Az MMA-ban miért nincsenek TaiChi, Aikido, Ju-jutsu, Wing Tsun és Karate mesterek?
Bezony..ott a pont a kérdezőnél.
Pont a karate saját kocka droid mozgása az ami nem teszi lehetővé, hogy mma-ban hatékony legyen. És már pedig de, igenis lecserélik a stílust a tradicionális harcművészetet űző emberek a saját harcművészeti stílusukat küzdősportokra, ha azt akarják, hogy eredményesek legyenek a ketrecben.
A karate túl merev, a taichi túl lágy.
Nem egyszerű ám az MMA-ba jó stílust találni :)
"Már bocsánat srácok, de én ketrecharcolok versenyszinten, így voltam már pár MMA gálán, ahol igenis voltak olyan indulók, akik ötvözték a kyokushin/shotokan karatét judoval vagy BJJ-vel és nem is értek el annyira rossz eredményt, úgyhogy most nekem itt páran, a monitorotok előtt ülve ne próbáljátok nekem bemagyarázni, hogy a Karate nem ötvözhető más stílusokkal és nincs jelen a ketrecharc világában, mert nincs igazatok!"
Ja magyar viszonylatban és amatőrben esetleg. Külföldi PROFI MMA meccseken ilyen nem sok van. Én K1-eztem versenyszerűen, hát ott a kyosok (és pláne a shotokanosok) kb. semmit sem tudnak, szóval nem tudom elképzelni, sőt nem is hiszem el, hogy MMA-ban, ahol földharc is van, működne egy karate+vmi kombó. Nálunk K1 edzésen is nem győzték orrba-szájba kijavítani az edzők a karatésok mozgását, nulláról megtanítani őket ütni és még sorolhatnám. Ha annyira jó szerinted a karate, akkor az összes karatés, miért jár thai boxra, boxra, bjj-ra ...stb? Azért mert nem működik sem K1-ben sem MMA-ban a karate technikák, ennyi. Az hogy pár ex-karatéka csinál valami más stílust (hiszen muszáj neki) is, és úgy indul MMA-n, az pontosan azt bizonyítja, hogy hasztalan az eredeti stílusa, hiszen ezért egészíti ki. Eltudom képzelni, hogy egy kyos/bjj-s tag mennyire használja a karate tudását, ja... mindössze 95%-ban bjj-zni fog a ketrecben. Én is ismerek MMA-sokat, edzőket is. Képzeld képbe vagyok én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!