Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Modern Arnist vagy Krav Magát...

Modern Arnist vagy Krav Magát tanuljak?

Figyelt kérdés
Szeretnék harcművészetet tanulni, de nem tudom melyiket válasszam. Mosonmagyaróváron lakok.

2014. márc. 26. 16:03
 1/9 anonim ***** válasza:
mindegy melyiket tolod.
2014. márc. 26. 18:57
 2/9 anonim ***** válasza:

Arnist. De Óváron 1 évvel ezelőtt megszűnt a komoly késharc típusú edzés..

Ott a Shotokan mestert kell keresni (talán 2 is van, én a Kobudo és Aikido mesterről hallottam sok jót de ha jól emlékszem mindkettő karate edző igazi, kő kemény feledzett csontú vadállat).

Ritkán ajánlok karatét.. de Óváron valószínűleg ezt érdemes tanulni. Valószínűleg nem közelíti meg az arnis, a kravmaga pedig biztos hogy nem.

2014. márc. 26. 20:30
 3/9 anonim ***** válasza:
MinimorRris, az edző 3 Dan-os, a legnagyobb európai Arnis szövetségtől kapta az edzői licenszét, nem vmi hétvégi edzőtáborban vette mint sokan és 12 éve csinálja, szóval azért nem mondanám, hogy komolytalan. A késharc jó dolog, de itt még van mellette bot, kard meg pusztakéz is. A Krav edzőről is jókat hallottam, ő is karatés, de abból csak heti 1 edzés van, arnisból 2-3 meg persze tizedannyiért.
2014. márc. 27. 08:44
 4/9 anonim ***** válasza:

Akkor Arnis.

De ha Te a krav edzőről is jókat hallasz, meg a szomszéd néni japán kakasáról is, akkor lehet a másik oldalt képviseled (AZT IS KELL!).

Azért Magyarország még mindig nem az a hely ahol csak úgy sorakoznak a minőségi edzések. De kell olyan is aki dicséri az edzéseket, edzőket, nézetkülönbség lehet, nem akarok senkit sem leszólni.

2014. márc. 27. 09:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a megfelelő edző mellett, a krav is lehet hatékony. Rengetegen tanulnak tőle, Óváron és Győrben is, sok küzdősportoló, harcművész is, mindenki szerint jó edző. Nagyon komolyan veszi amit csinál és szerintem ez a lényeg.
2014. márc. 27. 10:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Óváron szétkéselték a kravosokat az edzésükön. Komolyan veszik? Amikor leszúrják őket utcán akkor pedig komolyan fognak vérezni.

Ezek után aki hozzájuk akar tartozni, az hozzájuk áll.. A zumbások is halál komolyan veszik magukat, a nippon zengo fitenss-karatésok is komolyan veszik magukat.

2014. márc. 27. 11:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazság szerint és is inkább arnisra mennék, mert elsősorba ezt néztem ki, de krav maga is tetszett. Bár nem magyar harcművészektől láttam a videókat, míg az arnist élőben láttam.
2014. márc. 27. 15:36
 8/9 Singham ***** válasza:
Hallásból sose szabad megítélni egyetlen egy edzést se. Mert ahány ember, annyi féle véleményt mond az edzésről. Lehet az egyik szerint a legjobb az edzés a világon, más szerint meg a legpocsékabb. Le kell menni és megnézni és úgy ítélkezni bármilyen edzésről.
2014. márc. 27. 17:51
 9/9 anonim ***** válasza:
MinimorRris! Nem azt mondtam, hogy késtechnikákban akár a közelébe is érne az Arnis edzőnek, vagy egy késharc instruktornak, aki szinte csak késharccal foglalkozik, csak azt, hogy ő legalább lelkiismeretes, nem úgy mint sok pénzlehúzó krav oktató, mint ember nekem szimpatikus, ettől függetlenül én is Arnsi-t tanulok és ezzel OFF
2014. márc. 29. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!