Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Krav Maga vagy K1?

Tyson212 kérdése:

Krav Maga vagy K1?

Figyelt kérdés
Kettő szerintetek melyik lenne érdemes,önvédelemhez kéne az utcára,karatéztam 8 évig tehát van tapasztalatom a küzdősportok terén.Most konditerembe járok melyik lenne jobb terem mellé szerintetek?

#önvédelem #krav maga #harc #utca #K1 #küzdősport.sport
2014. jún. 12. 00:02
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:

Neked nagyon rossz tapasztalataid vannak a krav-val.Bár az en edzom is lemondja a Pesti edzoket,mert szerinte Ott nemigazan foglalkoznak az egyénel.Csak bemutatnak ey technikat aztan csinald.

Nem utcara valo a krav?Hat mink peldalul edzok az ilyen szituaciokra is. 1 VS 3 ,vagy konkretan egy szemelyt kell megvedenunk (hatunk mogott tartani) es ugy vedekezni.

En nemcserelnem mas onvedelmi rendszerre se.De szerintem ez inkabb a jo edzomnek koszonheto

2014. jún. 14. 10:08
 32/55 anonim ***** válasza:
9%

Egész nap böngészem a krav magával kapcsolatos kérdéseket? Komolyan így gondolod? Akkor nagyon tévedsz! Utoljára két napja jártam ezen az oldalon! Azóta fel se néztem, egy válszt nem adtam senkinek, nem böngésztem! Nincs nekem arra időm, hogy egész nap itt lógjak és a sok buta embernek magyarázzak, ugyanis nekem van igazi életem, így mindig van jobb dolgom!

Ha minden krav magás kérdés alatt meglátsz engem, akkor az a "hadjáratomból" kifolyólagos! Megfogadtam (miután rengeteg személyt láttam, akit átvertek és kizsákmányoltak), hogy minden egyént, akit tudok lebeszélem a kamu pénzlehúzó parasztvakító stílusok hazug ösvényéről, hogy egy olyan küzdősportot/harcművészetet válasszanak, ami ad valódi harci értéket (a krav magával, wing tsunnal, ninjutsuval ellentétben, amik csak hamis önbizalmat adnak)! Nem fogom hagyni, hogy az ilyen pénzhajhász stílusok becsapják az embereket, akiknek később ebből nagyon nagy problémája származhat!

Rossz tapasztalataim vannak a krav magával kapcsolatban? Igen, rosszak! Legyen elég annyi, hogy eleget láttam! Amikor a szomszéd városban krav magát oktató legyőzhetetlen önvédelmi tudással rendelkező instruktort az egyik helyi kancigány úgy szétkapta egy acélboxerral, hogy úgy kellett lefogni a csávót, az eléggé rádöbbentett arra, hogy mennyire is kamu ez a stílus!

Amikor elhívtuk MMA edzésre sparringelni egy komplett krav maga egyesületet, akkor érdekes módon csak három ember mert eljönni, a többi pedig ilyen tipikus ócska dumákkal meghátrált! A kumite során nyílvánvalóvá vált számunkra/számomra, hogy a reális küzdelmi tudásuk egyenlő a nullával!

Mindig fikázom a krav magát? Nem, én nem fikázom! Én csak a konkrét valódi tényeket írom le a hazug rendszerekről, amik egyébként elég egyértelműek, de a naiv befolyásolható emberek sajnos nem látják a fától az erdőt! Egyébként még ha nem is tényeket közölnék, hanem ténylegesen csak fikáznék, az is teljesen jogos lenne, hiszen a kamu stílusok nem érdemelnek többet!

Ezeket a hitvány szövegeket meg fejezzük már be, hogy "elismerem hogy sok helyen pocsékul oktatják a krav magát és a legnagyobb része rossz, de vannak nagyon jó dolgai, amik tökéletesek utcára, az én edzőm pedig jobb, mint a többi, mert ő mindent megtanít!" Ugyan már, ha egy rendszernek vannak ócskai technikái/fogásai, de azért előfordul egy-két "jó", az már régen rossz! Meg szerintetetek ez normális, hogy az instruktorok többsége egy kókler kapzsi csicska, de van pár darab, aki "nagyon remek, királyul oktat, minden önvédelmi fogást ismer"? Ha egy stílus annyira igazi lenne, annyira jó, annyira hatékony, annyira különleges, akkor nem lennének pocsék edzők, csak jók! Miért van az, hogy a box vagy birkózás edzők 99%-a kiváló, a krav magának meg maximum 10%-a, ami viszonylag elfogadható! Nagyon gáz szerintem, ha egy rendszer realitása/hatékonysága az edzőn múlik! Tudom, hogy az is számít, de egy igazi értékeket kínáló stílusban ennek részletkérdésnek kéne lennie!

