Mennyi idő alatt erősödhetnék meg annyira hogy
önvédelmet és/vagy valamilyen harcművészetet tanuljak?
Figyelt kérdés
Jelenleg még elég gyengék lehetnek a hátizmaim mert sokszor fáj a hátam és van egy kis gerincferdülésem is. De szeretnék ezen változtatni, először a hátizmaimat szeretném megerősíteni, majd ha kicsit jobb lesz akkor elkezdenék edzeni.
De szeretnék jövőre, talán fél év múlva elmenni önvédelmet tanulni és aztán valamilyen erőnléti (harcművészettel kapcsolatos) edzésre járni. A gerincferdülésemet már nem hiszem hogy helyre lehet hozni, de a hátamat még megerősíthetem szerintem... 24 vagyok és lány. Szerintetek elérhetem még ezt? :) Nagyon jó lenne ha sikerülne.
A Fegyencedzés című könyvet vedd meg, és kezdd el csinálgatni. 4-5 hónap alatt látványosan fogsz fejlődni ha rendesen csinálod és a kajád is rendben van. Különösen a híd gyakorlatok nagyon jók a hátnak.
2013. nov. 23. 22:07
3/11 anonim válasza:
a hátfájás(leginkább derék) oka lehet a túl gyenge hasizom is úgyhogy érdemes arra is ráedzeni egyébként a fegyenc edzést tényleg érdemes elkezdeni.
2013. nov. 23. 23:45
4/11 anonim válasza:
Nálunk wudang edzésen 'alapvető' kiegészítő edzés a medence és a hát mély izomzatát megerősítő torna és a nyújtás. Illetve maga az önvédelmi képzés sem éppen rossz a hátnak.
Ebből nekem az következik, hogy még az is lehet, hogy mielőbb érdemes elkezdeni edzeni.
2013. nov. 24. 11:19
5/11 anonim válasza:
Szerintem menj majd wing tsun-ozni! Nemcsak, hogy megőrzöd a testi és lelki erőnléted, egészséged, hanem 1 olyan harcművészetet kapsz amit az egész világon elismernek, és hát...nem is nagyon akadna ellenfeled! :-/ Sok sikert! ;)
2013. nov. 24. 11:39
6/11 anonim válasza:
Amit az egész világon ismernek, és kb. már mindenkinek megvan a technikája a wingtsunosok mozgáskultúrájával szemben. És ez addig így is lesz, amíg nem tanítják meg a wingtsunosoknak az alapokat. :(
2013. nov. 24. 11:59
7/11 anonim válasza:
Egy általam nagyon tisztelt kyokushin mester mondta egyszer, ha el/le/ tudsz menni egy dojo-ba, akkor elég erős vagy hozzá, hogy elkezd. Ne várj semmit, menj már ma vagy holnap!
2013. nov. 24. 12:07
8/11 anonim válasza:
Uccsó jól mondja. Valaminek az elkezdéséhez a most-nál soha nincs kedvezőbb alkalom.
2013. nov. 24. 18:39
9/11 Attilka72 válasza:
A judot sem késő elkezdeni, az izmaid tetőtől talpig kialakulnak. (Persze tisztességes edzéssel) Eleinte sokat fekszel de használ. A két fiam hátához lineát lehetne rakni. És az erejükről nem is beszélve.
2014. febr. 23. 23:19
10/11 Hengerelőhereverem válasza:
Szerintem a hátad is helyrejöhet igaz sok munkával és nem kevés idő alatt, csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, ha képes vagy rá már ma menj el edzeni és csináld.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!