Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik küzdősport képviselője...

Melyik küzdősport képviselője nyerne? (felállások lent)

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a küzdősportot gyakorló személytől függ elsősorban, és nem a stílustól, fogjuk fel játéknak az egészet. A kalandor című Van Damme-film inspirált. Utolsó emberig menne a küzdelem, a küzdő felek csak és kizárólag azt a küzdősportot gyakorolták életükben, amit lent megadok, és nagyjából, a saját sportján, harcművészetén belül, mindegyik ugyanolyan szinten van. A küzdelem során félmeztelenek, mezítláb vannak, kör alakú, viszonylag nagy tér áll rendelkezésükre, a borítása félkemény, nem kavicsos beton, de nem is puha szőnyeg. Fegyver nélkül küzdenek, KO-ig vagy lekopogásig. Kesztyű nincsen, védőfelszerelés nincsen, menetek nincsenek. Mindent ér, kivéve harapni, szemet nyomni, herére támadni, hajat húzni. Fejelés, térdelés, könyöklés van, földön fekvőt ütni, rúgni, taposni lehet. Fojtások is vannak.

Na kezdjük:

-1.: 140 kilós, 190 centis szumós vs. 175 centis, 70 kilós thaiboxos

-2.: átlagos magasságú, testalkatú jitsus vs hasonlóan magas, kicsit izmosabb capoeirás

-3.: nehézsúlyú bokszoló vs. nehézsúlyú birkózó

-4.: kistermetű, 165 centis, vékony kungfus vs. nagydarab kocsmai bunyós (ő kivétel, nem magasan képzett, csak nagy, kemény, és megszokta a verést)

Elődöntő: 2. vs 3.; 1. vs 4.

3. helyért, Döntő előzőekből következik.

Várom a viszonylag komoly válaszokat, remélem, tetszettek a párosítások! :D

2015. febr. 26. 23:30
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
46%

1) thaibox

2) jiu-jitsu

3) birkozo

4) nagydarab allat

2/3 elődöntő: birkozo

1/4 elodonto: thaiboxos

Dontő: birkozo

2015. febr. 27. 00:15
 2/23 anonim ***** válasza:
39%
hülyeség az egész kérdés. hogyaf4szba vársz komoly választ?
2015. febr. 27. 03:31
 3/23 A kérdező kommentje:
Úgy, mint ahogy az első is megtette. Sejtettem, hogy lesz egy divatakadékoskodó, de véleményem szerint a kérdés elég jól behatárolt, és nekem tetszik. Nem véletlenül vagy te 59 %-on! :D
2015. febr. 28. 17:33
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is lüke kérdés, de nagyon unatkozok.

1. thai box

2. jiu jitsu

3. birkózó

4. kocsmai bunyós

2-3: fogalmam sincs

1-4: thai box

döntő: a fogalmam sincs győztese

harmadik: a fogalmam sincs vesztese

2015. márc. 1. 23:14
 5/23 A kérdező kommentje:

Hihetetlen... mi ezen a kérdésen a hülyeség? Ha tetszik, ha unatkozol, akkor válaszolsz, ha nem, nem. Nyilvánvaló, hogy nem lehet ilyet megmondani, nem is vártam el, hogy vérkomolyan vegyétek.

Köszi a választ!

2015. márc. 2. 00:17
 6/23 A kérdező kommentje:

Az én véleményem:

1. talán ez a legérdekesebb... thaiboxos (55% esély)

2. jitsus (60-70 % eséllyes)

3. a bokszoló, számomra ez már egyértelmű, csodálkozom, hogy ti a birkózót mondtátok, sőt, az első nyertesnek hozta ki a bajnokságban :D a birkózás az egyik leghasznosabb küzdősport, és az erejük is hatalmas, de szerintem nincs olyan birkózó, akinek egy Klicsko ellen esélye lenne (80 % esély)

4. a kocsmai bunyós (90 %)

elődöntő 1: nehézsúlyú bokszoló, ez viszonylag sima

elődöntő 2: thaiboxos

harmadik helyért:a jitsus talán az esélyesebb, nem a kocsmai bunyós

első hely: a bokszoló jóeséllyel kiütné a thaiboxost még azonos súlykategóriában is, nemhogy nehézsúly vs 70 kiló...

Tehát sorrend:

1. bokszoló

2. thaiboxos

3. jitsus

4. kocsmai bunyós

Megjegyzés: Ez a párosításokból fakad, a harmadik helyezett jitsus legyőzné szerintem a thaiboxost, ha azonos ágon lennének... a birkózónak a 2-3. helyen lenne a helye, csak hát korán találkozott a győztessel...

Párosításoktól független sorrend:

1. nehézsúlyú bokszoló

2. nehézsúlyú birkózó

3. átlagos magasságú, testalkatú jitsus (egy nehézsúlyú már legyőzhetné a birkózót)

4. 175 centis, tehát átlagos thaiboxos

5. nagydarab kocsmai bunyós

6. 190 centis szumós

7. passz.. inkább a capoeirás

8. kisebb méretű kungfus

:)

2015. márc. 2. 00:32
 7/23 anonim ***** válasza:
Amúgy szegény kungfu-t nagyon leírtuk. Viszont azt nem tisztáztuk, hogy ő most egy itthoni "kungfus", aki egész nap a levegőbe csapkod, vagy egy normális edzésen résztvevő, rendesen harcoló ember. Utóbbi esetben lecsapná a kocsmai bunyóst, de igazából szerintem akkor is, ha nem egy törpének lenne beállítva. A boxolót kihozni győztesnek viszont szerintem butaság, nézz meg egy MMA meccset, hogy mire jutnak a tisztán állóharcos emberek. 1 percen belül kopognak.
2015. márc. 2. 08:34
 8/23 A kérdező kommentje:

Igen, én is ezt a magyar kungfus-közeget szoktam meg, az eredetit nem igazán ismerem...

Igen, csak a különbség a boxolónál, hogy itt teljesen kesztyű nélkül vannak, míg MMA-ban azért van kesztyűjük... ott egy ütés nem feltétlen döntő, míg sima ököllel... hát, nem tudom... szerintem igen. :)

2015. márc. 2. 18:54
 9/23 anonim ***** válasza:
Azért kesztyű nélkül sem elég egy ütés, kivéve ha jó helyre megy. Viszont ha a birkózó földre viszi (ami nem lesz nehéz), akkor onnantól már veszett ügy.
2015. márc. 2. 19:50
 10/23 A kérdező kommentje:
A birkózó is üthet, a boxoló is birkózhat, megengedi a szabályrendszer, a kritérium az, hogy a bokszoló csak ökölvívást, a birkózó csak birkózást tanult. Szerintem nem veszett, és jóval nagyobb esélyt látok a bokszolóra, de ebben nem értünk egyet, túltárgyalva. :)
2015. márc. 2. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!