Az MMA-ban miért nincsenek TaiChi, Aikido, Ju-jutsu, Wing Tsun és Karate mesterek?
,,Mert ahol komolyan gyakorolják a keleti harcművészeteket, ott nem olyan felkapott az MMA."
Aha, persze. Azért van Kínában, Japánban, stb. MMA láz. Egy csomó ázsiai MMA szervezet van. Ott is csomóan MMA-znak.
Az említett stílusok mesterei azért nincsenek benne, mivel nem tudnak helyt állni a ketrecben. Sokaknak rosszul eshet ez most, de ez az igazság. Még régen a keményebb szabályrendszerben se nagyon tudtak, a mostani meg a régihez képest sokkal lazább. Karate van még jobban, de azok se nagyon a karate tudásukkal harcolnak már.
Nem egészen értem miért ne tudnának helytállni. Az mma színvonala annyira azért nem magas, ha az UFC-ben jó bunyósok is vannak, nem minden szervezetben. Jó képességű harcművészek esetében semmi logikus ok nincs, ami miatt ne tudnának győzni ilyen bunyókban.
Akinek jó mozgáskészsége van, tud ütni, rúgni, erős, gyors az győzhet. Az már csak nem kétséges, hogy ahol normálisan edzenek, ott 'harcművészeknek' nem jók ezek a képességeik.. :)
13. én elolvasni sem fogom az MMA szabályzatát, rohadt hosszú.
Továbbá a fene se utazik le Miskolcra azért hogy számodra hitelesebb legyek.
Se nem foglalkozik a fene sem a nevezés macerájával, költségeivel.
A fene se akar bizonyítani, én személy szerint nem igazán szoktam azt mondani, hogy én jó verekedő lennék ringben. Tehát miért menjek én? Menjen az aki eleve tehetséges is.
Egyébként attól lesz igaza valakinek hogy egy sport versenyen győzni tud? Akkor viszont tényleg el kellene gondolkodnom nekem is ilyen versenyzésen.. és majd mondhatom a biokémia tanárnőmnek, hogy én nyertem, szóval automatikusan igazam van, ne buktasson meg.
Ugyan már.. ilyen versenytől semmi sem lesz jobb. Ez nem változtat semmin, az összes értelme csupán az egyén szórakozása.
Az ökölvívásban úgy tudom több pénz van.
Ez történne egy taichi mesterrel ha MMA meccset vívna.
De ez is benne lehet a pakliban
Nyilván. Hiszen ha az ember több mint 5 évet taichizik, akkor egy olyan fizikai változás történik benne amitől az ő ütései egyszerűen megállnak becsapódás előtt, viszont az ő teste még akkor is komoly sérüléseket szenved el ha mellé ütnek..
Ergó egy ilyen képzésen átesett ember nem is tud mást csinálni mint veszíteni. Hiába gyors, természetes és könnyed a mozgása, hiába tudná elméletileg összetörni egy másik ember bordáit az ütéserejével, egyszerűen a taichisok ütése mindig egy láthatatlan falba ütközik. Ezt mindenki tudja.
A boxolók sem azért ütnek jól mert sokat gyakorolják, hanem mert náluk nincsen láthatatlan fal :D
"Hiszen ha az ember több mint 5 évet taichizik, akkor egy olyan fizikai változás történik benne amitől az ő ütései egyszerűen megállnak becsapódás előtt, viszont az ő teste még akkor is komoly sérüléseket szenved el ha mellé ütnek.."
Szóval SZERINTED, ha valaki több, mint öt évig tanulja a taichit, mondjuk mit tudom én, tegyük fel 7 évig, akkor az ugyanolyan képzett harcos lesz, mint egy olyasvalaki aki mondjuk 7 éve bokszol? Kizárt! A lágy stílusokat megtanulni sokkal nehezebb és mester szinten sem fogsz összeverni vele egy olyan embert sem, aki egyáltalán nem tanult harcművészetet, maximum annyi, hogy téged sem fog tudni elverni egy képzetlen ember.
Érdekes ezek a tai chi mesterek is mindig elmondják, hogy nem harcra való, hanem csak egészségmegőrző meditációs torna. De taichi mester, fog kiütni egy bokszolót...hát hogyne.
Akkor heves vérmérsékletű (de ebben is szimpatikus) barátom, olvasd vissza kérlek a válaszaimat, és idézd elém hol írtam, hogy egy taichis leboxol egy ökölvívót :)
Ne keresd meg, nem írtam ilyet.
Csak idiótaságnak tartom valamelyik küzdőágat túlzottan lenézni. Thaiboxot sem kell lenézni, azzal is szét lehet rúgni egy másik embert, pedig az se valami nagy wasisdas.
Taichit sem kell, aikidot sem. Ezeket is vannak akik jól használják. Miért ne használnák jól? Ha egyszer valakinek jó irányba megfeszítik a karját, nem kell erősember bajnoknak lenni, hogy eltörjön az ízület..
Viszont amit tényleg támassz alá az az, hogy rajtad kívül ki szerint egészségmegőrző mozgás a taichi? Ez különösen érdekel.
Mert a te véleményed egy dolog, jogod van hozzá hogy legyen mindenről nézeted, semmi gond ezzel. De olyat mondj aki ismeri is a taichit, és ilyen képet alkot róla. Én taichiztam, baromira nem arról szól, hogy laza mozgással az egészséget támogassa. Nem káros mozgás, hát ez igaz, nem lesz tőle rokkant az ember még 70 éves korára sem. Nem hiszem hogy ez hátránya lenne bármely sportnak, harcművészetnek.
De ki állít olyat külső szemlélőkön kívül, hogy csak egészségmegőrző meditációs torna? Komoly taichi gyakorló biztosan nem.
Ezt valami kínaitól tudod idézni? Vagy magyar akárkiktől, akiknek egyébként nem sok közük van a taichihoz? :D
Van olyan irányzat, vannak akik elterjesztették ezt a bölcsészek számára kialakított meditatív taichi koncepciót, aztán a mediballt (nézz utána, röhögséges baromság) de az igazi taichi, az semmivel sem lazább mint bármely MMA-sok által gyakorolt alap stílus. Lágyabb? Igen, némileg könnyedebb és elegánsabb, folyamatosabb a mozgás. Ezért nehezebb megtanulni, mert távol áll a hétköznapi ember görcsös, leegyszerűsödött mozgásától. De hát ez egy dolog :D
https://www.youtube.com/watch?v=Mc4YKgNpyBc
Ez ám a kemény harci tájcsí, igazán "képzett" harcosokat láthattunk itt. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!