Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az MMA-ban miért nincsenek...

Az MMA-ban miért nincsenek TaiChi, Aikido, Ju-jutsu, Wing Tsun és Karate mesterek?

Figyelt kérdés
Japán karate, ju-jutsu és aikido mesterek, kínai taichi és wing tsun mesterek miért nem küzdenek MMA-ban? Ha ezek ilyen piszok kemény harcművészetek akkor miért nem vesznek részt full contact mérkőzéseken?

2014. ápr. 29. 20:55
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:

Bezony..ott a pont a kérdezőnél.

Pont a karate saját kocka droid mozgása az ami nem teszi lehetővé, hogy mma-ban hatékony legyen. És már pedig de, igenis lecserélik a stílust a tradicionális harcművészetet űző emberek a saját harcművészeti stílusukat küzdősportokra, ha azt akarják, hogy eredményesek legyenek a ketrecben.

2014. máj. 2. 17:06
 52/67 anonim ***** válasza:
50%

A karate túl merev, a taichi túl lágy.

Nem egyszerű ám az MMA-ba jó stílust találni :)

2014. máj. 2. 17:16
 53/67 anonim ***** válasza:
75%
Már bocsánat srácok, de én ketrecharcolok versenyszinten, így voltam már pár MMA gálán, ahol igenis voltak olyan indulók, akik ötvözték a kyokushin/shotokan karatét judoval vagy BJJ-vel és nem is értek el annyira rossz eredményt, úgyhogy most nekem itt páran, a monitorotok előtt ülve ne próbáljátok nekem bemagyarázni, hogy a Karate nem ötvözhető más stílusokkal és nincs jelen a ketrecharc világában, mert nincs igazatok! Ettől függetlenül most nem bevédem a karatét, hiszen a magyarországi sportkaratékat én sem tartom valami sokra, de láttam amit láttam! Azért mert a profibb MMA mérkőzéseken nincsen már karate vagy hogy sokan nem képesek kombinálni mondjuk a Shotokant a birkózással, az egyéni szociális probléma! Valaki képes rá és viszonylag sikeres lesz vele, valaki nem és jól befürdik!
2014. máj. 2. 17:45
 54/67 A kérdező kommentje:

"Már bocsánat srácok, de én ketrecharcolok versenyszinten, így voltam már pár MMA gálán, ahol igenis voltak olyan indulók, akik ötvözték a kyokushin/shotokan karatét judoval vagy BJJ-vel és nem is értek el annyira rossz eredményt, úgyhogy most nekem itt páran, a monitorotok előtt ülve ne próbáljátok nekem bemagyarázni, hogy a Karate nem ötvözhető más stílusokkal és nincs jelen a ketrecharc világában, mert nincs igazatok!"

Ja magyar viszonylatban és amatőrben esetleg. Külföldi PROFI MMA meccseken ilyen nem sok van. Én K1-eztem versenyszerűen, hát ott a kyosok (és pláne a shotokanosok) kb. semmit sem tudnak, szóval nem tudom elképzelni, sőt nem is hiszem el, hogy MMA-ban, ahol földharc is van, működne egy karate+vmi kombó. Nálunk K1 edzésen is nem győzték orrba-szájba kijavítani az edzők a karatésok mozgását, nulláról megtanítani őket ütni és még sorolhatnám. Ha annyira jó szerinted a karate, akkor az összes karatés, miért jár thai boxra, boxra, bjj-ra ...stb? Azért mert nem működik sem K1-ben sem MMA-ban a karate technikák, ennyi. Az hogy pár ex-karatéka csinál valami más stílust (hiszen muszáj neki) is, és úgy indul MMA-n, az pontosan azt bizonyítja, hogy hasztalan az eredeti stílusa, hiszen ezért egészíti ki. Eltudom képzelni, hogy egy kyos/bjj-s tag mennyire használja a karate tudását, ja... mindössze 95%-ban bjj-zni fog a ketrecben. Én is ismerek MMA-sokat, edzőket is. Képzeld képbe vagyok én is.

