Harcművészetet tanulók! Hol oktatják az alábbi fegyveres japán harcművészeteket?
Japánban biztos. :D
Ja, amúgy elfelejtettem odaírni, hogy itthon Magyarországon van-e lehetőség ilyeneket tanulni. Ha igen, akkor hol?
Szerintem nincs. Ha parasztfegyverekkel szeretnél hadonászni (naginata = a Dózsa-féle parasztfelkelés népi fegyvere, a.k.a. kiegyenesített kasza stb.) akkor keress bujinkan/ninjutsu vagy kobudo edzést. De ezeknek itthon semmi értelmük, mivel az utcára nem vihetsz ki egy naginatát, elveszi a rendőr.
Megjegyzem a naginata tipikus női fegyver, csak (!!) nők csinálják, te csaj vagy?!
Hát itthoni oktatásról nem tudok. Sajnos nem népszerű stílusok ezek már, mert senki se nagyon rohangál már ilyen fegyverekkel.
Aiki: Naginata, mint női fegyver? Jó vicc. Akkor a katonák anno a háborúkban miért harcoltak ilyenekkel? Egyáltalán nem kifordított kasza volt, mint ahogy a kérdező is írta alabárd japán megfelelője, ami kifejezetten harcmezőn alkalmaztak. Ez kb. olyan, mintha mondjuk egy európai alabárdra mondtad volna, hogy kifordított kasza.
"hááát, kérdező, ne kapd fel a vizet, de én beírtam a youtube keresőjébe a Naginata szót, és csak olyan videót láttam, ahol nők kezében van..."
Mert vak vagy Te is.
http://www.youtube.com/watch?v=QrNrwgXi67M
http://www.youtube.com/watch?v=cmeNOX_oEZ4
És nézzél jobban körül, mert nem egy olyan videó van ahol csak férfiak gyakorolnak vele. Én elhiszem, hogy manapság a hölgyek körében is népszerű a naginata fából készült gyakorlófegyver változata. De! Azt kijelenteni, hogy kizárólag női fegyver, az hatalmas ostobaság. Mert a feudális Japán idején, ez egy lovasság elleni gyalogsági kétkezes nehéz szálfegyver volt. A forgatása komoly fizikai erőt igényelt. De...biztos is az akkori háborúkban a 150 centis japó nők verték vissza a lovasrohamokat. XD
Aki ezek után azt állítja, hogy a naginata az női fegyver, az spontán hülye.
A wing tsun is népszerű a férfiak körében, de az mondjuk tényleg egy női kung-fu irányzat. Taekwondo, bjj, kick-box edzéseken is egyre több a nő, mégsem mondjuk rájuk azt, hogy kimondottan női küzdősportok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!