Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az MMA-ban miért nincsenek...

Az MMA-ban miért nincsenek TaiChi, Aikido, Ju-jutsu, Wing Tsun és Karate mesterek?

Figyelt kérdés
Japán karate, ju-jutsu és aikido mesterek, kínai taichi és wing tsun mesterek miért nem küzdenek MMA-ban? Ha ezek ilyen piszok kemény harcművészetek akkor miért nem vesznek részt full contact mérkőzéseken?

2014. ápr. 29. 20:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
51%

Fogalmam sincs, ha a nagyon agyhalott gúnyolódáson túlteszed magad.. akkor egyszerűen azt is látod, hogy 0 támadó szándékot nem látsz a videón.

Keress olyat, ahol bunyó van. De ott is találsz bénákat, akik vagy nem képzettek igazán, vagy nagyon idétlen szabályrendszereket használnak.. de nem egy sima tolókezes videót kellene belinkelni taichihoz.. ok, ilyen is van. Meg van sportkarate is, olyanok nyernek versenyeket akiket egy okinawai karatemester 1 ütéssel kórházba juttatna.. ne keverjük már össze a puncipöcögtetőket egy harcművészet komoly gyakorlóival. Amit linkeltél az sima gyakorlás, az nem látszik a videón hogy milyen érzés lenne ha az egyik mondjuk arcon törölne.

2014. ápr. 30. 19:14
 22/67 anonim ***** válasza:

"mma"-sok között is látsz olyanokat akik mindennek tűnnek csak képzettnek nem.

https://www.youtube.com/watch?v=zxWy-h_V3ds

https://www.youtube.com/watch?v=nJl3onI5kZQ

Akkor taichisok között, amire még rá lehet húzni az egész varázslós köntöst, nehezebb tanulni-tanítani, ráadásul harcművészet, nem is valószínű hogy csak úgy lazán akárkinek akárhol oktatják, persze hogy egy csomó amatőrt látsz.

Én is azt mondom hogy menjen el az ember boxolni, mert azt lehet jó eséllyel megtanulni. De attól még az alap harcművészetek miért ne lennének jók? Azért mert ma Magyarországon nem oktatnak csak úgy komoly dolgokat? Mert elterjedtek a zumba szintű pénzlehúzó edzések? Csakhogy ez nem az alap harcművészetek hatékonyságát minősíti. Külföldön is oktatnak sz.arul taichit, ez van :D

2014. ápr. 30. 19:23
 23/67 anonim ***** válasza:
70%

"Meg van sportkarate is, olyanok nyernek versenyeket akiket egy okinawai karatemester 1 ütéssel kórházba juttatna.. ne keverjük már össze a puncipöcögtetőket egy harcművészet komoly gyakorlóival. Amit linkeltél az sima gyakorlás, az nem látszik a videón hogy milyen érzés lenne ha az egyik mondjuk arcon törölne."

Jól van ám Moris, kicsit eltúlzod a dolgokat. Akkor kérlek linkeljél Te olyan taichi küzdelmet ahol valódi harc van, nem csak formagyakorlat. Egyébként amit kérdező linkelt azon egy taichi bajnokság volt. Ne haragudj, de soha senki nem látott még igazi taichi küzdelmet ami valódi. Látom te nagyon meg vagy győződve a taichi hatékonyságáról, csak tudnám honnan.

"De ki állít olyat külső szemlélőkön kívül, hogy csak egészségmegőrző meditációs torna? Komoly taichi gyakorló biztosan nem."

Több kínai mester is ugyanígy mutatta be a taichit, szakirodalmakban is így emlegetik.

"Ezt valami kínaitól tudod idézni? Vagy magyar akárkiktől, akiknek egyébként nem sok közük van a taichihoz?"

Miért Te kitől tudod idézni, hogy valódi hatékony harcművészet a taichi? Ha már szóba hoztad, hogy magyar akárki, akkor megkérdezném én, hogy Te valami kínai nagymestertől tanulsz taichit? Mert szerintem te is egy magyar akárkitől, akinek nincsen sok köze sem a taichihoz.

Amíg hiteles bizonyíték nincs róla, addig a taichi csak egészségmegőrző torna, a harcművészeti alkalmazása pedig csak legenda.

2014. ápr. 30. 19:28
 24/67 anonim ***** válasza:

Dehogy vagyok meggyőződve. Én fizikáról vagyok valamennyire meggyőződve: ha egy 80 kilós taichis veri ki a fogam az miért lenne kevésbé sz.ar mintha egy 80 kilós boxoló tenné?