2014. máj. 2. 17:58
 55/67 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy nem vagy képben kedves kérdeő! Viszont a szövegértésedet nem valami kifinomult, ugyanis pont ezt ugattam, hogy én sem tartom semmire akaratét, pláne itt Európában, úgyhogy én egy szóval sem mondtam, hogy szerintem annyira király volna, te okostojás! Én csak azt mondtam, hogy az amatőr MMA mérkőzéseken még mindig ott van a kyokushin/shotokan valami földharccal keverve és nem is annyira rosszul tejesít! Nyílván jobb egy egy Thai Box + Judo, vagy egy Savate + Birkózás, sőt az is jobb amit én tanulok, hiszen én speciálisan ketrecharcot tanulok, azaz ayokat a támadásokat, technikákat, védekezéseket, fojtásokat, feszítéseket, szabadulásokat, elmozgásokat gyakorlom, ami az MMA-t alkotja! Lényeg ami lényeg, "baráti" ketrecharc gálákon van karate kombó! A UFC-ben egyértelműen esélye sem volna mondjuk egy kyokushint bármivel is ötvözni, mert annak csúnya vége lenne, de amatőr versenyeken bizony ott van!
2014. máj. 2. 18:21
 56/67 dftgsgvghgev ***** válasza:
Kedves Kérdező, a további értelmetlen diskurzust megelőzendő, kérlek, légy velünk, válaszolókkal fair. A kérdésedből azonnal levehető, hogy bajod van a fent említett stílusokkal, és ez túlmutat azon a kérdésen, hogy miért nincsenek jelen MMA-ban. Tulajdonképpen, személyesen, mi bajod van velük? Arra a motivációra volnék kíváncsi, ami arra vezetett, hogy feltedd a kérdést. Úgy tűnik nekem, ezeket a stílusokat nem tartod valami sokra.
2014. máj. 3. 00:32
 57/67 anonim ***** válasza:
92%
dftgsgvghgev-nek teljesen igaza van! Figyelj kérdező, mindannyian tudjuk, hogy ezt a kérdést nem azért írtad ki, mert téged valóban érdekel, hogy miért nem állják meg a helyüket a keleti harcművészetek az MMA mérkőzéseken! Ez a kérdés csak egy puszta provokáció volt, mert te rühelled a fenn említet stílusokat és egy kicsit szeretted volna csinálni a cirkuszt! Bárki mond valami pózitívat is ezekről az ágakról, nem csak negatívat és te már egyből lehurrogod! Ha előre te már fejben kitaláltál egy alternatív választ és nem fogadod el, ha egy másik személynek picit is eltér a véleménye, akkor minek írtad ki a kérdést? Csak azért, hogy legyen egy kis balhé, ahol majd lehet oltani ezeket a stílusokat és végig nézheted, ahogy mások is ugyanezt teszik! Hogy ez neked miért esik jól, azt szerintem még te sem tudod, na mindegy! Egyelőre nem fogom jelenteni a kérdésedet provokálásért, bár szerintem már páran megtették! Ettől függetlenül mi sem tartjuk sokra a fenti stílusokat, viszont személy szerint én nem magát a harcművészeti ágat nézem le, hanen a világon (többek között Magyarországon is) elterjedt lebutított, maszatoló,pénzlehúzó oktatásokat! De ettől még nem írunk ki kérdést, csak hogy keverjünk egy kis balhét!
2014. máj. 3. 19:31
 58/67 anonim válasza:
Az egész kérdésnek semmi értelme mivel az MMA egy szabályrendszer, amit főképp küzdősportolok számára találtak ki. Vegyünk egy bokszolót, aki mondjuk 5 éve űzi az ipart és tökéletesen tud már ütni, mozogni stb. és emellett a ringben is profi, ez azért van, mert ő már 5 éve CSAK EZT CSINÁLJA, az-az ÜT és RINGBEN HARCOL. A harcművészetek teljesen mások ott olyan technikákat tanulna a harcművészek, amik arra vannak kitalálva, hogy ártalmatlanítsák az ellenfelüket vagy kioltsák annak életét és ez itt benne a lényeg, hogy ők nem a ketrecben/ringben kemények, hanem az utcán ahol mindent lehet, hülye lenne egy harcművész MMA szabályrendszerek között harcolni mivel ott nem csinálhatja azt amiben jó és még arra is figyelnie kell, hogy nehogy olyan helyre üssön (pl. nyak, ádámcsutka) amivel megöli az ellenfelét vagy maradandó sérülést okoz neki! Attól még, hogy valamit nem értesz az nem feltétlenül rossz.
2014. máj. 3. 20:19
 59/67 anonim ***** válasza:
Mondjuk #58-as te is jó nagy baromságot mondasz, elég elvakultnak tűnsz te is! Pont erről megy a pofázás napok óta, hogy nincsenek ilyen harcművészek, meg ilyen halálos technikák, hiszen az ilyenek gyakorlatban nem működnek, mert ezek az "edzések" nem tartalmaznak sparringet, így az adott egyén nem képes szert tenni reális harci tapasztalatokra! Legalább valami fajta kumite lehetne a tréningeken, ahol halált okozó támadásokat kivéve azért mást lehetne használni egy bunyó során (alap ütések, rúgások, hárítások, elmozgások, stb.), azonban még ilyen sincs, így pl. egy nagymenő wing tsunos vagy taichis nem tudja se az utcán megállni a helyét, sem ketrecben, mert semmi valódi küzdelmi tudása nincs! Jó, persze, az igazi kínai nagymesterek, akik a tradicionális stílusokat gyakorolják évtizedeken keresztül már képesek brutális dolgokra, de sajnos ilyen harcművészből csak pár darab van!
2014. máj. 3. 20:47
 60/67 anonim válasza:
#59-es eléggé szűklátókörűnek tűnsz, hogy ennyire általánosítasz bár abban igazad van, hogy a legtöbb helyen esti csoportos testmozgásnak felel meg amit edzésnek mernek nevezni és semmit nem ér, de mindig akad kivétel. Hidd el nekem itt magyar országon is vannak olyan mesterek akik minőségi oktatást nyújtanak és használható is amit tanítanak.
2014. máj. 3. 22:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!