Melyik harcművészetben van a legtöbb rúgás? Kung fu, karate, ninjutsu-ról külön érdekelnek a tapasztalatok, vélemények.
'Legtöbb' ?
Mármint legtöbbféle? Vagy leginkább rúgáscentrikus? Pontosíts..
Én tudok mutatni olyan videót, ahol wudangi kungfu mesterek úgy rúgnak mint a TKD-sok, ez csupán annyit tesz, hogy annyit rúgsz amennyit akarsz.. én sosem fogok sokat rugdosni, mert nem szeretek, ennyi. De én tkd-ban sem rúgék sokat, thai boxban sem, és kungfuban sem, egyszerűen közelebb áll hozzám az ökölvívás harctechnikája, a lábamat lépéshez szeretem használni.
De te még karatésként is rúghatnál állandóan, ha azt preferálod.. és megtanulsz rendesen rúgni..
Pont erről van szó. A kyokushinban is sok rúgást lehet használni, egy olyan kérdés hogy melyik harcművészetben van a legtöbb rúgás..
Tekintetbe véve azt is, hogy esetleg egy thai boxoló aki tényleg megtanult egyetlen egy combrúgást lealázhat látványos rúgás-virtuózokat.. emiatt nem egészen értem a kérdés valódi lényegét.
Elvileg ahogy Aikiboxer írta, a TKD és a Capoeira híresek a rúgásaikról, de ezzel meg nem értek egyet mert egy igazi tkd-s tud ütni is (vagyis kellene neki) és bármelyik rendszerben lehet jól használni a lábat, ha valakinek ez alkatilag/taktikailag bejön.
Ha azt kérdezné valaki, hogy hol tanuljon meg jól rúgni, igen valószínűleg ezeket ajánlanám.. először, utána folytatnám hogy megtanulhat tökéletesen jól rúgni wudang kungfu edzésen is, savate edzésen is, bármelyik karate edzésen ahol az edző erre megfelelően kiképezi.. :D
A jó capoeirások is tudnak rúgni. Jók voltak a példák, nekem nem volt bajom velük! :)
Én a kérdést nem értem teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!