Mert a boxolók jobban ütnek? De a boxolók a thai boxolóknál is jobban ütnek, meg egy csomó más küzdősport gyakorlóinál. :D

Nem tudok videót linkelni, mert én sem láttam még taichist verekedni.

Taichi bajnokság = sportkarate bajnokság = ZUMBA, mindegy milyen néven nevezed, vannak dolgok amiket nem kellene komolyan venni. Az elsportosított harcművészetek biztosan ilyenek. :)

Milyen kínai mester, milyen szakirodalom? Van a Chen taichinak, a családnak ma élő képviselője, ilyet állított volna? (Chen stílus)

Él egy Dr. Jwing-Ming Yang nevű ember (Yang stílusú taichi) ilyet írt volna?

Van egy főapát a wudangi kolostorban, ilyet írt volna? Ja hogy ők nem. Akkor ki igen? :) Valami senki? Ezt azért gondoljuk át :)

Jógáról is mondanak hülyeségeket, de mondjuk OKJ-s jógaoktató huszonéves csajok.. :D Nem biztos hogy relevánsak.

"Miért Te kitől tudod idézni, hogy valódi hatékony harcművészet a taichi"

Annak alkották meg. Írtam már: az ütés az ütés. Senki nem mondhatja egy harcművészetre hogy nem hatékony, mert bárki meg tud tanulni ütni. A 'nem hatékony harcművészet' koncepció egy kicsit értelmetlen, erre próbáltam azzal utalni hogy a taichisok ütése megáll becsapódás előtt. Nyilván nem, ők is arcon akarnak törölni, miért ne lenne hatékony?

Hogy én kitől tanulgatok, az egy dolog. Nem hiszem, hogy én képviselném (vagy nekem kellene) a taichit.

Csak azért írogatok ide, mert más nemigen tette meg, meg kedvem is van hozzá. Egyszerűen értelmetlen az 'ineffektív harcművészetek' elképzelés.

Kaptál már rendes ütést harcművésztől, vagy miről beszélünk amúgy? Akik éveken át gyakorolják hogyan üssenek rendesen, azoknak miért ne lenne esélyük egy pusztakezes küzdelemben? Feltételezed, hogy ezek szerint éveken át rossz edzésmódszerrel gyakoroltak.. lehetne így is, és mi van ha az edzésmódszer nem rossz? Akkor miért lenne rossz egy stílus?

"Amíg hiteles bizonyíték nincs róla, addig a taichi csak egészségmegőrző torna, a harcművészeti alkalmazása pedig csak legenda."

Ez egy álláspont, ebből kimozdítani téged se nem szándékom, se nem tisztem :)

2014. ápr. 30. 19:40
 25/67 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=m86QhcK5psw

https://www.youtube.com/watch?v=ejdvq8KPevA

Ha egész nap ilyeneket gyakorol, akkor az "ütése", nem biztos, hogy ütés lesz. Ez éles küzdelemben nem állja meg a helyét.

2014. ápr. 30. 19:54
 26/67 anonim ***** válasza:
0%

Kérlek, mondd már rá hogy rosszul edz, csak mert nem úgy gyakorol mint te.

Csak aztán milyen furcsa lenne ha valahogy kiderülne, hogy erősebb mint Te.

2014. ápr. 30. 19:57
 27/67 anonim ***** válasza:
0%

Mindegy. Én láttam taichist mozogni, nem értem mi a gyakorlati alapja annak hogy le van szólva.

Talán az elterjedtebb 'dísz-taichi', de hát azt senki sem veheti komolyan, még itt a fórumon sem.

Valljuk be: wingtsunosokat többen vertek már el.. karatésokat is, sandásokat is. De taichisokkal kevesen küzdöttek. Addig meg mi alapján ítélitek meg?

Mondjuk engem már vertek el, pl. bjj edzésen is kopogtattak le, profi boxoló is dominált ellenem de háááát.. én bevallom hogy nem tudom hozni azt a mozgást ami egyébként taichihoz kellene. Meg én eleve nem tudok úgy ellazulni ami szükséges lenne, na de nekem pont ezért van ebben kihívás. Meg én más stílussal sem biztos hogy olyan erős lennék, küzdősportokat is ideértve. De akinek van tehetséges a mozgáshoz, abban biztos vagyok, hogy jó tud lenni ebben is (vagy más harcművészetekben) és tényleg úgy gondolom, hogy az úgy rendben is van, és működnek.

