Krav Maga vagy K1?
Aha, csak tudod a szituációs gyakorlatok mit érnek? Semmit. Olyanok állítják össze, akiknek semmi tapasztalatuk az utcán. Életképtelenek az egész. Így meg mivel nem úgy van a helyzet, mint ahogy begyakorolta a kravos, először is pánikba fog esni, majd szépen szerencsés esetben csak szétverik.
A küzdősportok ezerszer többet érnek. Először is ott megszokod azt, hogy megütnek. ,,Pofon szűzességedet" az edzésen veszted el, és nem az utcán. Ugyanis, ha valakit először vernek meg úgy rendesen, akkor már a legelső ütés után sokkot kap. Kravnál meg a társainál nincs jelen ez.
Lehetne még oldalakat írni, hogy miért nem jó a krav, de nem fogom mindig ugyanazokat leírni, főleg úgy, hogy sok Kravos még mai napig ígér nekem videókat és hasonló dolgokat, amikkel bebizonyítják igenis használható a krav maga.
Ezt nem nagyon akarjuk elhinni, ugyanis a krav maga képviselőinek a sparring egy ismeretlen fogalom, ha pedig van is, akkor csak egy hitvány ökölvívó cica-pacsi utánzat! Vagy kamuzol (ne haragudj, hogy ezt feltételezzük, de a helyi krav magás-wing tsunos félistenek előszeretettel szoktak) vagy te azon szerencsés edzések egyikére jársz, ahol legalább kumite van!
Ha így van nálatok, attól még az nem jelent semmit! Attól még nem lesz hatékony se a ti tréningetek, se a másoké! Amíg nincs konkrét önvédelmi tudásotok, amit csak utcai éleshelyzetekben tudtok elsajátítani, addig ti akármit "tanulhattok" krav magán! Ha pedig lenne reális utcai tapasztalatod, akkor úgysem vennéd be a krav maga hazugságait!
#USBORNE
Dehogynem! Ők ketten szinte mindenben hasonlítanak egymásra, csak más a körítés! Mindkét parasztvakító stílus a hazug marketingre és a hazug reklámszövegekre épül! Mindkét rendszer behálóz, átver, becsap, átmossa az agyad, megfertőz! Annyira beszippant, hogy nem látod a fától az erdőt, nem fogod észre venni az egyértelmű VALÓSÁGOT és el fogod hinni, hogy amit edzésen bemesélnek neked, az a való világban is működik pedig nem! Valójában a vezetőség röhög a sok befolyásolható naiv ember láttán, akiknek jól legombolják a zsozsóját hosszútávon (vagy akár rövidtávon) és cserébe csak hamis önbizalmat adnak, ami egy tényleges éleshelyzetben a legrosszabb!
Sajnos ez az igazság! Ezt tudom én is és mások is! Minket nem tudtok meggyőzni az ellenkezőjéről semmilyen ócska szöveggel, úgyhogy kár is próbálkozni! Sajnos még sokan elhiszik a kamu stílusok hazug tanításait, de én és kollégáim igyekeznek mindenkit a helyes útra téríteni és ebben senki nem fog megakadályozni minket!
Most nyugodtan marjon be az összes helyi agymosott krav magás, wing tsunos, ninjutsus, le sem tojlak titeket! A lelketek mélyén ti is tudjátok, hogy a rendszeretek csak parasztvakítás, de még magatoknak sem meritek bevallani! Pontozzatok le nyugodtan, mint az óvodások, az ilyennel engem maximum csak megnevettetni tudtok! Én akkoris mindenkit igyekszem majd letéríteni a hamis rendszerek hitvány útjáról és ugyanúgy mindenkinek az arcába fogom vágni a puritán igazságot! Senki nem állít meg, maximum csak próbálkozni tudtok értelmetlen oltásokkal és alaptalan provokációval, amire én köpök rá!
#USBORNE
Valóban így gondolod? Hát te nagyon okos teremtés vagy! Mi is vagy te pontosan, pszichológus? Ismersz te engem egyáltalán, tudod te ki vagyok? Nem, úgyhogy te nekem ne kezdd el bemagyarázni, hogy nekem mivel van bajom! Bele látsz a fejemben, professzor úr? Ne kezdj el itt nekem papolni, mert a végén elröhögöm magam!
Kemény, durva, nehéz életem volt születésem óta és lesz is halálom napjáig! Olyan dolgokat éltem át, olyan eseményeken mentem keresztül, amiket te el sem tudsz képzelni! Nem valami fényes a helyzet, de sosem bántam meg semmit, elfogadok mindent, szeretem az életem! Eléggé rám járt a rúd mindig is, de vagyok, aki vagyok!
Nekem azzal van a bajom, hogy a kamu stílusok kizsákmányolják a hiszékeny embereket! Ezt nem fogom hagyni!
#USBORNE
Hogy miért fontos edzésen bekapni a pofonokat? Leírtam a válaszomba, vegyétek már a fáradságot, hogy elolvassátok és értelmezitek.
Ha valaki meg annyira használhatónak tekinti a Krav Magát várjuk szeretettel Ózd, Sajóbábony, Hétes, Putnok, Miskolc, stb. településekre és megmutathatja mennyire is használható a tudás, mikor betámadják. Mást már tényleg nem tudok írni.
"A legtöbb krav maga edző MMA-zik vagy boxol is"? Bárcsak így lenne, de sajnos ez nem így van! El tudom képzelni, hogy létezik pár krav maga instruktor, aki tényleg jártas a Ketrecharcban vagy az ökölvívásban, ami nagyon becsületes dolog, de ez sajnos csak egy-két ember! A krav maga oktatók legnagyobb része nem csak más küzdősportban/harcművészetben nincs tapasztalata, hanem még valódi utcai éleshelyzetben sincs! A legtöbb krav maga edző úgy tanítja a "tökéletes-hatékony" önvédelmet, hogy soha életében nem tapasztalt tényleges bunyót-verekedést! Ez olyan, mintha egy birkózó edző úgy oktatná a birkózást, hogy életében nem volt egy versenyen sem! Nevetséges, nem igaz?
#USBORNE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!