A ninjutsu, és a ju jitsu technikailag mennyire hasonlít egymásra?
Kedves Aikiboer, akkora idiótaságokat hordasz össze, mint annak a rendje! Légyszíves ne okoskodj olyan témában, amihez nincsen semmi közöd!
A ju-jutsuban is és a ninjutsuban is VAN rúgás! Tény, hogy nem olyan látványosak és a használatuk sem olyan gyakori, mint a karatéban vagy a taekwondóban, de ott vannak a rúgások! Én 9 éve ju-jutsuzok és nem egy japán nagymester szemináriumán voltam már, képzeld átvettük ott is a rúgásokat, nem is egyszer. :)
Ja aikidóban is vannak rúgások, az más kérdés, hogy a magyar aikido iskolák 90%-ban még ütni sem tanítanak rendesen.
Íme, az aikido technikái:
A ninjutsu pusztakezes része a taijutsu, amiben szintén vannak rúgások, ráadásul több is, mint a ninjutsuban.
És nem az okinawai (karatés) parasztok találmánya a rúgás!
Okinawai parasztok :D
Én lennék paraszt, de saját bio disznót ennék bio fokhagymával és úgy taichiznék, hogy a vársból még az elektroszmog sem érné az én testemet :D
De egyébként tényleg azok, nincs ebben semmi. Ezt miért is írtam le...
Aczél.
Sőt még csak fel sem sorolják a jujutsu technikák között a rúgásokat:
Mielőtt kötözködnél a forrással:
- A wikipedia a világ 4. legmegbízhatóbb lexikonja
- Ha annyira egyértelmű része lenne a ju jutsunak a rúgás, akkor nyilván fel lenne sorolva
A lényeg a Te számodra:
1) Az, hogy a Kelemen ryuban mi van, az egy dolog, historikusan ez másképp is lehet -- nem baj az újítás
2) Az, hogy 9 éve csinálod, még nem bizonyíték arra, hogy a japánok is csinálták
3) Óvatosabban kellene lehülyézned másokat, először tájékozódj.
:)
Neked kellene utána nézned, mert a judo katák azok aztán messze nem tartalmaznak mindent a régi japán harcművészetekből. Az, hogy Kano mester a saját kis sportocskájához (a judo-hoz), milyen katákat gyűjtött össze, az csak egy dolog!
Az aikido pedig a Daito-ryu ju-jutsuból jött létre, ami szintén tartalmaz rúgásokat! Abban egyetértek veled, hogy igen ritkának számítottak a rúgástechnikák, ráadásul ezek a rúgások nem voltak látványosak, derék illetve térdalatti magasságokban kivitelezték őket, amolyan kiegészítő technika gyanánt.
A ninjutsuban pedig mindig is voltak ráadásul derék felettiek is, bőven.
Óvatosan lehülyézni téged? Ugyan már! Mindenhol idiótaságokat írsz. Wikipédia a világ 4. legbiztosabb forrása! Ezzel el is árultad magad, hogy semmihez sem értesz!
Másrészt, nem Kelemen-ryus vagyok! Őket én sem csípem, egy kicsit sem! Sőt, nem is Magyarországon élek és tanulok harcművészetet, erről megint ennyit!
A ninjutsu véletlenül nem egy amerikai harcművészet, amely az Amerikai Ninja című film nyomán terjedt el? :)))
Na jó a viccet félretéve meséld már el, hogy miért veszett ki _teljesen_ a rúgás az aikijujutsuból, aikidóból, ha amúgy rúgtak?!
Hogy-hogy miért veszett ki? Hiszen nem is veszett ki! Csak egyszerűen nem gyakori az alkalmazásuk, és nincsen nagy technikai "árháza", mint mondjuk egy TKD-nak. De attól még vannak és voltak is! Persze függ irányzatoktól is, Én például Hakko-ryut tanulok, és vannak benne rúgások. Nem tudom, hogy Te kitől, meg hol tanulsz aikidót vagy amit éppen csinálsz, de szerintem el vagy tájolva nem kicsit.
Az "Amerikai Ninja" filmes mondatodra pedig. No comment. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!