2014. ápr. 30. 20:03
 28/67 anonim ***** válasza:
55%

A Wing Tsunnnál kapisgálom, a többinél nem tudom. Ha egy Wing Tsunosra kesztyűt adsz és azt mondod neki, hogy vesse le a cipőjét, majd közlöd még vele pluszban, hogy a tanult technikák felét nem alkalmazhatja akkor annak mi értelme lenne? A Wing Tsun gyenge, sőt élet elleni pontokat támad folyamatosan, robbanékonyan, igyekszik pár másodpercen belül olyan sérülést okozni, ami megpecsételi az ellenfél sorsát. Egy-két másodperc alatt akár három ilyen pontot is betámadnak. Nem arra találták ki, hogy percekig rugdossák meg ütögessék vagy fojtogassák egymást (ebben gyenge is), csak pár mp-re van kihegyezve, ezért egy ilyen küzdelemben természetesen elbukna, mivel nem erre edzenek. Tudod a WT nagyon sportszerűtlen, ha cipővel oldalról berúgnak térdhajlatba, vagy gégén vágnak, vagy a szemedbe beszúrnak ujjal, vagy tenyérrel felütik az orrodat (brrr) ott vége a küzdelemnek, ők inkább az utcai önvédelemben vannak otthon ahol általában a gyengébbre egy erősebb támad vagy akár több támadó vagy kés is megjelenik (és ezért nincs sportszerűség)

Erről jut eszembe:

- MMA-ban miért nincs több támadó, miért nincs kés elleni harc, miért nem lehet egy szorításban megharapni a másik vádliját, kiszúrni a szemét, eltörni a karját, lábát. Egy 50 kg-os nőre miért nem támadhat egy 100 kg-os férfi? (mert ezek azért elég életszerűek nem?) Hülyeségeket én is tudok kérdezni!!!

Kesztyűben, szabályrendszerben kikapna egy WT-s, de ha elolvasod a fenti magyarázatomat, akkor megérted a következő kérdésemet: -Na és akkor mi van??? :-)))

És akkor még nem is beszéltem arról, hogy aki Kung-fut tanul (vagy más harcművészetet) azt valószínűleg legalább annyira érdekli a buddhizmus, a taoizmus, a keleti filozófia mint maga a harc és ezért nem is nagyon jöhet szóba nála az MMA.

2014. ápr. 30. 20:11
 29/67 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott egy hülye kérés a kérdezőnek (még egy): Egy MMA-s elbírna egy felfegyverzett Ninjaval?

(Remélem egész éjjel rágódni fogsz a kérdésen)

2014. ápr. 30. 20:17
 30/67 anonim ***** válasza:
51%

Ezzel meg én nem értek egyet.

Egyfelől ezért

[link]

MERT.

Másfelől: miért van az, hogy valaki kesztyű nélkül nagyon jól üt (..?) kesztyűben pedig teljesen rosszul? Oké, tudom hogy más bokszkesztyűben ütni, én is érzem, na de kérem akkor 10 harcművészből egy legyen már ügyes kesztyűben is, vagy gyakoroljon időnként kesztyűben! (én is szoktam, nincs abban semmi)

Levenni a cipőt.. a savate-osok is cipőben edzenek. Aztán mégis tudnak rúgni cipő nélkül is. Persze, mást szoktak meg, de ettől még nem lesznek sokkal gyengébbek.

Szerintem aki tud 'verekedni' az a maga pofonjait le tudja küldeni ringben is, utcán is ha akarja.

Rémes, hogy szemre akar támadni valaki de kesztyűje van és nem tud, és simán állon kéne vágnia az ellenfelét..

[link]

A küzdősportok is sokszor pár másodpercre vannak kiélezve. Csak nem olyan könnyű megütni valakit, ha az ellenfél tud védekezni és elmozogni. Én azt mondom, ha egy boxolót a kettős fedezéke miatt nem tudok fejen ütni, akkor a szemét sem szúrnám ki és a torkát sem tudnám eltörni.. sem én, sem a wingtsunos.

Jó, kesztyű nélkül le lehet húzni a védekező kezeket, na de azt sem gondolja senki hogy eközben ne kapnánk 1-2 ütést.. dehogynem.

Úgyhogy ami jó az ringben is jó, legfeljebb nem lesz mindig győztes.

Tehát ha valami nincs ringben arról jogosan gondolják, hogy nem is jó. Vagy tényleg hatalmas nagy ideológia van és emiatt nem érdekli őket a küzdelem. A karatésok is pont ilyenek, nem érdekli őket a küzdelem, hiszen rendszeresen light contact meccsekre mennek. Az tényleg nem küzdelem, szerintem se.

Ez esetben meg tisztelet a kyosoknak, akik legalább full contactban bunyóznak, ha már bunyóznak.

2014. ápr. 30. 20:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!