Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Krav Maga vagy K1?

Tyson212 kérdése:

Krav Maga vagy K1?

Figyelt kérdés
Kettő szerintetek melyik lenne érdemes,önvédelemhez kéne az utcára,karatéztam 8 évig tehát van tapasztalatom a küzdősportok terén.Most konditerembe járok melyik lenne jobb terem mellé szerintetek?

#önvédelem #krav maga #harc #utca #K1 #küzdősport.sport
2014. jún. 12. 00:02
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
53%

tyson névn, 8 év karate után az utcán akarsz keménykedni.

Haver, neked nem k1, meg krav kell, hanem egy pszichológus.

2014. jún. 12. 00:31
 2/55 anonim ***** válasza:
21%

Semmiképpen se a krav magát! Ha nincs pénzed elutazni Izraelbe, hogy valódi erdeti hatékony krav magát tanulj, akkor hagyd az egészet a fenébe! Az Európában eladott krav maga néven futtatott baromság csak egy pénzlehúzó kamu marketing parasztvakítás! Semmiféle reális önvédelmi értéket nem ad, csak átver, legombolja a lóvéd és cserébe csak egy hamis önbizalmat kapsz! A krav maga egy kategória a hazug wing tsunnal, ninjutsuval, barantával és egyéb ökörséggel! Az ilyen undorító "edzéseket" kerüld el jó messziről!

A K1 nem egy konkrét küzdősport, hanem tulajdonképpen egy szabályrendszer, azonban vannak erre speciálisan felkeszéítő/kiképző edzések! Ha korrekt az edző, akkor ez remek választás lenne! Minden edzésen kemény sparring, fájdalomküszöb növelése, támadás technika, védekezési rendszer, mozgáskoordinálás! Ezen kívül megtanulsz stresszhelyzetben is cselekedni, ami egy utcai éleshelyzetben a legfontosabb!

Utcai önvédelmet te nem fogsz tudni edzőteremben megtanulni, hiába űzöl bármilyen küzdősportot/harcművészetet! Ha valódi önvédelmi tudásra akarsz szert tenni, akkor kénytelen vagy átélni az igazi utcai bunyókat, a reális balhékat! Azonban ha egy célravezető edzésnek hála te rendelkezel küzdelmi rutinnal (ezt a K1 garantáltan megadja), akkor az jelenthet előnyt, ha az utcán betalálnak!

Ismerve a magyarországi karate oktatás színvonalát nem nagyon ért valami sokat az a 8 év, így arra ne alalopozz olyan biztosan!

A K1 mellé egyébként még jó is, hogy jársz konditerembe! Minden edzésen van ugyan masszíc erősítés (legalábbis a legtöbb helyen), azonban a kellő izomtömeget csak testépítéssel fogod elérni, így ha nyújtasz rendesen, akkor a gyúrás és a K1 teljesen kiegészíti egymást!

#USBORNE

2014. jún. 12. 00:35
 3/55 A kérdező kommentje:

2.válaszoló:Köszönöm a segítséged!

1.válaszoló:Látom te vagy itt a nagyon okos gyerek aki megmondja a frankót,ha már ilyen sok eszed van azt is leírhatnád h a p*csöd rángatásán és a billenytűzet csapkodásán kívül te mit csinálsz.És milyen keménykedésről beszélsz te agyhalott,önvédelmet írtam.

2014. jún. 12. 00:52
 4/55 anonim ***** válasza:
24%

Kérlek srácok, hogy ne itt kezdjétek el oltani egymást! Írjatok egymásnak privátot és ott mehet a savazás!

Egyébként örülök, hogy segíthettem! Remélem megfogadod a tanácsom és bele vágsz a K1-be, a krav magát meg hanyagolod a fenébe!

Ha esetleg a helyi legyőzhetetlen wing tsunos-ninjutsus nagymenők elkezdenek térítgetni valami kamu stílus felé, akkor ne higyj nekik, hisz teljesen át van mosva az agyuk! Mindig maradj a VALÓDI ösvényen!

#USBORNE

2014. jún. 12. 01:00
 5/55 A kérdező kommentje:
Igazad van csak ilyenkor könnyen fel tudnak húzni ezek a nagyokosok.Segítségedet és tanácsaidat pedig köszönöm mégegyszer,k1-t pedig hamarosan elkezdem.
2014. jún. 12. 01:07
 6/55 anonim ***** válasza:
20%

Sok sikert!

Ha már elsajátítottad az alapokat és valamennyire belejöttél/ráéreztél, akkor célszerű összemérni más stílus képviselőivel a tudásod! Ezzel nagyjából be tudod lőni magadnak, hogy mi az ami megy és mi az amiben még fejlődnöd kell!

Ajánlom figyelmedbe az ökölvívókat, a thai boxolókat és a savatésokat! Ha velük szemben meg tudod állni a helyedet egy kumite során, akkor egész biztos, hogy igazi harci értékekkel rendelkezel!

#USBORNE

2014. jún. 12. 01:20
 7/55 anonim ***** válasza:

En krav mellet maradnek,persze ha jo az edzo.

Neharagudjatok de a K1 ben en nemsok mindnet latok.Utes,rugas, es kombinaciok.Siman ringbe valo sport,nincs foldharc sem......

Szerencsere nalaunk jo krav edzo van.Nem csak az emeleti reszek mennek neki,hanem foleg a gyakorlati is.Kravban azt szeretem,hogy tanitanak NEMSZABALYOS technikakat,amik azert nagyon hasznosak.Ugyebar az utcan nemfognak kimelni! Jo a foldharc is nalunk.A mi edzonk is azt vallja hogy sok az ugyetlen oktato.En szerencsesnek mondhatom magamat :)

2014. jún. 12. 05:05
 8/55 anonim ***** válasza:
27%

Te nem látsz semmit a K1-ben, csak ütést és rúgást? Hát akkor jól látod drága barátom, ugyanis a K1 ha úgy vesszük, akkor tényleg csak ennyi: ÜTÉS-RÚGÁS! Ennyi, nem is akar több lenni! Mondhatni egy letisztult egyszerű "sport", ami pont ezért hatékony!

Hála Istennek a kedves kérdezőt már meggyőztem a K1 felől, úgyhogy nem tudod áttéríteni krav magára!

Egyébként biztos vagyok benne, hogy élnek Magyarországon is jó krav maga instruktorok, akik képesek színvonalas edzést találni, de ettől még a krav maga ugyanúgy csak egy parasztvakító pénzlehúzás marad!

#USBORNE

2014. jún. 12. 07:14
 9/55 anonim ***** válasza:
27%

Egyébként sajnos te is meg vagy vezetve, kedves #7-es!

Hiába hiszed azt, hogy titeket megtanítanak "nem szabályos" technikákra vagy földharcra, ez csak mese!

Kemény randori és tényleges utcai verekedések nélkül semmiféle önvédelmi értéket nem fogsz tudni elérni a krav magával, így az mindig csak bűvészkedés marad!

Amúgyvaz oktatód is csak azért olyan bűbájosan jó arc, hogy minnél jobban magához édesgesse a naiv befolyásolható embereket, ugyanis abból neki elég nagy lóvéja származik!

#USBORNE

2014. jún. 12. 07:42
 10/55 anonim ***** válasza:
Hát nemertunk egyett:) én akkor is előnybe reszesitem a foldharcot,de ez az én karakterem.Ha álló harcról lenne szó,akkor sem a K1 mellet voksolnek.
2014. jún. 12. 09:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!