Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az MMA-ban miért nincsenek...

Az MMA-ban miért nincsenek TaiChi, Aikido, Ju-jutsu, Wing Tsun és Karate mesterek?

Figyelt kérdés
Japán karate, ju-jutsu és aikido mesterek, kínai taichi és wing tsun mesterek miért nem küzdenek MMA-ban? Ha ezek ilyen piszok kemény harcművészetek akkor miért nem vesznek részt full contact mérkőzéseken?

2014. ápr. 29. 20:55
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
Rendben, ha van ilyen mester,illetve van ilyen edzés Magyarországon, akkor annak nagyon örülök, csak sajnos az a probléma, hogy ilyenre nincs sok konkrét bizonyíték, de az ellentétére van! Sajnos az olyan mestereket, akikről te is beszélsz nem sokan ismernek, csak pár ember, egy szűk kis közösség! Nem megy híre annak, hogy itt Kelet-Európában igenis vannak remek mesterek, így őket nem ismeri meg senki! Ámbár a kapzsi, hazug, parasztvakító mestereknek híre megy, ilyenből nagyon sok van és őket ismerik is! Tehát amíg a jó mesterek a homályban maradnak és nem törnek ki onnan, addig az emberek ezzel a témakörrel foglalkozó csoportja joggal feltételezi azt, hogy jó mester nem is létezik, hiszen csak a kóklerek van előtérben! Ha valóban vannak ilyen lenyűgöző (már pedig nagyon remélem, hogy vannak), akkor tessék előrontani a sötétből és bizonyítani, addig pedig nyelje le mindenki a békát, ha az adott stílust megbélyegzik, mert csak a csírák vannak porondon!
2014. máj. 3. 23:13
 62/67 dftgsgvghgev ***** válasza:

Arra gondoltam, hogy a Kérdező vajon miért neheztelhet ezekre a stílusokra? Mit látott, hallott, tapasztalt, ami nem tetszett neki? Pár éve egy hasonló fórumon alakult ki egy hasonló vita. Ott kiderült, hogy a „provokátorunk” dojo-jából sorra szállingóztak el az emberek, pedig az ottani harcművészek versenyeken fel tudták mutatni, hogy amit csinálnak, az működik. Egy ilyen szituációban, amikor az ember azt látja, hogy bezzeg a szemfényvesztő-pénzlehúzó iskolák virágoznak, ahol érdemlegeset nem tanul a tanítvány, könnyen el tudom hinni, hogy valakiben felmegy a pumpa, de közben azt érzi: nem tehet semmit, hogy megmentse a dojo-t. A felszínen van tehát egy provokátor kérdés, ami tulajdonképpen azt célozza, hogy bizonyítsa: a stílus működik! Ha úgy tetszik, emberünk a fórumra jött „harcolni” azért, ami neki fontos. A probléma, hogy ezzel mindenki rosszul jár, mert emberünk nem ott harcol a stílusért, ahol kéne. Rosszul jár a kérdező, mert arra a kérdésre, hogy „hogyan tudnánk megtartani az embereket?” , vagy „hogyan lehet még reklámozni a helyet?” nem kap választ. Hiszen nem ezt kérdezte, csak eljött levezetni a dühét. Rosszul jár a válaszoló, mert hiába írja le részletesen, saját tapasztalatból, amit tud, ha egyszer nem az az igazi kérdés, amire válaszol. Evvel mindenkinek kárba vész az ideje és az erőfeszítése.

Ezért kérdeztem, talán szerencsétlen megfogalmazásban, hogy mi hozta ide a Kérdezőt. Hátha van mögötte egy rossz tapasztalat, csalódás, becsapták, vagy be akarták csapni, vagy egy téves hiedelem vmelyik stílusról, stb. Annak tisztázásában itt kaphat segítséget. Nah, erre gondoltam, de lehet, megint naiv vagyok.

2014. máj. 4. 00:26
 63/67 anonim ***** válasza:
58/60, csak olvasd vissza a beszélgetést.. pont azt sikerült leírnod mint már másoknak is.. tehát egyrészt ismételsz, másrészt le lett már írva hogy miért nem jó, amit Te írsz (harcművészetek -> halálos technikák, ringben nem működnek csak szabályok nélkül utcán..)
2014. máj. 4. 07:26
 64/67 diksamen ***** válasza:
Teljesen mindegy mien harcművészetet gyakorolsz. az a lényeg hogy csináld jól. Én pl SHotokan karate,Muy thai,és graplinget gyakolok. természetes, hogy a karate veszi igénybe a legtöbb időt,de megéri, mert működik MMA ban is. ( Lyoto Machida) élő példa, de a muy thai is ugyan olyan jó, A lényeg, hogy mindenben van valami hasznos, amit érdemes megtanulni, ha nem lenne ,akkor nem oktatná senki. az már csak rajtatok múlik hogy tudjátok e használni. a wing chun is hatásos, de az önvédelmi rendszer, mint a kraw maga, Defendo, Eskrima, Sistema. Nekem ne jöjjön senki azzal hogy a karate rossz, vannak szar karate versenyzők, meg rossz szervezetek. meg rossz edzők. . Ennyi erővel a k1-ben is 10oz os kesztyű van.az sem kemény? Badarság az csak tőletek függ.
2015. jún. 22. 22:17
 65/67 diksamen ***** válasza:
MMA egyenlő kevert harcművészetek azaz freestyle. ÉN muy thai mellet karatézok, mert a bushido tetszik. Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai . Karate jó a távolságtartás, jó egy ütéses letámadások, ha ezek nem jönnek be, és túl közel kerülök akkor meg le boxolom a g be, vagy még mindíg kisöpörhetem a lábát.
2015. jún. 22. 22:26
 66/67 anonim ***** válasza:
köszönjük, nagymester. ne zavarjon, hogy egy éve senki a kérdésre se nézett... :D
2015. jún. 24. 20:23
 67/67 kizcar válasza:

Mert a kérdésedben fölsoroltak harcművészetek és nem küzdősportok. Úgy tudom, hogy a kettő két különböző dolog. A harcművészetek nevében benne van "művészet, "martial art". Nem a ketrecbe való és nem is az a céljuk. Nem a küzdelmet és a győzelmet helyezik fókuszba úgy tudom.

Kicsit olyan mint ha a egy klasszikus balettost hasonlítanák egy x-outing táncoshoz. Vagy műkorcsolyázót gyorskorcsolyázóhoz, operaénekest könnyűzenei énekeshez, irodalmast a matekoshoz.

Vagy tedd föl fordítva a kérdést. TaiChi, Aikido, Ju-jutsu, Wing Tsun és Karate versenyekre miért nem jár el MMA versenyző. Gondolom mert az MMA harcos tudja, hogy nem érne el semmit ezeken a versenyeken azok szabályrendszerében, meg amúgy se érdekeli komolyabban. Szerintem.

De infót az interneten biztos találsz róla, ha komolyan érdekel a dolog.

Talán még az MMA is lehet művészetnek nevezni, de nem a klasszikus értelemben.

2023. márc. 25. 13:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!