Harcművészetet tanulók! Hol oktatják az alábbi fegyveres japán harcművészeteket?
Hagyjuk már ezt a középkori okoskodást... Küzdősport edzést keresel vagy hagyományőrző bohóckodást?! Ha küzdősport edzést akkor arról beszéljünk, ami most van. Naginata edzés nőknek. Japánban. (Nyilván aerobic edzésre is járnak pasik, attól az még női sport főleg.)
Szerintem meg a wing tsun nem női sport, csak egy nő egyszerüsítette a stílust, persze ez is csak legenda.
Most miért? Jól esik trollkodni, és szórakoztató ahogyan felidegesíted Magad... :)
Na jó elismerem, hogy faxságot beszéltem, a naginata tényleg az alabárd rokona. De az áll _ismereteim szerint_, hogy a naginata női harcművészet. Én ezt olvastam/hallottam.
Ha tévedek, javits ki (forrással), személyeskedés és acsarkodás nélkül. Tévedni ugyanis emberi dolog.
Meg a naginata szövetségi honlapok is azt írják, hogy a fegyver a nők oktatásának része stb. stb. stb.
Lehet, hogy tévedek, vagy felületesek az ismereteim, de nem szoktam akkora baromságokat beszélni, hogy megérdemeljem a hangnemedet.
Plusz nézd már meg a fotókat.... Szinte csak nők. LOL
Oké beismerem, hogy faxságokat beszéltem és még trollkodtam is. :))
Kérdező amúgy köszi a kérdésfelvetést, én is nézegettem videókat. Szerintem ilyeneket nem lehet MO-on tanulni, esetleg bujinkan edzésen a lándzsát. Nálunk tanulnak ilyet a ninják. Viszont ahogy elnézem, az aikido rengeteg technikát megőrzött (igaz, csak jo-val), ami nem véletlen, mivel az alapító nagyon jó lándzsaforgató volt.
Nocsak, nocsak.... amekkora hülyeségeket írtál az elején, pont olyan hasznos választ adtál a végén! (Kellemes csalódás!)
El sem hiszem, hogy ezt mondom, de köszi Aikiboxer!
Szóval a ninjutsusok-nál van ilyen edzés. A helyzet az, hogy én 10 éve aikidózok, mellette pedig shinkendoztam 5 évig. Ezért gondoltam arra, hogy kiegészítem a tudásomat más fegyverekkel való gyakorlással. És ha már tradicionális japán harcművészeteket űztem eddig is (na jó leszámítva, az anno 3 év taekwondo-t), akkor miért ne nyomathatnám a fent felsoroltakat. A yari-jutsu is érdekel amúgy, és igen Morihei is kiváló lándzsavívó volt, plusz még valami kardvívó stílust is nyomatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!