A ninjutsu, és a ju jitsu technikailag mennyire hasonlít egymásra?
kozelsem hasonlitanak szerintem.
Jitsuban nincs utes.Foldrevitel,majd foldharc.
De hat en egy hozza nemerto ember vagyok!!
El vagy tájolva Kérdező, mert a japán harcművészetekben nincs rúgás, csak ütés.
Fegyveres szamuráj nem rúgott, mert levágták volna a lábát. A rúgást csak az okinawai karate hozta be (nem japán!). Az igazi japán harcművészetekben (mint az aikido, aikijujutsu stb.) nincs rúgás.
Meg amúgy a kali/escrimában van rúgás? Csak mert ez is harcművészet.
Nincs olyan harcművészet, hogy "ninjutsu". A Bujinkan különböző iskolák gyűjteménye. Érdemes elolvasni a soke életrajzát, hogy lásd, mi mindent tanulgatnak a japánok -- ezek után mondd meg, hogy amit mutogat, az melyikkel rokon. :))
Eloszor is tedd tisztaba a fejedben,hogy mi a kulombseg a harcmuveset es a kudospotok kozott.
Masodszor ird meg nekem,hogy hol latsz utest vagy rugast..
Kérdező, a hajszálhasogatáson túlesve..
Igazad van. Hasonló technikákat használnak, dojókban ugyan azok az oktatók szokták is oktatni mindkettőt. Ők biztos tudják mi a különbség.. :) De gyakorlatilag meg hasonló.
Rúgás is van még a fegyverhasználatra alapozó harcművészetekben.
Amikor a késes barátom egy tőrvívónak a rapier-ját lefogta két machete-vel, akkor utána kali pusztakezes technikával kerültek földre (aztán sambo, így már vége lett) de lényeg hogy van, nyilván mindenki tud bánni a vele született fegyverekkel, a karokkal és lábakkal legalább.. valamennyire. Illetve ha harcművészeken múlik akkor 'nagyon', mert ugye mindenhez érteni kell és tudni kell, tehát szerintem sincs olyan harcművészet, ahol nincsen rúgás.. ha már itt tartunk. Hiszen jól jöhet az bármikor is. Taichisok is rúgnak, pedig az ő lábukat is le lehetne vágni karddal. Csak amikor a te kardod lefoglalja a másik fegyverét, akkor nem mindegy hogy közben a szabad végtagjaidat mire tudod még használni. Tehát a hidegfegyverek szakértői (és a képzésük, a harcművészetük) bizony jellemzően ismer fegyvertelen harctechnikákat is.
Azzal nem tudok vitatkozni, hogy az Aikidoban hagyományosan nincs rúgás.. egyszerűen nem érteném, aki fejleszti a testét, a mozgását, aki hatékony akar lenni (közel)harcban annak már csak azért legalább ismernie kell a rúgásokat, hogy gyakorolhassa a társaival, mert őket még rúghatják.
A japán nagymesterünk azt mondta: két japán harcművészet van, az "aiki" és a "ken". Semmilyen japán harcművészetben soha nem volt rúgás. Soha egyikben sem.
Nézd meg az aikibudo aikijujutsut, hol van benne rúgás? Az aikidoban sincs.
De tudod mit? Nézd meg a judo katákat -- Jigoro Kano ide gyűjtötte ki a harcművészet részét a japán hagyománynak. Van benne rúgás? Egy sincs.
A rúgást az okinawai parasztok hozták be a karatéval. A karate pedig nem japán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!