Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik küzdősport képviselője...

Melyik küzdősport képviselője nyerne? (felállások lent)

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a küzdősportot gyakorló személytől függ elsősorban, és nem a stílustól, fogjuk fel játéknak az egészet. A kalandor című Van Damme-film inspirált. Utolsó emberig menne a küzdelem, a küzdő felek csak és kizárólag azt a küzdősportot gyakorolták életükben, amit lent megadok, és nagyjából, a saját sportján, harcművészetén belül, mindegyik ugyanolyan szinten van. A küzdelem során félmeztelenek, mezítláb vannak, kör alakú, viszonylag nagy tér áll rendelkezésükre, a borítása félkemény, nem kavicsos beton, de nem is puha szőnyeg. Fegyver nélkül küzdenek, KO-ig vagy lekopogásig. Kesztyű nincsen, védőfelszerelés nincsen, menetek nincsenek. Mindent ér, kivéve harapni, szemet nyomni, herére támadni, hajat húzni. Fejelés, térdelés, könyöklés van, földön fekvőt ütni, rúgni, taposni lehet. Fojtások is vannak.

Na kezdjük:

-1.: 140 kilós, 190 centis szumós vs. 175 centis, 70 kilós thaiboxos

-2.: átlagos magasságú, testalkatú jitsus vs hasonlóan magas, kicsit izmosabb capoeirás

-3.: nehézsúlyú bokszoló vs. nehézsúlyú birkózó

-4.: kistermetű, 165 centis, vékony kungfus vs. nagydarab kocsmai bunyós (ő kivétel, nem magasan képzett, csak nagy, kemény, és megszokta a verést)

Elődöntő: 2. vs 3.; 1. vs 4.

3. helyért, Döntő előzőekből következik.

Várom a viszonylag komoly válaszokat, remélem, tetszettek a párosítások! :D

2015. febr. 26. 23:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
A földharc tipikusan olyan dolog, ami lassan tanulható. Ökölharcban egy hangyányi esélye szerintem lenne egy boxoló ellen egy birkózónak, na de fordítva nulla. Egyébként szerintem nem nagyon lehet ezt általánosságban megtippelni. Egy átlag ember tiszta fejütése után is kidőlhetne egy edzett harcos.
2015. márc. 2. 21:33
 12/23 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én global grappling - no gi szabályrendszerben versenyeztem párszor, és szerintem a grappelés ösztönös, a bjj pedig gyorsan tanulható... érdekes, hogy én az állóharcot tartom nehezebben tanulhatónak, te pedig a földharcot. :)
2015. márc. 2. 21:55
 13/23 anonim ***** válasza:

1. szumós

Hiába jó a thai gyerek, ha elkapják onnantól vége van. Én már láttam ilyet. Leviszed földre és onnantól lőttek neki. Ha a szumós bírja a verést, simán nyer.

2. Jitsu. Elkapja és kicsavarja a kapoérást.

3. Birkózó. Fezsítéssel fog győzni, vagy fojtással.

4.Kocsmai bunyós, a nagyobb ütőerő, fájdalomküszöb miatt. Hiába gyors a kung fu gyerek, ha elkapják neki is vége, ráadásul az ütést se bírja annyira.

2015. márc. 5. 16:55
 14/23 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=03jeyAAqFSw

Jó, tudom nem egy meccsből kell ítélni, de én általában azt látom, hogy az ilyen nagy mamlaszokat simán kiütik.

2015. márc. 5. 17:31
 15/23 A kérdező kommentje:
Igen, persze, nem egyből kell ítélni. :) Hasznos a videó, viszont azért van egy kis különbség... ez a néger ember nem szumóbirkózó, nézd meg, hogy áll a lábain, milyen vékonyak neki, menni alig bír... aztán nézd meg a szumósokat, ahogy lekerülnek a földre, már pattannak is fel.. birkóznak... egyszer láttam, valaki meg is emelte/dobta Akebonót... úgyhogy szerintem ez a néger ember nem jó minta ehhez a kérdéshez. :)
2015. márc. 5. 17:58
 16/23 anonim ***** válasza:

A néger pont hogy egy szumós :D A világ legnehezebb atlétája cím birtokosa.

https://www.youtube.com/watch?v=9FQ-VLkCZo8

Amúgy a szumónem egy igazi küzdősport, inkább egy vallási töltettel erősen átitatott valami.

2015. márc. 5. 18:35
 17/23 A kérdező kommentje:
Furcsa... biztos voltam benne, hogy köze nincs semmilyen küzdősporthoz, hát hihetetlenül lassú... :D
2015. márc. 5. 21:15
 18/23 anonim ***** válasza:
Mert a szumó nem küzdősport :D Ki kell lökni egymást egy körből, ennyi az egész. Maximum úgy nyerhetne, ha agyonnyomja.
2015. márc. 5. 23:46
 19/23 anonim ***** válasza:
MMA meccseket ne vegyünk már alapul ha boxolókról beszélünk... Az UFC-s MMA-sok kb úgy ütnek mint a 16 éves juniorok a magyar bajnokságon, vagy még úgy sem... Ezt minden boxoló tudja szerintem. Komoly boxolókat vegyünk alapul, és így nézzük a bírkózásos dolgot, Muhammad Ali harcolt ringben birkózóval és lazán nyert, szinte nevetséges meccs volt.
2015. márc. 19. 18:39
 20/23 anonim ***** válasza:
a thai box ès a birkozás maradna a vègèn ès a thai boxos kinyirná a szumósat ne hasonlítsàtok már a körböl kitolást meg az egyik legkemènyebb küzdõsportot össze a birkozo ès a thai boxolo közül az nyerne aki èppen jobban kihasználja a helyzetet ha a thai földre kerül ès nem tud csodàt tenni akkor kikap ha viszont állva keverednek harcba kikap a birkòzò
2015. márc. 25. 06:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!