt.
2015. júl. 13. 01:11
 8/22 A kérdező kommentje:
De ha meg szólnék, akkor később ugyan úgy fojtatnák a csesztetést. Ha pedig én rendezem le, akkor többet nem hiszem hogy nekem jönnének.
2015. júl. 13. 01:21
 9/22 anonim ***** válasza:
45%

Fogsz egy pisztolyt és halomra lősz mindenkit.

Komolyan ennyire hülye vagy?

Egyedül te nem rendezel le egy egész csapatot, és senki nem jön vissza ha a Törvény lesúlyt rá. Ha mégis lezúznád őket, ugyanúgy jönnének, csak ők is keményítenének,és az erőszak terjed és terjed, miközben a probléma nem oldódik meg.

Arról nem is szólva, hogy még a minimális küzdőtudáshoz is 3-5-7 év gyakorlás szükséges (és akkor még nem tudsz verekedni, csaktudod azadott sport alapmozdulatait!). Olyan sportokból, amiket 1 vs 1 küzdelmekre komolyan leszabályozva, súlycsoportokkal találtak ki.

Vegyük az MMA-t. Abban konkrétan a földön fetrengesz az idő felében. Mindegy milyen jó vagy, ha egynél több ellenfél van, garantáltan szétvernek.

A Muay Thai egy az egy ellen van kitalálva, és hogy a csontjaid bírják, legalább 5 éves képzés.

A kravmaga egy-az-egy ellen van kitalálva kommandós bevetésekre, így ha úgy tanulnád meg ahogy kitalálták, a hülye fejeddel megölnél a végén valakit, mert az a lényege.

A box egy vicc, szót sem érdemel. Súlycsoportos, egy-az-egy elleni, lábat nem használó marhaság. Kocsmában biztos jó, de máshol nem.

2015. júl. 13. 10:54
 10/22 anonim ***** válasza:
Nem szabad megtörni. Hidd el, én 3 évig csak szóltam a tanárnak, semmit nem csinált. Megpróbálhatsz szólni, de lehet, hogy nem lesz fejlemény. Ezekkel a kis pondrókkal nem tudnak mit kezdeni. Kirúgni nem lehet. Megbüntetni meg lehet, de nem fogja érdekelni és ugyanúgy folytatja majd. Én általában szóltam a tanároknak, de sosem csináltak velük semmit. Olyan is volt, hogy szarrá rugdostak amikor a földön feküdtem. Szarrá rugdostak engem, szarrá rugdosták a táskámat. Betelt a pohár és megvertem őket egyesével. Sokat verekedtem, persze volt olyan, hogy engem is megvertek. Volt agyrázkódás, bedagadt szem, de a mai napig sosem hagyom magam. Nem szabad. Legyen tököd és bassz oda. Jogod van magad megvédeni. Ha többen vannak, akkor is meg lehet őket verni. A legnagyobb szájút kell először úgy állba vágni, hogy seggre üljön. Ha többen vannak nyugodtan rúgd tökön, lépj a térdébe, térd le a fejét. Menj el bokszolni és bokszolni, ha gyorsan használható tudást akarsz. Kezdj el otthon edzeni is, például Fegyencedzés. Én 12 éves koromban kezdtem el súlyzózni, igaz nem volt egészséges, de most 17 évesen is jó formában vagyok. Most is edzek. Nem igazán tanultam küzdősportot, csak verekedtem, ahogy jött magától. Az első bunyó nehéz, de amikor megvered, az jó érzés lesz. Onnantól kezdve nem fogsz beszarni, tudni fogod kezelni az adrenalint. Ösztönös lesz. Az egyetlen dolog amire oda kell figyelni, hogy lehetőleg ne ölj meg senkit és téged se belezzenek ki. Pár ütés, rúgás után ha lefekszik, akkor nem kell verni. Zárt helyen kerüld a balhét, mert sarokba szorítanak meg beverheted a fejed valamilyen tárgyba. És ne legyél egyedül. Legyenek barátaid. Amikor nekem is lettek, akkor látták, hogy erős vagyok, elkezdtek tisztelni és onnantól ketten, hárman verekedtünk az "ellenség ellen". Amikor megvertem mindenkit az egész kib¤szott iskolában, akkor qurvára megtanultak tisztelni. Egy gyereket egyszer a klotyón rendeztem le, pár nap múlva már a seggemet nyalta. Ilyenek ezek. Ha látják, hogy erős vagy, nem lehet megtörni, akkor nem mernek szívózni. Mindenesetre a saját hibáimból okulva azt mondanám, hogy ne verekedj ha lehet. Kerüld a balhét és a rossz arcokat inkább. Ha elmész küzdősportolni, akkor remélhetőleg leakadnak.
2015. júl. 13. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!