#USBORNE

2014. jún. 14. 11:06
 33/55 anonim ***** válasza:
Hat fiam veled nincs mindenrendben,az biztos.Azoka bizonyos kamu edzok akik csak a szajukat jartatjak,nos ilyenek felenk is vannak.Felenk Ok a karate es a wing nagy mesterek.A hulye imatkozason,es a szep osi ruhaviseleten kivul amst nemtudnak produkalni.A krav jo,hatekony es mukodokepes onvedelmi rendszer.K1-et melyik hadsereg,vagy melyik orszag tanitja?na es a Krav Magat?K1 ringbevalo szabalyokhoz kotott sport.De komolyan irom sajnalom hogy ennyire rosszak a tapasztalataid.Ahelyett hogy itt leirod a panaszaidat hogy te mit tapasztaltal az eletben,inkabb menj legalabb zsakolni.Azzal ugy is tobbre mesz:)
2014. jún. 14. 11:27
 34/55 anonim ***** válasza:
13%

Ajánlok neked krav maga helyett egy helyesírási szótárat! Ahelyett, hogu parasztvakító tréningekre jársz kamu önvédelemért inkább tanulhatnál egy kicsit a magyar nyelv fontos szabályairól és akkor talán lenne értelme az ostoba szövegeidnek!

Tipikis krav magás dumákat írsz csak le, amik már mindenki számára unalmasak és nevetségesek! Ezeket csak az igazán sötét emberek veszik be, de engem nem tudsz megetetni kisfiam!

Szeretném megkérdezni, hogy te most magadat győzködöd arról, hogy a krav maga mennyire tökéletes és hatékony vagy minket? Ha magadat, akkor az már régen rossz! Szerintem valahol a lelked mélyén te is érzed, hogy valami nem stimmel ezzel a halhatatlan krav magával, de sajnosa mára már túlságosan beszűkült az agyad ahhoz, hogy felszínre hozd a valóságot/igazságot! Ha viszont minket győzködsz, akkor inkább még most fejezd be, mert teljesen felesleges! A naiv befolyásolható személyek, akik nem látnak az orruknál tovább, azok eddig is benyelték a kamu krav maga hazug marketingszövegét, aki pedig nem és átlátja a valóságot, az továbbra is csak röhögni fog a baromságaidon!

Leírom mégegyszer: én nem a panaszaimat és a fikázásomat mondom ki, hanem a konkrét tényeket, amit csak a hiszékeny emberek nem vesznek észre!

#USBORNE

2014. jún. 14. 11:57
 35/55 anonim ***** válasza:

Pár dolog:

kraw maga hatékony önvédelmi rendszer, ha normális instuktor van. Van ilyen, találkoztam már tökös edzővel.

pénzlehuzás. Ha a felszerelést és a évközbeni táborok dijját nem nézem, akkor nekem éves szinten kereken 30000 a költségem. Ebben már benne van az évi regisztrációs díj is. Ezért az összegért heti 7 nap mehetnék edzésre. Táborok szemináriumok más tészta.

két napja nem voltál itt fent. Akkor valaki használja az aláírásod, mert mindenhol téged látlak, osztod az ész minden napszakban. Mikor edzel?

több olyan témát olvastam most hirtelen, hogy az ember azt gondolja, több acc-al rendelkező skizofrén vagy. Majd a gyikmodi@citromail.hu-s emal cimmel rendelkező admin vagy moderátor biztos megmondja, hogy nem igy van, mert te egy jóravaló, lelkiismeretes segítőkész ember vagy.

2014. jún. 14. 13:14
 36/55 anonim ***** válasza:

Nekem az eppen eleg konkret teny,hogy a k1-be nincs fodlhar.nekem az epp eleg konkret teny hogy fegyver ellen pl: bot nemtanitanak vedekezni.nekem az eppen eleg konkret teny,hogy szablyokhoz kotott.Ha annyira hatekony lenne a gyakorlatba akkor oktatnak a katonaknak a kikepzeseken.

Szep napot neked.Neerts felre.K1 is hasznos de nemkeszit fel a leggyakoribb szituaciora.Hello.

2014. jún. 14. 13:19
 37/55 anonim ***** válasza:
15%

Jól van, legyen nektek igazatok, nem fogom százezerszer is leírni ugyanazokat! Teljesen értelmetlen dolgokat írtok és nem bírjátok felfogni, hogy hiába mondtok akármit, engem nem tudtok meggyőzni! Számomra akkoris egy kamu pénzlehúzó parasztvakító stílus marad az összes krav magához, wing tsunhoz, ninjutsuhoz hasonló hazug rendszer! Hála Istennek nem csak én, hanem egyre többen látnak át a szitán és kezdenek rádöbbenni a valóságra! Azt hiszitek, hogy leállok elvakult okostojás GYIK felhasználókkal vitatkozni? Nem, én veletek ellentétben nem az a szájkaratés alkat vagyok!

Én azt mondom, hogy tessék bizonyítani mind a krav magának, mind a wing tsunnak, mind az összes pénzhajhász stílusnak! Ha meg tudja állni még a legutolsó mucsaröcsögei krav maga oktató is a helyét mondjuk egy boxoló vagy birkózó ellen egy kemény sparring során (ami ugye a kamu edzéseken ismeretlen), akkor visszavonom minden állításom és akkor nyílván mindenki más is másképp vélekedne ezekről a stílusokról! De amíg ez nem történik meg és ugyanaz a hazug reklámszövegekkel adják el az ilyen hitvány rendszereket, addig sajnos ez van!

Egyébként attól még, mert a katonai vagy rendvédelmi képzéseken is krav magát vagy wing tsunt oktatnak, az nem jelent semmit! Nehogy azt higyjétek, hogy ti is azt az oktatást kapjátok a kamu egyesületeteknél, amit a katonai szervek! Azok elképzelhetőek, hogy valódi hatékony kemény oktatást kapnak, de ti csak a "mókusboxot" tanuljátok/gyakoroljátok!

Amúgy minek kell engem bemarni állandóan? Azt gondoljátok, hogy érdekel a győzködésetek-térítgetésetek? Ne viccelődjünk már, le sem tojlak titeket! Ha ti benyeltétek a kamu stílusok ócska marketingszövegeit, akkor gratulálok, csináljátok tovább, legyetek legyőzhetetlen harcosok, de más szegény naiv hiszékeny embereket ne fertőzzetek már meg a varázsló rendszeretekkel! Mindenki tanuljon olyat, ami igazi küzdelmi rutint dob, ha már fizetni kell érte és ne olyat, ami csak a hamis egót növeli!

#USBORNE

2014. jún. 14. 14:00
 38/55 anonim ***** válasza:

legjobb tudomásom szerint krav magában sincs földharc és azt is tanítják, hogy ha földre kerülsz véged van. amúgy meg remélem azzal tisztában vagy, hogy amit te tanulsz azt ugyanúgy nem tanítják egy hadseregnek sem mint a k1-et.

2014. jún. 14. 14:06
 39/55 Singham ***** válasza:

Csak egy őszinte kérdés a Kravosokhoz: ha annyira jó a Krav Maga, akkor az olyan bűnőzéssel teli városban, mint Ózd, meg sok más városban miért nincs ilyen edzés? Hisz, ha olyan jó, akkor itt kellene kaszálniuk. Ja, hogy nem add semmi önvédelmi tudást? Ja, bocs. :D

Az meg, hogy gyakoroltok szituációkat edzéseken nem ér még semmit. :D Baromira nem úgy vannak azok a dolgok az utcán, mint az edzésen. Utcán megakarnak késelni, akkor meg is késelnek. :)

Felkellene ébredni gyerekek és nem hinni az ilyenekben.

2014. jún. 15. 10:17
 40/55 anonim ***** válasza:
Nem vagyok kravos, de azért pár dolgot sejtek miért nincs. Talán azért, mert nincs ott oktató, vagy ha van, akkor reklámozva, hogy van. Ezeket a szituációs edzéseket önvédelem szempontjából jobbnak tartom, mint a kötelek közé tett akármelyik küzdősportot. Ha kés kerül elő, ráadásul többen vannak, akkor legjobb a futás. De ha a futás nem lehetséges, akkor a szituációs gyakorlatok jobbak mint a kesztyűzés. Kés ellen lehet védekezni, de ha rosszul sül el, akkor lehet az illető kravos, jjés, ketreces, karatés vagy akármi. Erről jut eszembe! Kravban miért nincsenek versenyek? Magam részéről azért nem kravozok, mert izraeli. :) okés, hogy magyar volt a fejlesztő, de akkor sem.
2014. jún. 15. 10:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!